Hírek


Múzeumi séta a Darvas–La Roche-házban

2023. március 02.

A Darvas-ház a Iosif Vulcan utca (egykori Rimanóczy) 11. szám alatt áll, és méltán tekinthető a legeredetibb szecessziós stílusú váradi magánháznak, egy európai színvonalú századfordulós épületnek. A sétán a 6.A, a 8.A és a 11.A osztályok diákjai vettek részt.

 



Beiratkozás ötödik osztályba a 2023–2024-es tanévben

2023. március 02.

 

Kedves diákok és tisztelt szülők!


Iskolánk a 2023–2024-es tanévben is 2 ötödik osztályt indít, mindkettőt intenzív angol nyelv szakosítássalEnnek megfelelően, diákjaink heti 2 óra helyett heti 4 órában sajátíthatják el az angol nyelvet.

 

Az angol tudásszint-felmérőre jelentkezni/ beiratkozni a következő iratokkal lehet:

- a gyerek születési bizonyítványának másolata

- a szülők személyi igazolványának másolata

- a szülők házassági/ válási iratainak másolata

az iskola titkárságán, személyesen, vagy e-mailben a litadyendre@yahoo.com e-mail címen, 2023. június 13-ig.

 

Szeretettel várjuk leendő ötödikes diákjainkat!



Bentlakás igénylésének módszertana a 2023–2024-es tanévre

2023. március 01.

Megváltozott a bentlakás igénylésének a módszertana a 2023–2024-es tanévre. Ennek leírása található meg a következő linken:

 

Szuloi_tajekoztato_beiratkozas_a_bentlakasba_2023

Procedura_inscriere_internat_2023

Bentlakas kerveny



Négy verseny hét nap alatt

2023. március 01.

 Pezseg a sportélet az Ady Endre Líceumban! Az elmúlt egy hétben az iskola diákjai négy különböző versenyen vettek részt tornatanáraik, Erdei István és Szabó Gergő kíséretében.

 



Eva Heymanra emlékeztünk

2023. március 01.

Ki volt Eva Heyman? 1931. február 13-án született, és a második világháború forgatagában nevelkedett gyerek volt, amikor bármi rossz lehet rosszabb. Félelemben élt, a szeretteiről szóló szörnyű hírek között. Gyerek volt, akit zsidóellenes intézkedéseknek vetettek alá, a sárga csillag megkülönböztető jelének viselésére kényszerítették, gettóba zárták, az auschwitzi táborba deportálták. Éva olyan erős volt, hogy még a "haláltáborban" is sikerült túlélnie 1944 októberéig.



Aranydiplomák átadása 2023-ban

2023. február 28.

Az idei évben is szeretnénk jubileumi diplomákat: arany, gyémánt, rubin illetve platina díszoklevelet adományozni az Ady Endre Elméleti Líceum azon volt diákjainak, akik 50, 60, 70 vagy 75 éve érettségiztek. A díszoklevelek átadására 2023. május 20-án, szombaton, iskolánk tantermeiben kerül sor. Iskolánk nagy, mindent átfogó felújítása miatt a díszterem sajnos nem használható. 

Kérjük az évfolyamfelelősöket, hogy a névsorokat küldjék el a litadyendre@yahoo.com e-mail címre, vagy személyesen hozzák be iskolánk titkárságára, március végéig. Szeretettel várjuk volt diákjainkat!


Nagyszerű eredmények az országos matematikaversenyen

2023. február 26.

Február 20. és 23. között Aradon, a Csiky Gergely Főgimnáziumban zajlott az idén az Országos Magyar nyelvű Matematika Olimpia országos szakasza. A verseny a romániai, magyarul tanuló V–XII. osztályos diákoknak szólt. Idén 186 diák versengett.

Bihar megyéből a visszaosztás után 11-en vehettek részt az országos megmérettetésen, ebből hatan adysok voltak. Részletek itt.

Gratulálunk minden diáknak, aki képviselt minket a verseny országos szakaszán! Köszönet a házigazda aradi közösségnek, a felkészítő tanároknak, bizottsági tagoknak, kísérő tanároknak. Versenyzőinknek eredményes felkészülést kívánunk a nemzetközi szakaszra!



Országos Magyar Matematika Olimpia – 2023

2023. február 21.

Február 4-én került sorra az idei év matematika tantárgyversenyeinek első megmérettetése, az Országos Magyar Matematika Olimpia megyei fordulója. Iskolánk diákjai nagyszerű eredményeket értek el, így képviselhetik megyénket az országos szakaszon, melyet február 2023. között rendeznek meg Aradon. Gratulálunk az elért eredményekhez és sikeres szereplést kívánunk az országos szakaszon!

 



Teljes körű felújítást végeznek a váradi Ady-líceum épületén

2023. február 16.

Ebben az időszakban nemcsak diákok járnak iskolába a nagyváradi Ady Endre Líceumba, hanem munkások is. Igaz, utóbbiak nem tanulni mennek, hanem felújítani a régi, patinás épületet, melyre már igencsak ráfért egy alapos belső felújítás.

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad