Hírek


Boldog iskola lettünk!

2019. szeptember 30.
Szeptember 18-án hivatalosan is boldog iskola lettünk! A budapesti Kongresszusi Központban megrendezett évnyitón négyen képviseltük iskolánkat. Itt megelőlegezték ezt a címet a programban részt vevő összes - mintegy 1700 - oktatási intézmény számára.

Erasmus - European Day of Languages

2019. szeptember 26.
A nyelvek európai napján az Erasmus-projekben részt vevő adys diákok a projekt-utazások harmadik helyszínén, a görögországi Volosban görög, török, spanyol és litván társaikkal együtt  saját anyanyelvükön mutatkoztak be, így jelezve azt, hogy minden nyelv egyedülállóan szép és értékes. 

Erasmus-bemutató az Orsolya-oviban

2019. szeptember 25.
A fogyasztási szokásokról szóló Erasmus-projekt egyik tevékenysége volt az Orsolya Óvoda kisgyermekeihez való látogatás. Az adys diákok azokat a kis füzetecskéket vittél el az ovisokhoz, melyeket ők maguk készítettek, és melyekkel a tudatos fogyasztói magatartást kívánták megismertetni a legkisebb fogyasztókkal.  

Filmklub

2019. szeptember 22.

Szerdán, szeptember 25-én indul iskolánkban a filmklub.

Várunk minden érdeklődőt!



Teadélután

2019. szeptember 18.

Szerdán, szeptember 18-án ismét sor került az iskolánkban minden évben megrendezett teadélutánra, melynek során a kilencedikesek ízelítőt kaptak iskolánk szakköreiből. Büszkén mutattuk be „munkaköreinket", s a változatos iskolán kívüli aktivitások között mindenki találhatott kedvére valót.

 



Olaszországban nyaraltunk

2019. szeptember 16.

Olaszországban, Lignano Sabbiadoroban, a Bella Italia Efa Village szálláshelyen töltöttek el egy hetet az 5.B osztály diákjai, néhányuk szülei és pár diák a 7., 10. és 12. osztályokból.

A 2019. aug.31. és 2019. szeptember 8. között zajló  közös nyaralást Erdei István tanár úr szervezte elsősorban saját osztálya számára, de az ötödikesek csapata kiegészült nagyobbakkal is.



Deschiderea anului școlar 2019-2020

2019. szeptember 09.
Deschiderea anului școlar 2019-2020 a avut loc într-o atmosferă festivă, cei aproximativ 700 de elevi prezenți ascultând cu emoție discursurile doamnei director Vad Márta, al parlamentarului Szabó Ödön și ai reprezentanților inspectoratului școlar, ai consiliului și ai bisericii. Celor noi veniți în școală li s-au oferit cravatele specifice școlii noastre, de către diriginți: Szabó Gergö pentru cls a V-a A, Fazekas Csilla- a V-a B, Toth Márta- a IX-a A, Kozma Éva- a IX-a C, Báthori Éva- IX-a D, Hanesz Annamària- a IX-a E, Kajántó Judit- a IX-a F. Bobocii de clasa a V-a au fost primiți de Blaskó Nóra, elevă din clasa a VIII-a, iar cei din a IX-a de Szabó Annabella, eleva din clasa a XII-a. Pentru cei prezenți Baranyi Tünde, cls a XI-a, a cântat cântece tradiționale secuiești, iar Dóczi Richard, cls a XI-a, a recitat ,, Isten tenyerén ébredtem" de Hamvas Béla.

Tanévnyitó ünnepség

2019. szeptember 09.

A 2019-2020-as tanév nyitó ünnepségén közel  700 adys diák sorakozott fel az iskola udvarán, és fogadta a jókívánságokat, a buzdító, bátorító szavakat, melyekkel Vad Márta igazgatónő, Szabó Ödön parlamenti képviselő, majd a  tanfelügyelőség, az önkormányzat és az egyházak képviselői köszöntötték őket. 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2019/09/09/bizalomra-es-hitelessegre-van-szukseg-az-oktatasban.biharinaplo



Ünnepélyes tanévnyitó

2019. szeptember 03.

Szeretettel várjuk a diákokat és szüleiket az Ady Endre Elméleti Líceum tanévnyitó ünnepségére, amely 2019. szeptember 9-én, hétfőn 10 órakor kezdődik.

Kérjük a tanuló ifjúságot, hogy az alkalomhoz illő öltözetben (fehér ing/ blúz, sötét nadrág/ szoknya, adys nyakkendő) 9:30-tól kezdve gyülekezzen az iskola udvarán, ahol az osztályfőnökök várják őket.

A tanévnyitót követően az osztályfőnöki órán kiosztjuk a tankönyveket.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad