Hírek


Nyolcadikosok figyelmébe - Eredmények / Fellebbezés

2021. június 25.

Az iskola hirdetőjén, valamint a http://evaluare.edu.ro/ oldalon lehet megtekinteni az eredményeket az egyéni kód alapján.

 

Aki fellebbezni szeretne, az megteheti személyesen vagy elküldheti a fellebbezést elektronikusan a 

 

contestatii.en.litady@gmail.com 

 

címre, június 29 (16 - 19 óra) és június 30 (8 - 12 óra) napokon a megfelelő időpontokban.

 

Amennyiben az elektronikus fellebezést választja, kötelező módon csatolni kell az elektronikus levélhez a fellebező diák személyi igazolványának fényképes másolatát, illetve a fellebezést aláíró szülő személyi igazolványának fényképes másolatát is.

 

Cerere_contestatii_EN08_2021.pdf

anuntContestatii2021.pdf

 

Vizsgabizottság



DT csapatösszerázó

2021. június 22.
 Mindenki  nevében mondhatom, hogy nagyon nagy élmény volt a diáktanács csapatösszerázó tábora. A programok jól kidolgozottak voltak, és nagyon szervezett volt az egész tábor. Ahhoz képest, hogy milyen olcsó volt, nagyon finom volt az étel, amiből kellő mennyiségben fogyaszthattunk. Örülök, hogy elmentem ebbe a táborba, hiszen remekül összerázódott a társaság, és- szerintem- a jövőben is nagyon jól fog együtt dolgozni ez a csapat.

LÁTOGATÁS AZ EGYHÁZTÖRTÉNETI MÚZEUMBAN

2021. június 22.
Június 17-én a IX.F osztály Branner Erzsébet, Kajántó Judit és Marcus Gabriella tanárnők kíséretében látogatást tett Várad egyik közelmúltban nyílt egyháztörténeti kiállitásán, a Római Katolikus Püspöki palotában. Megtekinthették a több mint 250 év alatt épített örökséget és közel négy évszázad egyházművészeti hagyatékát, vallásos témájú festészeti remekműveket, a barokk korszak egyik legjelentősebb műtárgyával, a Polentári monstranciával. Láthattak továbbá textilgyűjteményeket, melyek Mária Terézia idejéből valók, illetve bepillanthattak Erzsébet királyné és Ferenc József váradi lakosztályába is. A tanulók nagy érdeklődéssel hallgatták az elhangzottakat, az élménydús látogatást egy jóleső fagyizás zárta.

Nyolcadikosok ballagása

2021. június 15.
Idén az iskolaudvaron vettek búcsút nyolcadikosaink az elmúlt négy évtől. Remélhetőleg, nem mondtak búcsút sem tanáraiknak, sem osztálytársaiknak, sem az iskolának, hiszen kilencedik osztálytól is itt folytatják majd tanulmányaikat. 

A nagyváradi adysok virtuális találkozója az Erasmus-partnerekkel

2021. június 15.

Május utolsó hetében került sor a Let’s Stop Consumption Frenzy – Fékezzük meg a fogyasztási őrületet! elnevezésű projekt ötödik és egyben utolsó találkozójára – a járványhelyzet miatt ezúttal a virtuális térben.

A virtuális találkozó házigazdája – Spanyolország, Litvánia, Görögország, Románia (Ady Endre Elméleti Líceum) után – most Törökország volt, az isztambuli Kurtkoy Anadolu Lisesi nevű líceum. Sajnos a projektben részt vevő tanárok és diákok csak a digitális technika segítségével láthatták és hallhatták egymást, de így is sokszínű tevékenységeknek lehettek részesei.

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad