Hírek


A gólyahét harmadik napja

2018. október 24.

A harmadik nap rózsaszínben telt el. Nagyszünetben két pohártornyot kellett építenie az osztályt képviselő párosnak. A leggyorsabbak, legügyesebbek ma a 9.A-sok voltak.

GALÉRIA



Ünnepi műsor az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére

2018. október 23.

1956 októberében Magyarországon békés tüntetéssel kezdődő, fegyveres felkeléssel folytatódó forradalom bontakozott ki a Rákosi Mátyás nevével összefonódó kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen. Október 23-án, nemzeti ünnepünkön, Nagyváradon, az Ady Endre Elméleti Líceum dísztermében az iskola hagyományaihoz híven az alkalomhoz illő zenés-verses-dramatikus összeállítással emlékeztek meg a X.A és XI.E osztály tanulói erről a rendkívüli és tragikus történelmi eseményről. A műsor, amelyet Ardelean Klementina tanárnő állított össze, a Himnusz eléneklésével ért véget.



A gólyahét második napja

2018. október 23.

Második nap párducmintás öltözék volt a 9.-es egyenruha. A mai feladat: egyik ember szájában szívószál van, másikéban egy spagetti. A spagettit bele kell helyezni a szívószálba.

Ezt háromszor kellett megismételni, három különböző szívószállal és spagettiszállal. A leggyorsabban ismét a 9.E teljesítette a feladatot.

GALÉRIA



A gólyahét első napja

2018. október 22.

Elkezdődött a gólyahét. Ennek folyamán nemcsak feladatokat teljesítenek a gólyák, de minden nap egy bizonyos színbe kell felöltözniük. A mai, első nap színe a sárga volt, melyet nem csupán a kilencedikesek, hanem osztályfőnökeik közül még Bodgán Károly és Kányádi Zoltán tanár úr, a 9.D, illetve a 9.C osztályfőnöke is felvett. Az első nap játéka, melyet a gólyáknak teljesíteniük kellett, egy ügyességi feladat volt.



3D szakkör indul!

2018. október 17.

Új szakkör indul 9–12.-es tanulóink számára, amely 3D néven fog futni.

Itt a 3D-s modellezésről és a 3D-s nyomtató használatáról fognak képzést tartani iskolánk tanulói.

Ezek az ismeretek egyre hasznosabbak, mivel a 3D-s nyomtatás egyre inkább kezd elterjedni a világon, és ezek az eszközök idővel minden háztartásban megtalálhatóak lesznek. Az itt elsajátított ismeretek ugyanakkor hasznosak lehetnek azok számára is, akik mérnöki pályán szeretnének elhelyezkedni.

A szakkör időpontja: minden csütörtökön 14:30 – 15:30 között, helyszíne: 1-es infóterem. 

Jelentkezni lehet Fándly Gergőnél (12.D) vagy Lélek Hunor Kadosánál (11.C).



Kutatók éjszakája

2018. október 13.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett  eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Ezen a programon vett részt az Ady Endre Elméleti Líceum 15 diákja Takács Péter tanár úr kíséretében.

A technika legújabb és legizgalmasabb vívmányait nem csak megtekinthették, hanem ki is próbálhatták az arra kíváncsiak.



Activitate de ziua orașului

2018. október 12.

În 12 octombrie 2018, cu ocazia zilei orașului Oradea, elevii claselor a IX-a D, a X-a D și a X-a E, coordonați de profesoara de limba română, Veronica Butuc-Mayer, au desfășurat o activitate specială dedicată acestei zile. Elevii au avut de pregătit prezentări speciale în Power Point despre cultura și literatura, despre  istoria, geografia, economia orașului. Scopul prezentărilor a fost de nivel trans-disciplinar. S-a urmărit, așadar, atât conectarea cu realitățile istorice, cât și cu cele contemporane. Metodele didactice tradiționale s-au îmbinat cu cele moderne.

 

 



Jól sikerült az adysok gólyatábora

2018. október 12.

Az idei évben –  a Diáktanács odaadó munkájának köszönhetően –  sor került a gólyatábor megszervezésére, amelynek helyszíne Székelyhíd volt. Ez az egy hétvégét felölelő kirándulás lehetőséget nyújtott az új kilencedikes diákjainknak arra, hogy játékos programok során jobban megismerjék egymást.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad