Hírek


Elballagtak az Ady Endre líceum végzős diákjai

2023. május 27.

Szülők, rokonok, barátok és ismerősök várták május 27-én, szombaton délelőtt, hogy az Ady Endre Elméleti Líceum végzős osztályai kilépjenek az iskola kapuján, hogy a Fő utcán felvonulva kezdődjék el a felnőtté válás folyamatában jelképes esemény, a ballagási ünnepség. 

 



Ballagási ünnepség az Adyban

2023. május 25.

Szombaton, május 27-én, 11 órától kezdődően ballagnak az Ady Líceum idei végzősei. Az ünnepségre a sportpályán kerül sor, előtte azonban a főutcán is végigballagnak diákjaink, a főbejárattól indulva, az épület körül. Szeretettel hívjuk és várjuk a szülőket, rokonokat, ismerősöket. Ünnepeljünk együtt!

 

Online közvetítés:

https://www.facebook.com/events/638905061439054/

 

 



Deportáltak Emlékmenete

2023. május 24.

Emlékmenet során emlékeztek a 79 éve Nagyváradról a náci táborok irányába elhurcolt zsidókra csütörtökön.  A demonstráció a Mihai Viteazul utcai Nagy Zsinagógától indult, és a Bălcescu parkban található Heyman Éva Emlékműnél ért véget, ahonnan a második világháború alatt a halálvonatok indultak.

 



Szent László, a lovagkirály - rajzpályázat

2023. május 22.
A rajzpályázaton Szabó Szilvia Rebeka és Racsav Nikolett első díjban részesült, Ridi Zsuzsa második díjat vehetett át. Gratulálunk! Csak így tovább!!!

Adysok a majálison

2023. május 20.
Az Ady  Holdvirág nevet viselő néptáncsoportja is fellépett az idei majálison. A tőlük megszokott profizmussal szerepeltek ezúttal is, saját koreográfiájukat mutatták be az iskolák  színpadán. 

Május 12–15. között rendezték meg a Network to Promote Language Diversity (NPLD) programját a Baleár-szigeteken

2023. május 19.

Május 12-15 között rendezték meg az Network to Promote Language Diversity (NPLD) programjaként a Baleár -szigeteken az ECCA (European Charter Classroom Activities) Campust, ahol iskolánkat és egyben a magyar nyelvi kisebbséget Koncz Kinga (VII.B), Szabó Panna (XI.A) és Laczikó Szabolcs (XI.D) képviselte, akiket Domján Katalin tanárnő és Flóra Gábor (a Partiumi Keresztény Egyetem ECCA képviselője) kísért el.

 



Takarítót alkalmazunk

2023. május 18.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet véglegesen betöltendő:

TAKARÍTÓI állásra

KÖVETELMÉNYEK:

- 10 osztály elvégzése

- hajlandóság két váltásban való munkára

- magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- nem szükséges régiség

A VERSENYVIZSGA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

- az iskola székhelye: Nagyvárad, Moscovei u. 1 szám, Bihar megye

- 2023.06.12-én: 8:00 órától gyakorlati vizsga

- 2023.06.12-én: 13:30 órától interjú.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 2023. május 30-án, 16:00 óráig adhatóak le az iskola titkárságán. Bővebb információk a csatolmányokban, személyesen kérhetőek a titkárságon vagy a 0359410588-as telefonszámon.

anunt_GOV_ingrijitoare_LT_Ady_Endre_Oradea_mai_2023.docx

Calendar_ingrijitor.docx

formular_inscriere

Adeverinta



Holdvirág – nevet választott az Ady néptánccsoportja

2023. május 18.

Lelkesek és szenvedélyesen szeretik a néptáncot és a zenét - ez jellemzi az Ady Endre Líceum néptánccsoportjának tagjait, mely ma délután mérföldkőhöz érkezett azáltal, hogy felvette a Holdvirág nevet.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad