Hírek


Nyári Rákóczi tábor Sátoraljaújhelyen

2021. szeptember 12.

Az Ady Endre Elméleti Líceum diákjainak egy csoportja augusztus 1-6. között részt vett a Rákóczi Szövetség Kárpát–medencei Középiskolások táborában. A tábort a hagyományokhoz híven csodálatos környezetben, Sátoraljaújhelyen szervezték meg. Az egész Kárpát -medencéből csaknem 500 diák érkezett meg tanárai kíséretében a  gyönyörűen felújított táborba, ahol szépen rendezett környezet és kényelmes szobák várták a résztvevőket.  

         



Ünnepi tanévnyitó 2021 - 2022

2021. szeptember 10.
Az Ady Endre Elméleti Líceum ünnepi tanévnyitójára 2021. szeptember 13-án 10 órától kerül sor az iskola udvarán, melyre szeretettel várjuk az V, VI, IX, X-es diákjainkat és szüleiket. A többi évfolyam számára a tanévnyitó az osztálytermeikben fél 10-től veszi kezdetét. Kérünk minden diákot, hogy az ünnepi alkalomra fekete - fehérben, iskolai nyakkendővel jelenjen meg. A járványügyi előírások betartásának megfelelően az egészségügyi maszk viselése mindenki számára kötelező.

Kapust alkalmazunk

2021. szeptember 08.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet a következő, véglegesen betöltendő:

 

KAPUS állásra

 

KÖVETELMÉNYEK:

- 12 osztály elvégzése

- szakvégzettséget igazoló  bizonyítvány (atestat) a kapus szakma gyakorlásához

- szakirányú gyakorlat előnyt jelent

- a magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- ajánlás az előző munkahelyről

- a  régiség nem feltétel

 

A VERSENYVIZSGA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

- az iskola székhelye: Nagyvárad, Moscovei u. 1 szám, Bihar megye

- 2021.09.27-én: 10:00 órától gyakorlati vizsga

- 2021.09.29-én 10:00 órától interjú.

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 2021.09.20. déli 12:00 óráig adhatóak le az iskola titkárságán. Bővebb információk személyesen kérhetőek vagy a 0359410588-es telefonszámon.

anunt_GOV.docx

Calendar.docx



„A jelenléti oktatást semmi sem pótolhatja”

2021. szeptember 08.

Több mint 730 diákkal kezdik meg az új tanévet a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban, közölte lapunkkal Vad Márta iskolaigazgató.

Tavaly nagy bizonytalanságban indult az új tanév, hiszen akkoriban a járványhelyzet miatt még nehezebb helyzetben voltak a tanintézmények, azonban idén sokkal inkább bizakodás volt érzékelhető Vad Márta, az Ady Endre Líceum igazgatójának a hangjában. ,,Mindannyian lelkesen várjuk a tanévkezdést, és mindenki tanítani szeretne, élőben. Úgy gondolom, és a kollégákkal ezt közösen ki is jelenthetjük, hogy a jelenléti oktatást semmi sem pótolja. Mindenesetre megtanultuk az elmúlt két évben, hogy nagyon rugalmasan kell viszonyulni mindenhez” – fejtette ki Vad Márta. Mint megtudtuk, fel vannak készülve az esetleges korlátozásokra, változtatásokra is, de remélik, hogy erre nem lesz szükség. ,,Ha egy mód van rá – és erre kértem a szülőket is –, be kell tartani a szabályokat: beteg gyerek ne jöjjön iskolába. Ugyanezt kértem a kollégáktól is” – tette hozzá. Az iskola Wi-Fi ellátásán javítottak, és néhány új laptopot is beszereztek, annyit, amennyit a büdzsé megengedett, igyekeznek állandóan frissíteni az állományt. Egy rendszergazda is dolgozik most már az iskolában, hogy minden rendben legyen, illetve, mivel több informatikaterem működik az iskolában, erre már szükség is volt.

 

https://www.erdon.ro/kozelet/helyi-kozelet/a-jelenleti-oktatast-semmi-sem-potolhatja-3879641/?fbclid=IwAR2wda5cxaoWTp5woNbtTphX0wE02htEKZ2rtekqlxezfaPsL4Wp7PesiUQ



"... és az égi tanári szoba megtelik hangerővel."

2021. szeptember 02.

Az Ady Endre Líceum közössége megrendülten értesült iskolánk egykori jeles pedagógusa,

Pap László kémiatanár

elhunytáról. A tanár úr példás szakmai felkészültségével, határozottságával, következetes szigorával és mély emberségével vált diákok és tanártársak példaképévé. Igazgatóként, kémia szakos tanfelügyelőként, módszertani felelősként járult hozzá a bihari magyar oktatás és a kémiatanítás színvonalának emeléséhez, amely 2008-ban meghozta számára a szakmai elismerést, a Magyar Tudományos Akadémián átvehette a Magyar Kémia Oktatásért díjat.                                                                                                              Emlékét kegyelettel megőrizzük.

Családjának ezúton fejezzük ki őszinte együttérzésünket.

 

 

Az emlékező gyászistentiszteletet Nagyváradon

az Olaszi református templomban tartják, szeptember 4-én, d.u. 3 órától.

 

Pap László utolsó kémiaórája HQ.pdf

Pap Lászlóra emlékezem - 20210815.pdf

 



Érettségi fellebbezés (Augusztus)

2021. augusztus 31.

Contestaţiile la Bacalaureat sesiunea august – septembrie 2021. se pot depune şi online.

Miercuri 31.08.2021. orele 12:00 – 18:00 la adresa bac2021adyendre@gmail.com 

Vă rugăm să trimiteţi şi o copie după cartea de identitate şi numărul de telefon.

Comisia de examen

model_cerere contestatii_2021.doc



Budapesten folytatja tanulmányait a legjobb érettségi eredményt elért Bihar megyei diák – a Maszol.ro portálról

2021. július 29.

Az idei érettségi vizsgán Bihar megyében a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum egyik matematika–informatika szakos diákja, Divin Judit érte el a legmagasabb minősítést. 9,62-es átlagával kimagasló teljesítményt nyújtott, akit arról kérdeztük, mennyire elégedett ezzel az eredménnyel és hogyan készült a vizsgákra.

https://maszol.ro/belfold/Budapesten-folytatja-tanulmanyait-a-legjobb-erettsegi-eredmenyt-elert-Bihar-megyei-diak?fbclid=IwAR2PRF7U8CATCYpsqJuxS8aqAkQMmPUFZqxfDZsbRHo_5gYPcRdT4bcJQ2A


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad