Hírek


A XXI. Festum Varadinum Ünnepségek alkalmából május 4-6 között iskolánk 16. alkalommal rendezte meg történelmi vetélkedőjét

2012. május 04.
A XXI. Festum Varadinum Ünnepségek alkalmából május 4-6 között iskolánk 16. alkalommal rendezte meg történelmi vetélkedőjét kárpát-medencei magyar középiskolások számára Szent László - Atletha patriae címmel. 18 csapat nevezett be a versenybe, érkeztek csapatok Felvidékről, Vajdaságból, Magyarországról és Erdélyből, iskolánkat 5 csapat képviselte. 

Kiírás történelmi versenyre

2012. április 06.
A nagyváradi Ady Endre Középiskola hagyományai szerint Varadinum Ünnepségek keretén belül vetélkedőt hirdet középiskolások számára a "Magyar társadalom a XI-XII. században SZENT LÁSZLÓ - ATLETHA PATRIAE" címmel.

Március 26-án idén is megrendezésre került a Károly József Irenaeus művelődéstörténeti vetélkedő

2012. március 26.
A Károly József Irenaeus nevével fémjelzett vetélkedő sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy minden évben egyre több csapat nevez be rá a város összes magyar tagozatos líceumából.A versenyt megnyitó Fleisz Judit történelemtanárnő bemutatta a zsűri tagjait, akik között egy premontrei öregdiákot is köszönthettek a jelenlevő diákok. A versenyben résztvevő csapatoknak több feladaton keresztül kellett bizonyságot tenniük a Károly József életéhez és munkásságához kötődő tudásukró

Szabadság születik…

2012. március 15.
Címmel az Ady Endre Líceum X és XI-es tanulói Fleisz Judit tanárnő vezetésével ünnepi műsorral emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról , nemzeti ünnepünkről az iskola dísztermében. A zenés-verses összeállításban felelevenítették a 12 pont, a Nemzeti dal születését, a márciusi ifjak lelkesedését Petőfi Sándor, Vajda János, Vörösmarty Mihály, Czuczor Gergely, Juhász Gyula verseivel.

Károly József Irenaeusra emlékeztek

2012. március 05.
Hétfő délután 2012. március 5-én Károly József Irenaeusról elnevezett művelődéstörténeti vetélkedőt szerveztek a nagyváradi Ady Endre Középiskola dísztermében kilencedik osztályos magyar diákok számára.

Az Ady Endre Líceumban a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezete egyéves fennállását ünnepelte.

2012. február 05.
Az Ady Endre Líceumban a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezete egyéves fennállását ünnepelte, melyen a tagok mellett az érdeklődő diákok megtöltötték az iskola dísztermét. 

Egy óriási tábor, amit nem szabad kihagyni!

2012. február 03.
14 és 18 év között vagy? Szeretsz kirándulni, ismerkedni? Büszke vagy arra, hogy magyar vagy? Ne habozz! Jelentkezz a Rákóczi táborba

Rákóczisok találkozója Szovátán

2011. november 25.
Szovátán második alkalommal került megrendezésre a Rákóczi Szövetség Erdélyben működő helyi és ifjúsági szervezeteinek találkozója 2011. november 25-27. között a Teleki Oktatási Központban. A rendezvényre az iskolánkban működő Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezete is meghívást kapott így két vezetőségi tag Ádám Fanni (XI B) és Erdei Kristóf (XIB), Apáti Tímea tanárnő kíséretében Szovátára utazhatott.

Elkezdődött a VIII. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

2011. november 18.
November 18-19-én a váradi Ady Endre Középiskola és a Partiumi Alapítvány VIII. alkalommal szervezte meg a Partiumi Ady Endre Szavalóversenyt. Hat romániai megyéből (Bihar, Szilágy, Szatmár, Kolozsvár, Máramaros és Maros), és három magyarországi településről (Debrecen, Hajdúböszörmény és Berettyóújfalu) érkezett 40 diák az idei szavalóversenyre.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad