Hírek


Kastélyok, kúriák régen és ma

2011. november 03.
Kastélyok, kúriák régen és ma címmel tartották meg Szekszárdon az Ifjúsági Honismereti Akadémiát , melyet a Honismereti Szövetség és a Tolna megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület tizenhatodik alkalommal rendezett meg. Az Ifjúsági Akadémián a Kárpát-medence minden részéből érkeztek fiatalok.

…Lyukas zászló lobog az októberi szélben…!

2011. október 23.
…Lyukas zászló lobog az októberi szélben…! címmel zenés-verses összeállítással emlékeztek meg az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról az Ady Endre Líceum könyvtárában a X-XI.-es tanulók Fleisz Judit tanárnő irányításával. 

Felhívás a Tárnoky György emlékversenyre (2011)

2011. október 19.
Kedves diákok ! A nagyváradi ADY ENDRE Líceum matematika, informatika, fizika és földrajzszakos tanárai második alkalommal hirdetik meg a Tárnoky György Emlékversenyt tudományos dolgozatok írására.

Felvidéki kirándulás. II. RÁKOCZI FERENC NAGYSÁGOS FEJEDELEM NYOMÁBAN

2011. október 15.
2011. október 15- 16., a nagyváradi Ady Endre Líceumban működő, Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezete, tanáraink Apáti Tímea és Ardelean Klementina vezetésével, kiránduláson vett részt, amelyre meghívta a Lórándfi Zsuzsanna Református Gimnázium Rákóczis diákjait, akiket Takács Zoltán tanár úr kísért el és a Szacsvay Imre Általános Iskola tanulóit, akik Molnár Tünde tanárnő kíséretében érkeztek.

Hosszú hétvége testvériskolánkkal

2011. október 08.
Minden 21 éve kezdődött. Iskolánk, az Ady Endre Líceum, testvériskolájává vált a budakeszi Nagy Sándor József Gimnáziumnak. Idén is, mint minden évben, októberben a budakeszis diákok látogattak meg minket egy hosszú hétvégére, mi pedig tavasszal viszonozzuk látogatásukat. 

Európa napot tartottak a hajduböszörményi Bocskai István gimnáziumba

2011. október 07.
Október 7-én iskolánk Protagorász – Debate csoportja Kiss Melinda, Zabihi Araschk, Balogh Alex, Dudás Ádám, Ábrahám Boros Csongor, Oláh Réka Domján Katalin tanárnő vezetésével valamint egy a XI.E osztály tanulóiból álló csapat Kovács Norbert, Krasznai Brigitta, Simon Ágota, Fodor Angéla, Fleisz Judit irányításával a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium meghívására részt vett az Európa hete rendezvénysorozat eseményein.

„ ..Feketén hull a fákról a levél…”

2011. október 06.
címmel verses-zenés összeállításal hajtottak fejet az Ady Endre Líceum tanulói az 1848/49-es forradalom és szabadságharc aradi vértanúi előtt. A hagyományokhoz híven a történelemkatedra Fleisz Judit tanárnő irányításával szervezte meg a megemlékezést az iskola felújított dísztermében, amely alkalomra az iskola IX-es diákjait hívták meg.

ADYSOK A MAGYAR TANÁROK ÉS DIÁKOK TALÁLKOZÓJÁN A MAGYAR KÁLVÁRIÁN

2011. július 22.
A Rákóczi Szövetség idén XII. alkalommal szervezte meg a Magyar Tanárok és Diákok Találkozója a Magyar Kálvárián sátoraljaújhelyi nyári táborát július 8-14. között. Iskolánkat öt diák képviselte: Ádám Fanni, Erdei Kristóf (10. B oszt.), Gazsi Dóra, Horgos Ármin (9. B oszt.) és Szakács Csongor (9. F oszt.) és iskolánk tanára, Ardelean Klementina.

Révkomáromiak a történelmi vetélkedõ dobogósai

2011. június 02.
Húsz, középiskolásokból álló, három-három tagú csapat – Szlovákiából, Magyarországról és Romániából – mérettetett meg szombaton délelõtt a Szent István és kora elnevezésű Kár-pát-medencei történelmi vetélkedõn. A nagyváradi Ady Endre Líceum immár tizennegyedik alkalommal volt házigazdája a Varadinum keretében évente megrendezendõ versenynek. 

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad