Múltunk2022. május 11.

Ki kicsoda?

Ki kicsoda?

Ha van kedved és időd, játssz velünk!

Próbáld összepárosítani pedagógusaink érettségi képét a nevével.

Lesz meglepetés!2022. május 09.

Adyli

Adyli A lap stílusa, mint általában minden diákújságé, félig komoly, félig humoros, és persze kellőképpen pimasz. Az állandó munkatársi csoport: Ferenczy Édua, Galambos Anna, Kiss Noémi, Bölöni Tibor, Freund Zsolt és Király István. Természetesen a középiskola bármely diákja írhat a lapba (sőt), hiszen az a fontos, hogy az Ady-li minél sokszínűbb és ötletesebb legyen.

2022. április 13.

Múlt és jelen - 250 éve iskola - iskolatörténeti vetélkedő

Múlt és jelen - 250 éve iskola - iskolatörténeti vetélkedő

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum, az iskola 250 éves fennállásának alkalmából, iskolatörténeti vetélkedőt hirdet diákjai számára.

A verseny célja megismertetni diákjainkkal iskolánk múltját, az idők során gyakorolt tevékenységének jelentőségét és a jelenre gyakorolt hatását. Reméljük, hogy sok izgalmas, érdekes feladatot találtok majd az egyes fordulók feladatsoraiban, és élvezitek majd a megoldások elkészítését.

A versenyre 3 fős csoportok jelentkezését várjuk, osztályonként egyet.

Versenyünket 3 fordulósra tervezzük, a két írásbeli forduló után kerül majd sor az utolsó fordulóra, a döntőre iskolánkban.

A versenyre minden osztály egy előzetesen elkészített kreatív feladattal, valamint Ady Endrének, iskolánk névadójának, egyik előadott és videóban rögzített versével jelentkezhet.

Jelentkezési határidő 2022.05.03.

 

 2022. április 12.

Ady 250: Öregdiák-találkozó

Ady 250: Öregdiák-találkozó

Iskolánk alapításának 250. évfordulója alkalmából 2022. május 14-én, szombat délelőtt sor kerül az arany- és gyémánt oklevelek ünnepélyes átadására, az ezelőtt 50 illetve 60 éve érettségizett diákjaink számára. Hiányt pótlandó, az 51, 52 illetve 61 és 62 éve végzetteknek is átadjuk az okleveleket. Kérjük azon osztályok képviselőit, akik még nem jelezték ez irányú szándékukat, hogy tegyék meg az iskola titkárságán, vagy a 0259431787 es telefonszámon, legkésőbb április 14-ig.  A rendezvény támogatója az RMDSZ Nőszervezete. Várjuk szeretettel öregdiákjainkat!

 2022. február 23.

Majális 2006

Majális 2006 Lapozgassuk együtt Ciubotariu Éva fotóalbumát!

2022. február 21.

Kicsengők

Kicsengők

Az elballagó osztályok kicsengőiből készült egyedülálló gyűjtemény mostantól honlapunkon megtekinthető.

Köszönet az összegyűjtésért és digitalizálásért Cseresznyének és Tóth Ferencznek (11.C)!
Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron  

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad