Hírek


Gyászolunk

2023. január 10.

Mély megrendüléssel értesültünk szeretett kolléganőnk,

Hartstein Gréta

olasztanárnő hirtelen elhunytáról.

Emlékét szívünkben őrizzük.

Vigasztalódást kívánunk a gyászoló családnak.

Az Ady Endre Líceum közössége.

 



Karácsonyi készülődés az Adyban

2022. december 24.
Az ünnepre hangolódás jegyében iskolánk pedagógia és filológia szakos diákjai (9B, 10A) kézműves tevékenység keretében karácsonyfa díszeket készítettek. Csillogószárnyú angyalkákkal és pirossapkás mikulásokkal díszítették iskolánk karácsonyfáját. A tanulók szorgos kezeit Czirják Enikő és Apáti Timea tanárnők irányították. Köszönet a támogatásért a Rákóczi Szövetségnek!

Fehér karácsonyról álmodik mindenki

2022. december 24.

Fehér karácsonyról álmodik mindenki, ám hogy ez mennyire jön össze, sajnos nem tőlünk függ. De vannak dolgok, amik igenis tőlünk függnek: hogy nyitott szemmel járjunk, és észrevegyük, hogy hány embertársunk szenved magányosan, tele gondokkal, támasz és vigasztalás nélkül, hogy ünnepekkor hány emberre nem nyitja rá senki sem az ajtót egy jó szó erejéig, hogy hányan öröm és éneklés helyett szótlanul ülnek, reménykedve benne, hogy hamar eltelik az Ünnep, mert talán a hétköznapok egyhangúságában az egyedüllét nem fáj annyira.



Takarítói állás

2022. december 23.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet véglegesen betöltendő:

TAKARÍTÓI -  állásra

KÖVETELMÉNYEK:

- 10 osztály elvégzése

- hajlandóság két váltásban való munkára

- magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- nem szükséges régiség

A VERSENYVIZSGA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

- az iskola székhelye: Nagyvárad, Moscovei u. 1 szám, Bihar megye

- 2023.01.18-án: 8:00 órától gyakorlati vizsga

- 2023.01.18-án: 13:30 órától interjú.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 2023. január 11-én, délután 10:00 óráig adhatóak le az iskola titkárságán. Bővebb információk a csatolmányokban, személyesen kérhetőek a titkárságon vagy a 0359410588-as telefonszámon.

Calendar_ingrijitor.docx

anunt_GOV_ingrijitoare_LT_Ady_Endre_Oradea_ian_2023.docx

formular_inscriere.docx

Adeverinta.docx



"Legyen minden nap karácsony" - diákjaink ünnepi műsora

2022. december 21.
Karácsonyváró hangulat töltötte be az iskolát ma délelőtt a 4.órától kezdődően. Diákjaink ünnepi műsorral kedveskedtek társaiknak és tanáraiknak. 

Vizită la Centrul de Îngrijire de Zi

2022. december 20.
În luna decembrie elevii clasei a XI-a E împreună cu d-na prof. Hercuț Otilia au vizitat cu multă bucurie copiii de nivel primar din Centrul de Îngrijire de Zi, Oradea, pentru a zâmbi, a se juca, a învăța și a celebra împreună sărbătorile de iarnă. Cu această ocazie elevii le-au dăruit copiilor dulciuri și i-au implicat în diverse jocuri și activități creative. Această experiență ne-a învățat frumusețea de-a lega punți între generații, bucuria de a ne implica în comunitate și de-a dărui puțin din noi.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad