Elballagtak a nyolcadikosaink

2024. június 17.

A Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartotta ballagási ünnepségét az Ady-líceum két nyolcadik osztálya. Az osztályok és osztályfőnökeik (Csepregi Imola Eszter, 8.A és Nagy Enikő Ilona, 8.B) ünnepélyes bevonulását követően került sor a két osztály több ponton és műsorszámban összefonódó előadására, ezzel is jelezve azt, hogy bár külön tantermekben tanultak, sok izgalmas közös kalandban volt részük a négy év során.

A jelen lévő tanárok, szülők, meghívottak köszöntése után Kosztolányi Dezső Akarsz-e játszani című verse adott keretet a nagyjából két órás műsornak, melynek során változatos, a diákok sokoldalúságát megmutató, vidám és megható műsorszámok követték egymást. A vicces tanórai jelenetek mellett voltak emlékidéző pillanatok, gyönyőrű dalok, modern táncok és csodálatos keringők. Az előadás végén az osztályfőnökök- felelevenítve az eltelt négy emlékezetes pillanatait - elköszöntek diákjaiktól, átadva nekik az emlékalbumokat, és egy kis csokoládéval, illetve egy szál virággal kedveskedtek nekik, utoljára.

Az előadást a szülők, tanárok, diákok közös állófogadása zárta, majd ezt követte a nyolcadikosok késő estig tartó bankettje.




Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad