Hírek


Tokaji kiruccanás szárazon és vízen

2018. október 03.

Szent Mihály napjára, szeptember 29-ére esett az Ady-líceum 10.D osztályának őszi kirándulása. A kétnapos kiruccanásba sok minden belefért: megismertük a világörökség részeként számon tartott tokaji borvidéket és a sajátos hangulatú, körülbelül 4000 lakosú kisvárost, kenuztunk és hegyet másztunk, hajókáztunk és múzeumot látogattunk.

 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/10/09/tokaji-kiruccanas-szarazon-es-vizen.biharinaplo

 



Ady Endre Líceum, Nagyvárad – Rijlands Lyceum, Sassenheim

2018. október 01.

Nagyvárad, 2019. február 8–15. – Sassenheim, 2019. április 12–19.

20 hely

Információ és feliratkozás: Pallai Márta tanárnőnél



Papírgyűjtés

2018. október 01.

Úgy érzed, a nap mint nap becsületesen begyűjtött reklámújság teljesen betemet? Szörnyen eleged van az újsághegyek egyik helyről a másikra rakosgatásából?

A MEGOLDÁS: EGY GYORS OTTHONI NAGYTAKARÍTÁS!

Majd hozd el az iskolába, és kapcsolódj be Te is a gyűjtésbe, amely 2018. november 10-ig tart!

A papírhulladék lehet koszos, zsíros, szakadt, fóliázott, karton, színes, fekete-fehér, tehát bármilyen, csak némi papírt is tartalmazzon, mert számunkra ez most nagy érték!
 



Lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése

2018. október 01.

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmet az iskolánkban zajló elektronikai hulladékok  gyűjtésére. Bármilyen lakossági elektromos és elektronikai hulladékot (mosógép, hűtőszekrény, ventilátor, mosogatógép, porszívó, gyorsforraló, konyhai robotgép, kávéfőző, számítógép, nyomtató, telefonkészülék, fax, mobiltelefon, rádió, TV, hifi torony DVD lejátszó, házimozi, elem, akku stb.) átveszünk, égők vagy izzók kivételével!



Concurs pentru post de bucătar

2018. szeptember 28.

Bucătar

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea

Liceul Teoretic  „Ady Endre” Oradea,  Județul Bihor organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a funcției contractuale vacante de bucătar, 1 post.

Pentru a ocupa un post contractual vacant candidații trebuie să îndeplinească condițiile  generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

 

ANUNT CONCURS POST DE BUCATAR

CALENDAR DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI PE POST VACANT PERSONAL NEDIDACTIC



Szakácsot alkalmazunk

2018. szeptember 28.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet a következő, véglegesen betöltendő:

SZAKÁCS állásra

KÖVETELMÉNYEK:

  • középfokú végzettség
  • szakirányú képesítés
  • a magyar nyelv ismerete előnyt jelent - írás, olvasás, kommunikáció
  • nem szükséges régiség

ANUNT CONCURS POST DE BUCATAR

CALENDAR DE DESFĂȘURARE A CONCURSULUI PE POST VACANT PERSONAL NEDIDACTIC



Calendarul concursului de post bucătar

2018. szeptember 28.

CALENDAR DE DESFĂȘURARE

A CONCURSULUI PE POST VACANT PERSONAL NEDIDACTIC

 

Postul: Bucătar                                        

Nivel studii: medii                                    

Durata contract: nedeterminată

 

Locul muncii: LICEUL TEORETIC “ADY ENDRE” ORADEA

 

Publicat în: Monitorul Oficial / Posturi.gov.ro / Bihari Napló, la data de 28.09.2016



Nagyváradon tartották a magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségét

2018. szeptember 15.
Szentmisével kezdődött, ünnepi beszédekkel és műsorral folytatódott a romániai magyar iskolák ötödik alkalommal megtartott országos tanévnyitó ünnepsége. Böcskei László nagyváradi római katolikus megyéspüspök celebrálta a tanévnyitó szentmisét, amelyen Jézusnak a kaperneumbeli csodás gyógyítását idézte fel. A pedagógusoknak hatalmas kincsesbánya van a kezében: a gyermekeink, akik magmaradásunkat erősítik – mondta Böcskei László, aki szentbeszédében arra is felhívta a figyelmet, hogy a tanuló ifjúságnak a helyes, tiszta és biztos forrásokat kell feltárnia.

Adys diákok a magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén

2018. szeptember 15.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a történelmi egyházakkal partnerségben immár ötödik alkalommal szervezte meg a magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségét. A magyar pedagógusok, diákok, szülők közös ünnepének eddig sorban a csíksomlyói kegytemplom, a Farkas utcai református templom, a sepsiszentgyörgyi unitárius templom és a brassói evangélikus templom adott otthont. Idén a nagyváradi római katolikus székesegyházban Exc. Böcskei László megyéspüspök által celebrált Veni sancte szentmisével nyitottuk meg a tanévet szeptember 15-én.



"Legyetek nagyok is és kicsik is, mert mindkettőnek lenni kell"- Tanévnyitó az Adyban

2018. szeptember 10.

A hagyományos módon kezdődött az idei tanév is az Ady Endre Líceumban. Igazgatónőnk, városi elöljáróink, egyházaink képviselői fogalmazták meg jótanácsaikat, bátorító szavaikat a sokszor személyes hangvételű ünnepi beszédekben. A nyolcadikosok és a tizenkettedikesek nevében köszöntötte Rázmán Botond és István Zsuzsanna az ötödikeseket és a kilencedikeset. 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad