Hírek


Az oroszlánkirály és a Zabhegyezők

2019. október 26.
"Egy bölcs király azt mondta nekem, összetartozunk, akkor még nem értettem, de most már igen. Nézz rájuk, egyek vagyunk." Október 26-án a nagyváradi Zabhegyező  közös kalandozásra várta a gyerekeket Büszke földén. Mint mindig, most is az Ady Endre Líceum szolgált helyszínül.

Jótékony összefogás Claudiáért

2019. október 26.
A közösség áldozatkészségének ereje mutatkozott meg ez év elején Duma Claudia esetében, amikoris a halálosan beteg kislány számára megteremtődött az anyagi feltétele annak, hogy a különös, itthon kezelhetetlennek bizonyuló kórral küzdő kislány kikerüljön Olaszországba egy olyan kórházba, amely az övéhez hasonló problémákra szakosodott. Hosszú küzdelem után...

Adysok gólyatábora

2019. október 25.
Az Ady Endre Elméleti Líceum diáktanácsa által idén is megrendezett gólyatábor igen jól sikült. A szervezők csapata és a kilencedikes diákok együttműködésének köszönhetően az esemény gördülékenyen és jókedvvel zajlott le. A kilencedikes csapatok különböző játékokban, kihívásokban mérhették össze az ügyességüket. 

Gloria Victis 2019 - történelmi vetélkedő

2019. október 22.
A Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis 2019 történelmi vetélkedőn iskolánkat a következő csapat képviseli: Holló Blanka XI.A, Papp Richard IX.E és Guba Áron IX.E. Sok sikert kívánunk nekik október 22-23-án Budapesten!

A 11.E osztály kirándulása a Királyerdő-hegységbe

2019. október 21.
Kihasználva a derűs, napsütéses, kellemes októberi napokat, október 18-20. között Révre kirándultunk. A Királyerdő rendkívül sokféle tájelemei, látnivalói közül nem hagyhattuk ki a Zichy-cseppkőbarlangot, amelynek teljes hossza 2700 m. Vezetőnket követve kis csoportunk csupán a barlang egyharmadát járhatta be, de így is számos érdekes cseppkőalakzatot láttunk.

,,European Day of Languages” – nyitott ablak a nyelvtanulásra

2019. október 15.

A Let’s stop consumption frenzy! (Fékezzük meg a fogyasztási őrületet!) címet viselő Erasmus+ harmadik mobilitása alatt, ami ezúttal a szép Görögországba vitt minket, iskolánk diákjai is részt vettek a European Day of Languages (Európai Nyelvek Napja) megünneplésében. Az öt résztvevő ország diákserege közös szótárat készített, mely révén egymás kulturális-személyes sokszínűségével is jobban megbarátkozhattak.      



Ziua Educației

2019. október 15.
Ziua Educației a fost punctată printr-o serie de activități (discuții, dezbateri, proiecte individuale și în grup, colaje și expoziție) coordonate de prof. Otilia Hercuț, în care elevii din clasele a VII-a A, a VIII-a A, a VIII-a B și a XII-a A au identificat diverse tipuri de educație și avantajele oferite de acestea.

Udvartakarítás - kaláka a szülőkkel

2019. október 15.

Péntek délután szervezte iskolánk szülői közössége idei első közös tevékenységét. A cél az iskolaudvar rendbetétele és kitakarítása volt. Mintegy 50 apuka és anyuka, tanárkolléga és diák gyűlt össze, számos eszközzel felfegyverkezve: jutott munka mindenkinek bőven, csattogtak a metszőollók, ágvágók, szorgoskodtak a seprűk, lapátok, fúrók, de még a hegesztőgép is.



Habitát világnap

2019. október 14.
Október első hétfőjén van a habitát világnap, vagyis az emberi települések napja. Erre az alkalomra készültek a VI. A és VI. B osztályos gyerekek makettjei, amelyek az első emberi menedékeket mutatják be.

Kosárlabda-bajnokság

2019. október 14.
Kosárlabda-bajnokságot szervezünk az iskolában!   6 fős (3 fiú, 3 lány) csapatok jelentkezését várjuk október 18-ig. Jelentkezni a 12.D-ben lehet Barabás Zóránál és Kohán Zsófinál. A kosárlabda-bajnokság szabályzatát a tornakuckó melletti parafatáblán olvashatjátok el. Az első mérkőzésre pedig október 22-én, kedden kerül sor, órák után.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad