Hírek


Takarító személyzetet alkalmazunk

2018. december 03.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet a következő, véglegesen betöltendő:

 

TAKARÍTÓI állásra

 

KÖVETELMÉNYEK:

- 12 osztály elvégzése

- hajlandóság két váltásban való munkára

- magyar nyelv ismerete előnyt jelent (írás, olvasás, kommunkáció)

- nem szükséges régiség

 

Calendar_ingrijitor

Anunț concurs post de ingrijitor

Rezultat_dosare_post_ingrijitor



Ne vásárolj semmit!-napot tartottunk

2018. november 27.

Sikeresen zajlott le az első Buy Nothing Day, azaz a Ne vásárolj semmit-nap az iskolánkban. Miután előző nap feliratkoztunk a nap "kihívására", vagyis vállaltuk, hogy nem költekezünk, a cserepiacon az otthonról hozott, jó állapotban lévő dolgainkért cserébe beszerezhettük akár a szendvicset, az almát, de sütit és zakuszkás kenyeret is kaphattunk.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/11/27/ne-vasarolj-semmit-nap-az-adyban.biharinaplo



Zabhegyezősök Csodaországban

2018. november 24.

November 24-én a Nagyváradi Zabhegyező fergeteges kalandra várta a gyerekeket Csodaország világába. A késő őszi programnak mint mindig, most is az Ady Endre Líceum szolgált helyszínéül.

A játékos délelőttre ellátogató több mint 100 gyereket különböző kézműves tevékenységek, arcfestés, sok játék és tánc várta.

A történet szerint, Alíz haza kellene jusson, hisz tea idő van és a Kalapos segítségét kéri. Az közli vele, hogy a térkép szétszakadt, elveszett és csak akkor tud hazajutni ha újra előkerülnek a darabjai. Ebbe a gyerekek segítségét kértük, hisz ha minden állomásnál játszanak, térkép darabokat gyűjthetnek.

Ám ahogy a térkép meglett, rossz kezekbe került, mert a Vörös királynő nem akart segíteni Alíznak. A gyerekek fehér rózsákért kellett játszanak az állomásoknál ahhoz hogy a Vörös királynő visszaadaja Alíznak a térképet. Végül persze a jó legyőzte a rosszat, Alíz hazajutott tea időre, a gerekek pedig cukorka jutalomba részesültek.

Minden eseménynek és játéknak amit szervezünk meg van a saját keret meséje, így a játék nem egyszerű időtöltés, hanem egy jó cél érdekében történik. Ezzel próbáljuk a gyerekeket a jóra ösztönözni. A világ alapvetően jó, de néha segíteni kell hog jobb legyen.

A program lefolyásáért és jó hangulatáért 50 ügyes önkéntes felelt,akik néhány óra erejéig magukkal ragadtak kicsit és nagyot egy olyan világba, ahova jó visszatérni.

Szeretettel várunk mindenkit a következő rendezvényünkre is!

 



Kérdőív a fogyasztási szokásokról

2018. november 24.

Az alábbi angol nyelvű kérdőív a Fékezzük meg a fogyasztási őrületet című Erasmus+-program részét képezi. Kérjük, töltsék ki minél többen: tanárok, diákok, szülők egyaránt! Köszönjük szépen!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeL_uy4E4qKYRChw4aPmcBra6qcWWIO60aqR0HTHg3pLscKAQ/viewform 



Ady-szavalóverseny

2018. november 22.

2018. november huszonkettedikén a kilencedikes diákok az Ady-szavalóverseny döntőjén vettek részt. A 9.C osztályt öt diák képviselte: Méhes Nándor, Țîrle Viktor, Veress Jémina, Balázs-Balázs Zsolt és Molnár Szabolcs. Mindannyian helytálltak a megmérettetésen. Molnár Szabolcs a jó versválasztásért kapott különdíjat. A díjkiosztó ünnepség után került sor a koszorúzásra.

A 9.C diákjai koszorúzás után osztályfőnökük (Kányádi Zoltán) és magyartanáruk (Tóth Márta) kíséretében megtekintették az Ady Endre Emlékmúzeumot. A múzeumot az idegenvezető segítségével nézték meg. Számos érdekes információ birtokába jutottak, illetve megnézték a költőhöz kapcsolódó tárgyakat, könyveket, kéziratokat. Sokan fényképeket is készítettek, amelyeket felhasználtak a múzeumi látogatásról írt beszámolójukban.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad