Hírek


Creație literară și teatru, 19 decembrie 2018

2018. december 19.

Liceul „Ady Endre” a fost reprezentat de prof. Otilia Hercuț (Catedra de limba română) la deschiderea proiectului județean „Creație literară și teatru” organizat de Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Oradea în parteneriat cu liceul nostru și cu alte școli din județ. Elevele clasei a XI-a A Bajusz A. Beatrix, Halasz A. Orsolya și Molnar S. Adrienn au participat alături de doamna profesoară la atelierul de creație literară ce a urmat deschiderii oficiale a proiectului.



Erasmus+ – avagy: Kulcs az álmokhoz?

2018. december 17.

Az Ady Endre Elméleti Líceum az idei tanévben bekapcsolódott a Let’s stop consumption frenzy! (Fékezzük meg a fogyasztási őrületet!) címet viselő Erasmus+-projektbe, ami az Európai Unió által finanszírozott project, és 5 ország részvételével zajlik. A projektvezető Spanyolország mellett Görögország, Törökország, Litvánia és Románia vesz részt benne a következő városokkal: Palma de Mallorca, Volos, Istanbul, Vilnius és Nagyvárad. A projektben az adysok is aktív részt vállalnak.



Hajdúböszörményi disputások Nagyváradon

2018. december 12.

2018. december 7-én az adys vitakörösök disputa-napot szerveztek a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium diákjaival. A barátságos mérkőzések a nagyváradi Ady Endre Líceumban zajlottak Karl Popper formátumban, témájuk "A reál tantárgyak fontosabbak, mint a humán tantárgyak" volt. 

 



5-8. osztályosok Mikulás-várása

2018. december 07.

Az 5-8. osztályosok jó hangulatú, vidám versekkel, játékokkal várták délelőtt a Mikulást, aki – az iskola  szülőbizottságának jóvoltából – ki is osztotta nekik a megérdemelt ajándékcsomagokat.

Délután és este pedig mókás vetélkedők, zene, tánc, finom falatok várták a Mikulás-buli résztvevőit. 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/12/06/az-ady-liceumban-is-jart-a-mikulas.biharinaplo

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/12/10/mikulas-buli-volt-az-adyban.biharinaplo



Nyílt nap

2018. december 07.

December 6-án újra nyílt napot tartottunk iskolánkban. Ilyenkor a kezdő (5. és 9.) osztályosok szüleinek alkalma nyílik bepillantani az iskola belső világába,  megismerni a különbőző szaktermeket, laboratóriumokat, a könyvtárat, és nem utolsó sorban a gyermekük osztályában tanító tanárokat. 

https://www.biharinaplo.ro/cimlap/2018/12/09/szulocsoportok-korutjai-az-adyban.biharinaplo

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/12/09/szulocsoportok-korutjai-az-adyban-2.biharinaplo



Iskola másként - összegző diplomaosztás

2018. december 07.
Az Iskola másként-hét méltó lezárása volt azoknak az okleveleknek a kiosztása, melyeket az egyes osztályok kaptak a diák - és tanárszavazatok alapján. A diákok arra az osztályra adhatták le a voksukat, amelytől a legtöbb információt szerezték meg az adott osztály által bemutatott uniós országról, a tanárok pedig a MI ÍGY LÁTJUK AZ EURÓPAI UNIÓT  összegző összeállításra szavazhattak. 

Szülők az iskolapadban

2018. december 06.

2018. december hatodikán a többi kezdő osztály szüleivel együtt a 9.C osztály szülői közössége is nagy számban jelent meg az Ady Endre Liceumban meghírdetett „Nyílt napon”.

A szülők bejárták az iskolát, megtekintették a könyvtárat és a laboratóriumokat, ahol a könyvtárosnő és az osztályt tanító szaktanárok fogadták őket. Mivel az osztály tanulói közül sokan vesznek részt a robotika körön, ezért érdekes volt a szülőknek látni a gyermekük által elsajátított informatikai tudás gyakorlatba ültetését a robotos bemutatón.

A szülők nagyon élvezték, hogy ismét beülhettek az iskolapadba (különösképpen az iskolánk volt diákjai – mivel vannak néhányan) és egy kicsit gyermekük szemével láthatták az iskolát, felevenítve egyúttal saját iskolai élményeiket. Végül a közös tevékenység a szülői értekezlettel zárult.



Mikulás-kupa

2018. december 05.

  Idén ismét sor került  az RMDSZ által szervezett Mikulás-kupára a borsi sportcsarnokban. Ezen a focibajnokságon az Ady Endre Elméleti Líceum mellett még 7 csapat vett részt: a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, a margittai Horvát János  Elméleti Líceum, a mihályfalvi Mezőgazdasagi Főgimnázium, a borsi Tamási Áron Mezőgazdasági és  Szakképző Ipari Líceum, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mihai Eminescu Főgimnázium és a Lorántffy Zsuzsanna Református Líceum.



Adminisztrátort alkalmazunk

2018. december 03.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet a következő, véglegesen betöltendő:

 

ADMINISZTRÁTORI állásra

 

KÖVETELMÉNYEK:

- érettségi

- legalább 5 év régiség adminisztrátori munkakörben

- kötelező a számviteli tapasztalat (experiență în gestiune)

- magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- számítógépkezelési ismeret előnyt jelent

 

Calendar_administrator

Anunț concurs administrator

Rezultate dosare concurs administrator


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad