Hírek


Farsangi versek, rigmusok és játék A magyar kultúra napjára

2021. január 22.

A 6.A osztályosok saját készítésű kisfilmmel emlékeztek meg A magyar kultúra napjáról. A kultúránknak a népköltészethez és a népszokásokhoz kötődő szegletét választották, hiszen ez az, amiről órákon is szó esik mostanában, és mivel a farsangi időszakban vagyunk, ezért farsangi rigmusokat, verseket mondtak, és egy tréfás farsangi lóvásárt mutattak be zenével és tánccal. 



Séta Ady nyomában A Magyar Kultúra Hetében

2021. január 21.

A 9.E osztály január 18-án, hétfőn vett részt A magyar kultúra napja alkalmából szervezett “Ady nyomában” elnevezésű sétán. A zord idő miatt az iskola kapujától a Szent László hídig jutottunk. Rövidke sétánk alatt hallottunk Ady életéről, Lédáról, egyes épületek megépítéséről és századokkal előtti funkciójáról. Magam és osztálytársaim nevében állíthatom, hogy a séta nemcsak hasznos, de élvezetes is volt. Az Ady Endre Líceum diákjaként fontosnak tartom, hogy minél többet tudjunk iskolánk névadójáról és a városról, ahol élünk. A hideg idő ellenére is jól éreztük magunkat, üdítő élmény volt a hónapok óta tartó online oktatás után az osztálytársak körében múlatni az időt.

Montserrat-Gróf F. Amaya



Városnéző séta A Magyar Kultúra Hetében

2021. január 21.

Január 20-án, A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozat alkalmából, nagy örömmel és lelkesedéssel vetettük bele magunkat  abba a városnéző sétába, amelyen iskolánk könyvtárosa, Makai-Bölöni Judit (alias Cseresznye) kalauzolt bennünket. Érdekes, mókás és ritka adalékokkal gazdagította ismereteinket városunk történelméről, elődeiről, nagy hírnevű, páratlan építészetéről és építészeti örökségünkről. A séta végén büszkén és felemelt fővel térhetünk haza, mert bizony van mire büszkének lennünk. Történetek, helyek, épületek, szobrok mind egyfajta töltöttséget hordoznak magukban, amelyet majd mi is a magunk módján továbbadunk. Egy igazi tartalmas és tanulságos időutazás volt ez, melynek várjuk a folytatását!

A 9.F diákjai



Zajlik A magyar kultúra hete rendezvénysorozat Nagyváradon

2021. január 21.

Iskolánk is részt vesz, mint minden évben A magyar kultúra hete programsorozatban.



Tigris az iskolában

2021. január 19.

Vendégül látta a Szigligeti színház az adysokat januárban. 

 

 



Beiratkozás V. osztályba a 2021–2022-es tanévre

2021. január 15.

Kedves diákok és tisztelt szülők!


Iskolánk a 2021–2022-es tanévben is 2 ötödik osztályt indít, mindkettőt intenzív angol nyelv szakosítással. Ennek megfelelően, diákjaink heti 2 óra helyett heti 4 órában sajátíthatják el az angol nyelvet.

 

Az angol tudásszint-felmérőre jelentkezni/ beiratkozni a következő iratokkal:

- a gyerek születési bizonyítványának másolata

- a szülők személyi igazolványának másolata

- a szülők házassági / válási iratainak másolata

az iskola titkárságán lehet, akár személyesen, akár e-mailben a litadyendre@yahoo.com e-mail címen.

 

A jelenlegi helyzetet figyelembe véve, még nincs pontos miniszteri szabályzó arra vonatkozóan, mikor és milyen formában lesz megtartva az angol tudásszint felmérése. Valószínűleg az iskolai év befejezése után. Amint megtudjuk, közöljük a pontos tájékoztatást a honlapunkon, facebook oldalunkon és a nyomtatott sajtóban.

Az eddigi felmérőkre javasolt minták a következőek:

Minta az angol tudásszint-felmérő írásbeli részére: Írásbeli tétel minta

Minta az angol tudásszint-felmérő szóbeli részére: Szóbeli tétel minta

 

További kérdéseikre a 0259431787-es telefonszámon tudunk válaszolni vagy e-mailen.

Szeretettel várjuk leendő ötödikes diákjainkat!


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad