Hírek


Teljes körű felújítást végeznek a váradi Ady-líceum épületén

2023. február 16.

Ebben az időszakban nemcsak diákok járnak iskolába a nagyváradi Ady Endre Líceumba, hanem munkások is. Igaz, utóbbiak nem tanulni mennek, hanem felújítani a régi, patinás épületet, melyre már igencsak ráfért egy alapos belső felújítás.

 



Zabhegyezők a Bonitásnál

2023. február 10.
A nagyváradi Zabhegyezőnek sikerült régi célját teljesítenie január 31-én, amikor is tartalmas órákat tölthettünk el a nagyváradi Bonitas Magyar Speciális Oktatási Központban. 

Jótékonysági szülői bál az Adyban

2023. február 05.

Nagy sikernek örvendett a péntek este lezajlott szülői bál, melyre az idén a Partiumi Keresztény egyetem dísztermében került sor.

Köszönet a szervezőknek, fellépőknek, felkészítőknek, és a szülőknek, kedves vendégeinknek, akik velünk együtt ünnepeltek.

Lapozzák szeretettel az alábbi, iskolánk médiaköre által készített képeket, nagyon hűen visszaadják azt a fergeteges hangulatot, mely az estét jellemezte.

Jövőre újra találkozunk!



Condiții specifice și aviz pedagogic pentru anul școlar 2023 - 2024

2023. február 02.

Pentru posturile vacante/ rezervate/ fractiunile de posturi afișate pentru anul școlar 2023- 2024 sunt valabile condițiile specifice și avizul pedagogic, după cum sunt afișate mai jos:

 

Avizul_directorului_pt_posturi_pedagogice_2023

Conditii_specifice_2023



Ideiglenes titkárnői állás

2023. február 01.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet ideiglenesen betöltendő:

TITKÁRNŐI -  állásra

KÖVETELMÉNYEK:

- rövid felsőfokú tanulmányok elvégzése

- számítógépes ismeretek

- szakmai gyakorlat előnyt jelent

- magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- nem szükséges régiség

A VERSENYVIZSGA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

- az iskola székhelye: Nagyvárad, Moscovei u. 1 szám, Bihar megye

- 2023.02.15-én: 8:00 órától írásbeli vizsga

- 2023.02.15-én: 13:30 órától interjú.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 2023. február 8-án, déli 10:00 óráig adhatóak le az iskola titkárságán. Bővebb információk a csatolmányokban, vagy személyesen kérhetőek a titkárságon vagy a 0359410588-as telefonszámon.

calendar_secretar.docx

anunt_GOV_secretar_LT_Ady_Endre_Oradea_febr_2023.docx

formular_inscriere.docx

Adeverinta.docx



Január 27. – A holokauszt nemzetközi emléknapja

2023. január 27.

Az ENSZ Közgyűlése 2005-ben a HOLOKAUSZT ÁLDOZATAINAK NEMZETKÖZI EMLÉKNAPJÁVÁ nyilvánította január 27-ét. 1945-ben ezen a napon szabadult fel Auschwitz-Birkenau, a II. világháború legnagyobb és leghírhedtebb megsemmisítő lágere. A tábor az európai zsidóság elpusztításának gócpontja volt, neve mára egyet jelent az emberiség történetének legsötétebb, legembertelenebb időszakával.



Ady 250 zárórendezvény, iskolai évkönyv bemutatója

2023. január 26.

Az Ady 250 ünnepségsorozat lezárásaként és kapcsolódva a költő január 27-i halálának évfordulójához csütörtök délután bemutatták az iskolai albumot. A Vad Márta igazgatónő által szerkesztett kötet az Ady Endre Elméleti Líceum és az Alma Mater Alapítvány kiadványa, a megjelenését pedig a magyar kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Az ünneplőket Kirkósa Enikő magyartanár, a kötet egyik korrektora köszöntötte. Vad Márta igazgató kiemelte, hogy ezzel a rendezvénnyel zárul az Ady250 ünnepségsorozat, melyet azért szerveztek, mert az iskola 2022-ben ünnepelte az ősi schola megalapításának 250. évfordulóját. 



VérAdy - Kezdd az évet egy jó cselekedettel!

2023. január 25.

Januárban a 18. életévüket betöltött diákokat közös véradásra hívtuk. A véradás nemcsak hatalmas segítség azoknak, akiknek vérre van szükségük, hanem hosszú távon is segít majd több véradót toborozni, hisz együtt a fenntartásokon is könnyebb túllépni. A kezdeményezésre a vártnál is több, több mint 40 érdeklődő diák és tanár jelentkezett, akikkel a Nagyváradi Véradó Központban fogunk vért adni. 

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad