Hírek


Jótékonysági táncest volt Claudiáért

2019. november 16.
Jótékonysági táncestet szerveztek szombat este az Ady Endre Elméleti Líceumban: az esten befolyt összeget Duma Claudia, az iskola – ritka betegségben szenvedő – diákjának további gyógykezelésére fordítják.

Jótékonysági táncest Claudiáért

2019. november 16.

2019. november 16-án, szombat este szeretettel hívunk minden kedves szülőt, volt adys diákot, támogatót az Ady Endre Elméleti Líceum és az iskola szülőbizottsága közös szervezésében megrendezésre kerülő JÓTÉKONYSÁGI TÁNCESTRE, melynek bevételével és a helyszínen összegyűjtött felajánlásokkal beteg diákunk, Duma Claudia további kezeléséhez járulunk hozzá. A kötetlen hangulatú, batyus, élő zenés, jótékonysági táncest  szombaton 19 órakor kezdődik.

Belépőket elővételben lehet igényelni az iskola titkárságán.  

Szeretettel várunk mindenkit!



Gólyabál 2019

2019. november 15.
A mesékből soha nem lehet kinőni, de ha mégsem töltjük már a hétvégi délelőttöket mesenézéssel, szívesen emlékezhetünk vissza kedvenc mesefiguráinkra. Így vélekedhettek az Ady Endre Elméleti Líceum idei gólyabáljának szervezői is, akik tévés mesefigurák bőrébe bújtatták a kilencedikeseket.

Intris gólyabál

2019. november 09.
Az iskola új bentlakóit "avatták" be a kizárólag számukra rendezett "intris gólyabálon". A kilnecedikeseknek itt is különbőző próbákat kellett kiállniuk, és ezeken keresztül bizonyítani ügyességüket, rátermettségüket. 

100 hang Mózes Terézért

2019. november 07.

Mózes Teréz, magyar műtörténész, néprajzkutató századik születésnapját ünnepeltük november 6-án a Nagyváradi Zsidó Történeti Múzeumban. Ez alkalomból Az emlékezés nagykövetei elnevezésű programban részt vevő diákok száz részletet olvastak fel a történész Bevérzett kőtáblák című emlékiratából.

Tovább...



Bolyai Matematika Csapatverseny, 2019 - megyei forduló -

2019. november 03.

2019. október 11-én iskolánkban szerveztük meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Bihar-Szatmár megyei/körzeti fordulóját a 3 – 8. osztályosoknak.

Összesen 56 tanulói csapat vett részt a megmérettetésen, és az összesített eredmények alapján az első 6 csapatot díjaztuk évfolyamonként. 



Most teszed le a jövőd alapjait! - avagy a fiatalok egészséges életmódra nevelése

2019. november 01.
Számos felnőttkori egészségügyi probléma gyerek- illetve serdülőkorban alakul ki. Éppen ezért kiemelten fontos a diákok egészégét veszélyeztető tényezőkről beszélgetni. Ezt a nézetet vallják a Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának képviselői, vagyis drd. Ghitea Timea egyetemi tanársegéd és a gyógyszerészhallgatókból álló projektcsapat: Hermann Szilvia, Hund Bernadett, Reizer Beáta, Szűcs Anett és Vígh-Dóczi Dalma.

Az egészség a legnagyobb érték!

2019. október 29.
Köztudott, hogy akkor értékeljük igazán egészségünket, amikor betegek vagyunk. Sokszor egy betegség döbbent rá bennünket: az egészség a legnagyobb érték, nincs is becsesebb dolog az életünkben, mint magunk és szeretteink egészsége. Ezekre a gondolatokra hívták fel a figyelmet a Nagyváradi Egyetem Orvosi és Gyógyszerészeti Karának képviselői, vagyis dr. Pallag Annamária docens és Herman Szilvia ötödéves gyógyszerészhallgató.

Életmentő versenyen az adysok

2019. október 28.
A Bihar megyei SMURD a tanfelügyelőség együttműködésével szervezte meg a GO FOR LIFE elnevezésű elsősegélynyújtó tanfolyamot és versenyt. A gyakorlati képzésen a 9-12. osztályos tanulókat orvosok és önkéntesek készítettek fel. A kurzus végeztével a részt vevő diákok ötfős csapatokba szerveződve mérték össze megszerzett ismereteiket.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad