Partiumi Ady Endre Szavalóverseny2019. november 23.

XVI. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

XVI. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny Az elmúlt hétvégén immár tizenhatodik alkalommal szervezték meg a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban a Partiumi Ady Endre Szavalóversenyt. Romániából négy megyéből érkeztek versenyzők, Magyarországról pedig egy városból, Debrecenből.

2018. november 17.

XV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

XV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

November 16-17-én zajlott az iskola magyartanárainak szervezésében a  XV. PARTIUMI ADY ENDRE SZAVALÓVERSENY. Az idei évben is jó színvonalú szavalatokat hallhattunk. A versenyzőknek 2 kötelező Ady-verssel és egy – a magyar irodalomból – szabadon válaszott verssel kellett készülniük. 

Diákjaink jól szerepeltek ezúttal is: Dóczi Richárd a verseny II. díjasa lett, Márton Ágnes dicséretet kapott, Nagy Kincső pedig különdíjjal térhetett haza. Mindnyájan tizedikesek. Az Ady-versillusztrációk kategóriájában Császár Shantal lett a győztes. Felkészítő tanáraik: Csepregi Imola, Kirkósa Enikő és Czirják Enikő. Gratulálunk mindannyiuknak! 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/11/18/szavaloverseny-volt-az-adyban.biharinaplo

 2017. november 18.

XIV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

XIV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny Az Ady Endre születésének 140. évfordulójához kapcsolódó iskolai rendezvények legrangosabbika a 14. alkalommal megrendezett Partiumi Ady Endre Szavalóverseny volt. 

2016. november 19.

Mindannyian győztesek, akk részt vettek

Mindannyian győztesek, akk részt vettek

Tizenharmadik alkalommal zajlott a hétvégén a Partiumi Ady Endre Szavalóverseny a költő nevét viselő nagyváradi középiskolában. A környező megyékből és határon túlról is jöttek résztvevők.

http://www.erdon.ro/mindannyian-gyoztesek-akik-reszt-vettek/32736812016. november 18.

Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

A nagyváradi Ady Endre Líceum 2016-ban tizenharmadik alkalommal tartotta meg immár hagyományossá vált szavalóversenyét, melynek szervezője iskolánk mellett a Partium Alapítvány.

A 2004-ben meghirdetett első rendezvényünk célja olyan megyeközi szavalóverseny megszervezése volt, mely méltó módon emlékezik meg Ady Endre életművéről. A szavalóversennyel olyan hagyományt teremtettünk, mely feléleszti és fenntartja a tanulókban az Ady költészete iránti érdeklődést. A diákok és felkészítő tanárok igényes munkájának köszönhetően az elmúlt évek során ez a megmérettetés a versmondók színvonalas találkozójává lett.
Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad