Hírek


Zabhegyező-program

2018. november 15.
Újabb Zabhegyező-program várja a gyerekeket 2018. november 24-én, délelőtt 10 órától az Ady-líceumban.

József Attila-műsor

2018. november 02.
Kurucz Ádám Konrád, Latinovits-díjas szavalóművész József Attila-monodrámájával látogatott el ma az iskolánkba. A műsor a költő Curriculum Vitae-jét véve alapul élményszerűen vezetett végig József Attila életpályáján. A művész szép, pontos szövegmondással és mély átéléssel adta elő a versbetéteket és elevenítette meg József Attila személyét. Élmény volt hallani Kurucz Ádám előadásában az Ódát, de megrázó volt a Nagyon fáj részlete is. A zenei aláfestés és a zárójelenet hangeffektusa – az erősödő gőzmozdony hang – igen erős drámai hatást keltettek. Az előadó önmagát rendezve lebilincselő hatásokat volt képes elérni ezekkel is. A figyelmes közönség (9. A,F, 11.A és a 12.-es osztályok) a műsor által teljes képet kaphatott nagy költőnk életművéről.

Gólyabál 2018.

2018. november 02.

November 2-án az Ady Endre Elméleti Líceumban a diáktanács megszervezte a gólyabált, melynek idei témája híres énekesek  megjelenítése volt. Minden osztály választott 2 énekest, akiket megjelenített, majd készülhettek az osztályvideók és az osztályprodukciók.



Szavazó és értékelő kérdőív diákoknak - Iskola másként-hét, 2018.

2018. november 02.

Kérünk minden Adys diákot, hogy ma, 2018. november 2-án, pénteken 11 és 12 óra között töltse ki a következő szavazó és értékelő kérdőívet.

 



☺ Indul a belga cserediák-kapcsolat!

2018. november 02.

Tizedikes és tizenegyedikes diákok jelentkezését várjuk!

Köztünk a  helyed, ha hiszel abban, hogy az angol nyelv nemcsak egy tantárgy, hanem  hasznos eszköz, és szívesen ismersz meg új helyeket, embereket. Jó,  ha megvan benned az a kíváncsiság, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy életreszóló emlékekkel gazdagodj.



Európai uniós országok az Adyban – Iskola másként – 4. nap

2018. november 01.

Az Iskola másképp negyedik napja az országbemutatóké volt. Minden osztály a maga választotta módon, eszközökkel, díszletekkel, táncokkal és ételekkel mutatta be az előzőleg sorsolás útján hozzákerült uniós országot. Azok a diákok, akik az országbemutatókban nem játszottak aktív szerepet, körbejárták  a többi osztály bemutatóit, hogy aztán a másnapi összegző Európai Unió-kompozícióhoz minél több adatot és információt gyűjtsenek. 

 https://www.biharinaplo.ro/…/bekoltozott-az-eu-az-ady-endre…



It’s Halloween again! ☺

2018. október 29.

Október 26-án ünnepelték az adysok a halloweent. Az angol katedra egy nyolcadik osztály közreműködésével évente megszervezi ezt a gyerekek által közkedvelt eseményt.  A szándék az, hogy a diákok az angolszász kultúrába tanórán kívül is betekintést nyerjenek, és megszeressék a nyelvtanulást. Nállunk a halloween nem újdonsült divat, hanem alkalom a tanulásra, és nem helyettesiti a saját ünnepeinket, hanem gazdagitja a gyerekek tudását, és nekünk ez a célunk és a jelszavunk: Tanulni jó!

 



Fékezzük meg a fogyasztási őrületet!

2018. október 29.

Az Ady Endre Elméleti Líceum az idei tanévben bekapcsolódott a Let’s stop consumption frenzy!, azaz: Fékezzük meg  a fogyasztási őrületet! címet viselő Erasmus+-projektbe. Az Európai Unió által finanszírozott projekt 2018 októberétől  2020 júniusáig tart, és 5 ország részvételével zajlik. A  projektvezető Spanyolország mellett Görögország, Törökország, Litvánia és Románia vesz részt benne a következő városokkal: Palma da Mallorca, Volos, Isztambul, Vilnius és Nagyvárad.

 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/10/29/doc72jdnvugnuh1nehgweh6.biharinaplo?fbclid=IwAR2876PxceD--CDcPvfGpKDXCgs2-3jPN6DwFf0NZHMA73jt-1bs3qjjTd4

 

 

 



A gólyahét negyedik napja

2018. október 25.

A gólyák terepmintás ruhákban vegyültek el észrevétlenül a suliban az utolsó előtti gólyanapon.

Mai próbafeladatuk: egy CD-t kellett eljuttatniuk a madzaggal összekötött pároknak egyik embertől a másikig. Leggyorsabbak az A-sok voltak. 

 

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad