Hírek


Ady Líceum Sport Klub

2020. október 06.
Szép eredményekkel tértek haza iskolánk tájfutói az év legnagyobb hazai versenyéről, a Tájfutó Országos Bajnokságról, melyet a moldvai Roman városában, illetve annak környékén rendeztek szeptember 11-14. között. A verseny egyben ifi válogató verseny is lett volna, ha a magyarországi ifjúsági EB-t nem mondták volna le a szervezők, pedig három csapattagunk is érdekelt lett volna: Divin Judit, Deák Bernadett és Pálhegyi Orsolya.

Szakácsot alkalmazunk

2020. szeptember 28.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet a következő, véglegesen betöltendő:

 

SZAKÁCS állásra

 

KÖVETELMÉNYEK:

- középfokú végzettség

- szakirányú képesítés

- magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- nem szükséges régiség

 

A VERSENYVIZSGA HELYSZÍNE ÉS IDŐPONTJA:

- az iskola székhelye: Nagyvárad, Moscovei u. 1 szám, Bihar megye

- 2020.10.20-én: 10:00 órától gyakorlati vizsga

- 2020.10.22-én 10:00 órától interjú.

 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 2020.10.14. délután 12:00 óráig adhatóak le az iskola titkárságán. Bővebb információk személyesen kérhetőek vagy a 0259431787-es telefonszámon.

Calendar.docx

anunt_concurs_bucatar.docx    



Concurs pentru post de bucătar

2020. szeptember 28.

 

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale de execuție, vacante de bucătar, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 

anunt_concurs_bucatar_2020.docx

Calendar.docx



ReDesign

2020. szeptember 25.

Az Oktatási Hivatal EFOP 3.10.1-17 projektje által a Kárpát-medencei magyar tanítási nyelvű iskolák diákjai számára a 2019/2020. tanévben második alkalommal meghirdetett ReDesign elnevezésű tárgyalkotó és díszítő versenyünkön a mi iskolánk egyik diákja Kozma Kincső második helyezést ért el.



Készülés a tanévkezdésre szülői segítséggel

2020. szeptember 23.

Kedves szülők!

Sűrű és mozgalmas napok után szeretném szívből megköszönni az ügyes kezű apukák iskolakezdés előtt nyújtott segítségét. Sokan tudtak eljönni és így sokat is tudtak segíteni, ami nagyon jól jött. Egy csapat a padokat szerelte össze, egy másik lecserélte a kétszemélyes padokat egyszemélyesre, lambériát szereltek, illetve a kézfertőtlenítő adagolókat az osztályba, meg minden mást, ami jött, szépen, sorban. Jó érzés volt megtapasztalni a segítőkészséget, köszönet érte!

Így rendezett, felkészült osztályokkal várhattuk vissza az iskolába diákjainkat.

Kérem, osszák meg a köszönetünket a az osztályok szülői csoportjaiban.

Tisztelettel,

Vad Márta

igazgató



Rendhagyó tanévnyitó

2020. szeptember 16.
„Carpe diem: élj a mostnak, a mának, mert minden emlékké fog válni villámgyorsan”, mondta köszöntőjében a tizenkettedikes Drăgan Anna kilencedikes diáktársainak. Hiszen - bár a megszokott tanévnyitó ünnepség ezúttal elmaradt - az Ady-líceum ezek között a megváltozott körülmények között is talált módot arra, hogy köszöntse új diákjait: a kis ötödikeset és a kilencedik osztályosokat is. Igazgató asszony minden kezdő osztályban kiosztotta az iskolanyakkendőket, a nagyobb diákok – az ötödikekben Mérai Petra nyolcadikos diáklány, a kilencedikekben pedig a 12.D-s Drăgan Anna és Dóczi Richárd – fogadták köszöntővel és verssel kisebb diáktársaikat. A többi osztályban az osztályfőnökök várták diákjaikat, és beszélgettek el velük a nyárról, az élményekről vagy éppen a pályaválasztásról, miközben ismertették az új tanév újdonságait és a betartandó szabályokat is. Míg azokban az osztályokban, ahol ezen a héten online oktatásban vesznek részt a tanulók, a tanévnyitó is ebben a formában zajlott.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad