Hírek


Balla Peti osztálytársa voltam

2021. január 06.

Állunk az osztálykép előtt, és lepereg minden, ami fontos volt. Mint érettségi után, amikor már lazítani lett volna kedvünk, de jött a felvételi...

A tanáraink féltő, szerető szigora, az iskolakezdések hangulata, a rögtönzések gyomordrukkja, a nagyszünetek és az ünnepélyes fehér ingek meg a mosolyok, a kötelező uniformis, a korgó gyomorra bevágott közös uzsonnáink és a hajpánt a lányoknak. Minden.

Hátul, az utolsó padban ült egy srác, aki minden feladatot meg tudott oldani matekből. Aztán fizikából meg kémiából is. Aztán angolból is őt kérdeztük. Mindenről őt kérdeztük. És tudta a választ. Előbb segített, aztán mondott egy viccet....



Az 1992-ben végzett XII.A osztály létszáma nem lehet már teljes

2021. január 05.

Darvasi Ottó osztálytársunk 2020. december 29.-én eltávozott a földi létből és Teremtőjéhez költözött. Sok éve küzdött egy súlyos betegséggel, de minden fájdalom és nehézség ellenére megmaradt kedves, szelíd, derűs embernek. Olyan ember volt, amilyenről Victor Hugo írt: "Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész!"
Isten Veled, Ottó! Emlékedet szívünkben megőrizzük!  

Az 1992-ben végzett XII. A osztály és osztályfőnökük, Zelina Márton



Concurs pe postul inginer de sistem

2020. december 28.

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție, vacante de inginer de sistem, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

anunt_concurs_inginer_de_sistem.docx

Calendar.docx



Rendszergazdát alkalmazunk

2020. december 28.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet a következő, véglegesen betöltendő:

                                                             RENDSZERMÉRNÖKI állásra

 

KÖVETELMÉNYEK:

- felsőfokú végzettség

- szakirányú képesítés

- magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- régiség nem szükséges

 

A VERSENYVIZSGA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

- az iskola székhelye: Nagyvárad, Moscovei u. 1 szám, Bihar megye

- 2021.január 20-án: 10:00 órától gyakorlati vizsga

- 2021.január 22-én: 10:00 órától interjú.

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 2021. január 15-én 12:00 óráig adhatóak le az iskola titkárságán. Bővebb információk kérhetőek vagy a 0259431787-es telefonszámon.

Calendar.docx

anunt_concurs_inginer_de_sistem.docx



MI ÚJSÁG, ADY? - ŐSZI-TÉLI SZÁM

2020. december 27.

Kedves adys diákok, tanárok, szülők és minden kedves olvasónk!

Örömmel és büszkeséggel nyújtjuk át iskolaújságunk legújabb számát, ami ezúttal megújult külsővel és változatlanul igényes tartalommal online is olvasható. Diákjaink sokoldalú érdeklődési körét bizonyítják a változatos témájú cikkek, játékosságát és alkotókedvét az emojikból létrehozott, illetve a véletlenszerűen összegyűjtött szavakból összeálló verssorok és a feladványként szereplő keresztrejtvény. Igazi irodalmi élményt pedig az általuk alkotott versek, novellák jelentenek mindannyiunk számára. 

Köszönjük a szerkesztőség minden tagjának a igazi, komoly csapatmunkát, a minőséget és a színvonalas olvasnivalót!

https://view.genial.ly/5fe8dd30a666f40d7dc6c0cd/interactive-content-mi-ujsag-ady-osz-tel-2020



Aranyfokozatú adys diák az Életmese-illusztráló versenyen

2020. november 26.

Iskolánk aranyfokozatú Életmese-illusztrátorral büszkélkedhet! Gratulálunk Szabó Szilvia-Rebeka, VI.A osztályos diákunknak!

 



Mentor Díj kiváló oktatóknak

2020. november 25.

Évente tíz olyan kiváló tanárt, edzőt, nevelőt díjazunk, akiknek jelentős, meghatározó szerepük volt a tanítványaik életében.

2018 – Ciubotariu Éva - https://youtu.be/O0oAVETl_sI



Reading a sculpture – avagy egy angol nyelvű projekt második élete

2020. november 23.

Online létünk sokadik hetében jutottunk el arra a pillanatra, hogy dönteni kellett: folytatunk egy a tavalyi tanévben megkezdett, szívünknek kedves projektet, vagy a járvány miatt elfelejtjük, abbahagyjuk, feladjuk... De ha egyszer jó volt, érdekes volt, a gyerekek szerették, tanárok szintúgy, miért is akasztottuk volna fel a fogasra? Azért, mert a koronavírus köztünk jár? Azért az élet még nem áll meg!



HALLOWEEN - Az 5. és 6. osztályos diákok munkáiból összeállított virtuális kiállítás

2020. november 21.

HALLOWEEN

Az 5. és 6. osztályos diákok munkáiból összeállított virtuális kiállítás.

Fogadják szeretettel!



Idén is jutalmazza a pedagógusokat és a diákokat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége

2020. november 09.

Idén is jutalmazza a pedagógusokat és a diákokat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. Az RMPSZ szaktestületei úgy döntöttek, hogy bár számos tantárgyverseny elmaradt, és a pedagógusok szakmai megnyilvánulásait, lehetőségeit is korlátozta a világjárvány, mégis jutalmazza az elmúlt tanévben kiemelkedő tanulmányi eredményeket elért diákokat, illetve a pedagógusok számára kétévente meghirdetett Apáczai-díjra beérkezett tudományos munkákat.

https://www.erdon.ro/kozelet/helyi-kozelet/apaczai-dijban-reszesitettek-a-nagyvaradi-szuletesu-kormanyos-laszlo-tortenelemtanart-3280249/


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad