Hírek


Fontos! Határidőváltozás az V.-es beiratkozásnál!

2023. április 26.

A tanfelügyelőség rendelkezésének értelmében, az ötödik osztályba való iratkozás határidejének utolsó napját előrehozták, május 26., péntek, 14 óra. Kérjük, hogy az érdeklődők minél hamarabb tegyék le a szükséges iratokat az iskola titkárságán.

 

Iskolánk a 2023–2024-es tanévben is 2 ötödik osztályt indít, mindkettőt intenzív angol nyelv szakosítássalEnnek megfelelően diákjaink heti 2 óra helyett heti 4 órában sajátíthatják el az angol nyelvet.

 

Az angol tudásszint-felmérőre jelentkezni/ beiratkozni a következő iratokkal lehet:

- a gyerek születési bizonyítványának másolata

- a szülők személyi igazolványának másolata

- a szülők házassági/ válási iratainak másolata

az iskola titkárságán, személyesen, vagy e-mailben a litadyendre@yahoo.com e-mail címen, 2023. május 26-ig.

 

Szeretettel várjuk leendő ötödikes diákjainkat!



Nyílt nap-pótló az Adyban, nyolcadikosoknak

2023. április 24.

Szeretettel várjuk a nyolcadik osztályos diákokat  (az egész megyéből, és nem csak) Nyílt nap-pótló rendezvényünkre, az iskola előtti térre, a Majomszigetre, május 4-én, csütörtökön.

A diákokat 10, illetve 12 órától várjuk: az iskola kínálatát mutatjuk be ezúttal más formában. 

Kérjük, hogy a csoportok előzetesen jelentkezzenek be az igazgatóságon vagy a titkárságon május 2-ig, mivel a helyek száma korlátozott. Telefonszám: 0259431787.

Szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat!

 



Az adysok néptánccsoportjának évadzáró gálaműsora

2023. április 24.

Az Ady Endre Líceum 2021-ben újjáalakult néptánccsoportja éves munkáját mutatja be az érdeklődőknek. A gálaműsort a csoport névadási ünnepsége zárja.

Időpont: 2023. május 18. csütörtök, 14.30 óra

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum

Szervező: Ady Endre Elméleti Líceum

https://festumvaradinum.ro

https://www.facebook.com/varadinum



Olaszországi utazás

2023. április 21.
17 diák várta már nagyon az április 14-ét, a Velencébe tartó kirándulás időpontját. Hajnali 4-kor indultunk, álmosan, de egyben izgatottan is. Átutaztunk Magyarországon, majd délelőtt Szlovénia fővárosába, Ljubljánába érkeztünk. Másnap délután megérkeztünk Lido di Jesolo-ba, a kedvelt üdülővároskába, ahol a szállásunk is volt, kb.100 méterre a tengertől.

Zöld hetet szerveztek az Adyban is

2023. április 19.

Változatos programokkal, kirándulásokkal, látogatásokkal és kreatív, környezetbarát feladatokkal telt a Zöld hét a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban. A programot egy verseny zárta április 6-án.

 



1%

2023. április 11.

Kedves Mindenki, 

 

Áldott, boldog húsvéti ünnepet Mindenkinek!

 

Újra tavasz, így újra jelentkezem, hisz megint itt van az adóbevallás időszaka.

 

Először szeretném megosztani Veletek az Ady (mindannyiunk Alma Matere) magyarországi alapítványának a 2022-re vonatkozó rövid összefoglalóját (csatolva). Kiemelném, hogy a tavalyi évben jelentősen emelkedett az 1%-ból származó bevétele az alapítványnak, hiszen duplázódott az összeg /935e Ft/, valamint 165e közvetlen felajánlást is kaptunk - hálásan köszönöm az iskola közösségének a nevében! A tavalyi évben ebből az egyik informatikalabor újrabútorozását fedezte az Alter több mint 1 millió forint értékben.

 

Szeretnék mindenkit emlékeztetni és tisztelettel kérni, hogy idén is van lehetőség 1% felajánlásra. A NAV már elérhetővé tette az adóbevallásokat. Aki teheti, ne feledkezzen meg idén sem az iskolájáról (18065688 – 1 – 41)!

 

Fontos, hogy aki a cége által szeretné támogatni az iskolát adománnyal közvetlenül vagy alapítványon keresztül, keressen engem! 

 

Megkérek mindenkit, hogy az évfolyamában továbbítsa ezt a levelet, hogy jövőre még több legyen az adomány!

 

köszönettel az Alter alapítvány és az Ady Endre iskola nevében,

Hatfaludy Károly

(1993)



Zöld hetünk záróeseménye

2023. április 07.

Az első alkalommal megtartott Zöld hét lezárása különleges módon zajlott az Adyban.  A hét folyamán a diákok újrahasznosítható anyagokat gyűjtöttek, majd ezekből különböző tárgyakat készítettek: osztálycímereket, robotokat, ruhákat, de készült sárkány, táska és cipő is.



Blending arts: Reading a traditional household unit

2023. április 07.

Joi, 30 martie 2023, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului cultural mixt „Blending Arts: Reading a traditional household unit", organizat de Facultatea de Litere din Oradea, Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal, școli din Oradea (gimnaziu și liceu) și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor” cu ajutorul unei echipe dedicate și experimentate.

 



Olimpiada de limba și literatura română

2023. április 06.

Ne bucurăm de succesul elevilor școlii noastre, care au obținut rezultate frumoase la Olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru şcoli/secţii cu predare in limbile minorităţilor şi pentru românii din diaspora, din 25. 03. 2023.

Elevii care au obținut premii la etapa județeană a olimpiadei sunt: 

·         CSERVID Z.A. ZOÉ VIKTÓRIA, premiul al II-lea, clasa a V-a B, prof. coordonator: Hercuț Otilia; 

·         FRANŢIU L. A. TOMA, premiul al III-lea, clasa a VI-a A, prof. coordonator: Durne Estera;

·         LABANC V EDINA, mențiune, clasa a VIII-a B, prof. coordonator Butuc – Mayer Veronica; 

·         LŐRINCZ M. SZINTIA, premiul I, clasa a X-a, prof. coordonator: Hercuț Otilia.

 



A jövő kihívásai

2023. április 05.

A nap elején közösen sorra vettük korunk nagy problémáit a klímaváltozástól kezdve, a vízgazdálkodáson és a jövő alternatív táplálékforrásain át a megújuló energiákig, sok témát érintve. Ezt csapatmunkák követték, alapos dokumentálódások után elkészültek a jövőbe mutató megoldásokat felvázoló prezentációk, amiket a csapatok bemutattak a többieknek.

Bízunk abban, hogy a kutatások eredményeinek felhasználásával és a gyakorlatban való megvalósításokkal, illetve az emberek tudatos hozzájárulásával élhető bolygót tudunk megőrizni az utókor számára.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad