Hírek


Ünnepélyes tanévnyitó

2018. szeptember 05.

Szeretettel várjuk a diákokat és szüleiket az Ady Endre Elméleti Líceum tanévnyitó ünnepségére, amely 2018. szeptember 10-én, hétfőn 10 órakor kezdődik.

Kérjük a tanuló ifjúságot, hogy az alkalomhoz illő öltözetben (fehér ing/ blúz, sötét nadrág/ szoknya, adys nyakkendő) 9:30-tól kezdve gyülekezzen az iskola udvarán, ahol az osztályfőnökök várják őket.

A tanévnyitót követően az osztályfőnöki órán kiosztjuk a tankönyveket.



Beszámoló egy bécsi és balatoni osztálykirándulásról

2018. szeptember 03.

          2018. július 9-én, hétfőn, Vári-Nagy Enikő osztályfőnöknőnk és Buna Boglárka tanárnő kíséretében 6 napos osztálykirándulásra indultunk, amiből négy napot Bécsben, kettőt pedig a Balatonon, Fonyódon töltöttünk.

          A korai indulás és a majdnem fél napot magába foglaló utazás ellenére mindannyian – mind a tanárok, mind a diákok – készen álltunk egy  délutáni sétára Bécs belvárosában. Ez nem tartott sokáig, de arra épp elég volt, hogy rácsodálkozzunk a város gyönyörű épületeire, és hogy fagyizzunk egyet a központban.



"Mesél az erdő": angol nyelvtáborok 2018-ban

2018. augusztus 31.

A bizonyíték arra, hogy az ember mindig tanul, és játszva tanul a legkönnyebben, akkor mutatkozik meg tisztán, amikor a gyerek saját kezébe veszi az irányítást. Az angol nyelvű táborok lényege az, hogy nemcsak néhány foglalkozás erejéig tanulunk angolul, hanem az ébrenlét minden pillanatában. Tanulunk kedvesek lenni egymáshoz, toleránsan elfogadni mások véleményét, vidám mosollyal  és hangos “Good morning!”-gal kezdeni a napot, meghallgatni egymás mondandóját, amit néha könnyebb kibökni angolul, tanuljuk a rendrakást, a főzést,  a mosogatás fortélyait...



Tanulás határok nélkül: belga cserediák-kapcsolat 2018

2018. augusztus 27.

A cserediák- kapcsolat immár negyedik éve  17 adys diák belgiumi látogatásával zárul, akik tanáraik kíséretében vették a világot a nyakukba, és kisebb-nagyobb izgalmakkal elrepültek Belgiumba március 15. és 22. között. A szülők és gyermekeik lelkesen fogadták  a csoportot, és jó volt látni, hogy a viszontlátás öröme úgy magával ragadta gyermekeinket, mintha már családtagok lennének vendéglátóik körében. 



Pótérettségi

2018. augusztus 13.
Az pótérettségit a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban fogják megrendezni. Bővebb információt az iskola weboldalán lehet találni. http://www.lorantffynagyvarad.ro

Bambergi beszámoló

2018. augusztus 06.

Idén is sor került a kétévente megtartott, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum, a bambergi Franz Ludwig Gymnasium és a fonyódi Mátyás Király Gimnázium közötti cserediák programra. A diákcsere bambergi részére június 25. és július 4. között került sor, majd hazaérkezésünk után egy nappal, július 5-én a németek is útnak indultak, hogy először Fonyódot, majd július 10-13. között Nagyváradot látogassák meg.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad