Hírek


KÉPESSÉGFELMÉRŐ EREDMÉNYEK

2024. május 27.

Gratulálunk a képességvizsgán résztvevő gyerekeknek az elért eredményekhez!

További sok sikert kívánunk az elkövetkező vizsgákhoz!

Rezultatele evaluarii probelor de aptitudini profil pedagogic.pdf



50, 60, 70 éves öregdiák-találkozók az Adyban

2024. május 25.

Idén a megszokottnál is különlegesebbnek bizonyultak az Ady-líceumban minden májusban hagyományosan megrendezett 50, 60 és 70 éves érettségi találkozók szombaton. Az összeseregletteket először Vad Márta igazgató üdvözölte szeretettel, majd a 90. életévéhez közeledő Stark Erzsébet földrajztanárnő, és a 70. érettségi találkozóját ünneplő Fábi Ibolya szóltak az öregdiákokhoz. Buna Boglárka igazgatóhelyettes és Csepregi Abigél Fruzsina diák énekes meglepetését követően, az arany-, gyémánt- és rubinoklevelek átadása után kedélyes nosztalgiázással folytatódott a 32. Festum Varadinum utórendezvénye. Tovább →

forrás: erdon.ro



Diákolimpia több sportágban

2024. május 23.

Az adys sportolók eredményesen szerepeltek az V. alkalommal megrendezett Kabos Endre Diákolimpián, melyen több sportágban is képviseltették magukat a Nagyváradon, illetve Mihalyfalván megrendezett játékokon.

 



FONTOS! HATÁRIDŐ-VÁLTOZÁS AZ V. OSZTÁLYBA VALÓ BEIRATKOZÁSNÁL!

2024. május 22.

A Tanfelügyelőség rendelkezése értelmében, az V. osztályba való beiratkozás határideje módosult, a hivatalos dátum: 2024. június 14, péntek 13.00 óra.

Kérjük az érdeklődőket, hogy minél hamarabb tegyék le a szükséges iratokat az iskola titkárságán.

 

Jelentkezni/ beiratkozni a következő iratokkal lehet:

- a gyerek születési bizonyítványának másolata

- a szülők személyi igazolványának másolata

- a szülők házassági/ válási iratainak másolata

- a IV-es angol tankönyv borítójának másolata

 

 

Szeretettel várjuk leendő ötödikes diákjainkat!

 



Zabhegyező leszek!

2024. május 21.
Május 17-én, pénteken az adys Zabhegyezők a hetedikes és nyolcadikos diákok számára tartottak programot az iskola sportpályáján. A diákok különböző problémamegoldó és kreatív foglalkozáson vehettek részt. Betekintést nyerhettek a zabis életbe, egy animátor feladataiba és az egyesület programjaiba.

INFORMÁCIÓK AZ ANGOL NYELVŰ KÉPESSÉGFELMÉRÉSSEL KAPCSOLATBAN NYOLCADIKOSOK SZÁMÁRA

2024. május 15.

Azon diákok, akik matek–info – intenzív angol vagy a természettudományok – intenzív angol szakra jelentkeznek IX. osztályba, kötelezően részt kell vegyenek a nyelvi kompetencia felmérésen (bilingv vizsgán).

 

Az angol felmérés menetrendje:

· 2024 május 13-15.: A saját iskola titkárságáról ki kell kérni a Beiratkozási lap mellékletét (Anexă la fișa de înscriere)

· 2024. május 16–17.: beiratkozás a felmérésre a melléklettel, a vizsga helyszínén

A csatolmányban megtalálhatóak az aktuális vizsgaközpontok, annak függvényében hogy melyik iskolában végzi a VIII.osztályt.

· 2024. május 23.: képességfelmérés angol nyelvből

 ·2024. május 27.: eredményhirdetés

 

A mellékletet vissza kell igényelni az iskolától, ahol levizsgázott, majd le kell adni a saját iskola titkárságán. Fontos! Egy másolatot be kell majd tenni a beiratkozó dossziéba.

 

Sikeres felmérést és felvételit kívánunk!

BILINGV Vizsgakozpontok.pdf


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad