Hírek


Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor

2023. május 02.
Azi a avut loc meciul demonstrativ dintre CSM Oradea 2 și selecționata liceelor! Jocul a avut loc în parcul I. C. Brătianu, la inițiativa celor de la Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bihor! Toți participanții au avut parte de o amiază plăcută, fiind răsplătiți la final cu un trofeu și medalii! Suntem uniți pentru viață! Consumul de droguri ne privește pe toți!

A sport alternatíva lehet a drogfogyasztás visszaszorítására.

2023. május 02.
A Nemzeti Drogellenes Ügynökség (Agentia Nationala Antidrog) Bihar megyei kirendeltsége az Ifjúság Napja alkalmából kosárlabda-mérkőzést szervezett a líceumok válogatott csapata (több líceumból 3-4 diák alkotta a csapatot) és a CSM Oradea második kosárlabda-csapata között. A mérkőzés jeligéje: a sport egy alternatíva lehet a drogfogyasztás visszaszorítására.

8.B-sek jóga- és meditáció-gyakorlata

2023. május 02.
Az Iskola másként-hét utolsó napján  a 8.B osztály stresszoldó jóga- és meditációgyakorlaton vett részt a Csepp Jóga Stúdióban. Csepregi Janka, okleveles jógaoktató, ő maga is volt adys diák,  kedvesen és nagy  szakértelemmel vezette a foglalkozást.

A 11.E osztály rendhagyó biológiaórája a növénytani laboratóriumban

2023. április 28.

Az Iskola másként- héten a 11.E osztály Puskás Ágnes biológiatanárnő vezetésével tanulmányi látogatást tett a Nagyváradi Állami Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának növénytani laboratóriumában.

 



Szent László nyomában

2023. április 28.

Az Iskola másként- hét utolsó napján a 9.C és a 10.C osztály Moldován Gellért tanár úr vezetésével és a két osztályfőnök kíséretében meglátogatta a váradi várat és a római-katolikus bazilikát.



Iskola másként a 10.A-ban

2023. április 28.

 Iskola másként- hét volt az Ady-ban április 24-28. között, és sokan már előre féltünk, hogy vajon most mit fognak kitalálni, mit kell majd végigcsinálnunk. Aztán pénteken, az utolsó órán amely ezt a hetet megelőzte, fény derült a nagy titokra: az angoltanárnő kijelentette: “Gyerekek, én már rengeteget dolgoztam az idén, éppen ideje, hogy ti is csinaljatok valamit!"



Kísérletek napja

2023. április 27.
Az iskola másképp csütörtökjén a 6. és 9. osztályosok számára kísérletekkel telt a fizikaóra. A gyerekek saját maguk is kipróbálták a statika, elektrosztatika néhány érdekes jelenségét.

10.F-es Iskola másként-programok

2023. április 27.
A 10.F osztály az Iskola másképp- héten több kinti  tevékenysègen is részt vett: a várban közlekedésbiztonsági bemutatón vettünk részt, a száldobágyi erdőben paintball-oztunk, valamint meglátogattuk a Körösvidéki Múzeumot és az állatkertet is. 

Dobogós helyezés a XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen

2023. április 27.
Bodnár Mónika Brigitta 12.D osztályos diák a XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen III. díjat kapott. Felkészítő tanára Báthori Éva.

Szép eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán

2023. április 27.
A tavaszi szünetben rendezték meg az 51. országos tantárgyversenyt Gyergyószentmiklóson. Bihar megyét tizenöt diák képviselte a rangos eseményen, öten iskolánk diákjai – Nagy Lilla V.A, Wagner Lilla IX.B, Rázmán Orsolya IX.E, Lakatos Bernadett X.D, Rázmán Botond XII.E –, akik korosztályukban a megyei szakaszon a legjobbnak bizonyultak. Tovább...➝

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad