Hírek


Mindörökké adysok - Veres Ottilia

2022. február 11.
1999-ben érettségiztem az Ady filológia osztályában. András Emese volt az osztályfőnökünk, az ő irodalomórái és Horváth Gizi filozófiaórái és filmvetítései voltak rám a legnagyobb hatással a sulis évekből. Meghatározó emlékek maradnak az Ady internátusában eltöltött évek.

Mindörökké adysok - Jerovszky Timea

2022. február 10.
Az iskola könyvtára az a hely, ahol az ember fontos. Vagy mert bujkál, vagy mert lelkizik, vagy mert épp történik valami. Olvasni jó, de a kérdés mindig az, hogy mitől lesz jó olvasni. Főleg ma, ugye (cöcö).

Mindörökké adysok - Szeghalmi Örs

2022. február 09.
Ha tehát rövidebben foglalom össze, mit kaptam az iskolától: tudást, érdeklődést, motivációt, örömöt, élményeket. Képzést.

Kovács Erzsébet - nyugalmazott tanár

2022. február 08.
Külön öröm volt számomra, amikor végül kaptam egy ötödik osztályt. Nagyon eleven, élénk eszű, mégis fegyelmezett társaság volt, érdeklődő, értelmes gyerekeket élvezet tanítani.

Sportklub

2022. február 05.
Megérkezett az Ady Líceum Sport Klub tájfutóinak a sportfelszerelés, ami 18 darab tájolót, 10 bozótruhát, 7 pár futócipőt, 30 darab tájfutóbolyát, 9 darab sport pólót jelent. A költségek 83% -át a Bethlen Gábor Alapon keresztül a Magyar kormány finanszírozta, ez mintegy 600.000 forintot tett ki. Izgatottan várjuk a 2022-es versenyszezon kezdetét.

A Rotary Club díjjal jutalmazta egy kiemelkedően tehetséges diákunkat

2022. február 03.

Január 17-én, hétfőn került sor a nagyváradi Rotary Club idei támogatási rendezvényére a Ramada hotelben. A Rotary Club minden évben támogat egy-egy kiemelkedően tehetséges diákot a nagyváradi iskolák mindegyikéből.

Az idei tanévben iskolánkból, Bodnár Mónika Brigitta 11.D osztályos tanulót támogatták, kimagasló versenyeredményei és kiemelkedő tanulmányi eredményei miatt. Köszönjük, hogy támogatják tehetséges diákjainkat!



Mindörökké adysok - Nagy Pál

2022. január 31.
.....és nagyon jól megfértek már akkor is Villon balladái az x86-os assemblyvel egyazon asztalon. És ezért a sokszínűségért elismeréssel tartozom, mert a maga módján nem csak előkészítette, hanem túl is szárnyalta az egyetemet.

Mindörökké adysok - Nyíri Emese

2022. január 27.
"Mi lesz, ha megtanulunk viselkedni, és már önmagunknak is csak udvariasan fogunk hazudni? Olyan simák és unalmasak leszünk, hogy a halálunkat se fogja észrevenni senki." (Félrehallgatások – regényrészlet)

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad