Hírek


Angol képességfelmérés eredményei fellebbezés előtt - V. osztály

2018. június 18.

Fellebbezni a titkárságra letett írásos kérés alapján, a következő órarend szerint lehet:

  • 2018. 06. 18- án: 16.30 óráig,
  • 2018. 06. 19- én: 8 órától 16.30 óráig.

 

Az írásbeli dolgozatok megtekintésére a titkárságra letett írásos kérés alapján a következő órarend szerint van lehetőség:

  • 2018. 06. 18- án: 16.30 óráig
  • 2018. 06. 19: 8 órától 16.30 óráig.

 

Eredmenyek_2o18_06_18_16_00.xlsx



Ki mit tud?

2018. június 13.
Szerdán, június 13-án, lehetőségünk lehetett az 5A által első alkalommal megrendezett Ki mit tud?-on részt venni, véleményezni a produkciókat. Így, hogy először volt ilyen alkalom az iskolánkban, kevés fellépő volt jelen, ám ennek ellenére remek volt a hangulat, a gyerekek komolyan vették a felkeszülést, és remek produkciók születtek, számos tehetséget ismerhettünk meg. Többek között láthattunk énekes-, és táncprodukciót, és közös zenélést is. Sok meglepetésben volt részünk, mindenki nagyon ügyes volt, viszont mint minden versenyben, itt is a pontszámok döntenek. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a lehetőséget és a bizalmat az 5A-nak. Reméljük ezentúl hagyománya lesz az iskolánkban a Ki mit tud?-nak!

Előadás Arany Jánosról

2018. június 06.

Június 6-án ismét Tóth Péter Lóránt, Radnóti- és Latinovits -díjas szavalóművész volt iskolánk vendége. Hallhattunk tőle már korábban József Attila-előadást, megemlékeztünk együtt az 56-os eseményekről, most Arany János alakját hozta közel a szerencsés hallgatósághoz: a 10.A és a 11.D osztályosokhoz.

Tóth Péter Lóránt alapvégzettsége szerint kunszentmiklósi testnevelés tanár, aki három évvel ezelőtt főállásban kezdte el bejárni Magyarország, Erdély és a távolabbi magyarlakta közösségeket, hogy átadja  a versek iránti szeretetét a diákoknak, amely benne él.

 



Tudnivalók az 5. osztályba való beiratkozásról

2018. június 05.

Tisztelt Szülők!

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2018–2019-es tanévben - a tanfelügyelőségi szabályozásnak megfelelően - iskolánk két 5. osztályt indít: egy intenzív angol és egy normál programú ötödik osztályt.

Az iskola vezetőtanácsa mindkét osztály diákjai számára, minden területen szeretne azonos oktatást biztosítani, így angol nyelvből is, vagyis  a hagyományoknak megfelelően heti 4 angol órával mindkét  osztályban. Ezáltal azt szeretnénk elérni , hogy a két osztály között az elnevezésen kívül ne legyen más különbség. További részletekért, kérem, kattintsanak jelen cikk címére.



I ♥ Ady, I ♥ the Netherlands

2018. május 31.

Az Ady Endre Elméleti Lίceum és a hollandiai Rijnlands Lyceum Sassenheim közötti cserediá- kapcsolat második részére április 19–26. között került sor. Mint minden évben, az idén is lázas készülődés előzte meg az utazást, százszor is elhangzottak a figyelmeztetések: mire kell figyelni, mit próbáljunk megtapasztalni, mit nézzünk meg feltétlenül, hol kell nagyon komolynak lenni, hol lehet lazábbra venni, sőt, van, ahol ezt el is várják.

Aztán eljött az utazás napja, és számos új dolgot hozott a kapcsolat szokásos életébe, nemcsak a diákok, hanem a kίsérőtanárok számára is újjávarázsolva, és emlékezetessé téve az ottlétünket.

 

https://www.biharinaplo.ro/cimlap/2018/06/06/ujra-hollandiaban-az-adysok.biharinaplo



Nyílt nap 8. osztályos diákok számára

2018. május 30.
2018. május 30-án az Ady Endre Elméleti Líceum tárt kapukkal várta az iskola iránt érdeklődő nyolcadikos diákokat. A nyílt nap programja a díszteremben kezdődött, ahol Vad Márta igazgató asszony köszöntötte a látogatókat. 

„És most mégis mindenki ül. Senki sem ballag sehova.”

2018. május 26.

Május 26.,szombat. A kilencedikesek sorfalat állnak, a tizedikesek székeket hordanak, a tizenegyedikesek osztályt díszítenek és műsorral készülnek. Magyar közösségünk képviselői fogalmazzák meg ünnepi gondolataikat, szülők, rokonok, barátok állnak meghatottan, virágcsokrokkal, ajándékcsomagokat szorongatva, fényképezőgéppel kezükben. „Ezek az emberek csak értetek vannak ma itt, minden mosoly titeket céloz meg, minden kar titeket ölel át, értetek nyílnak ki az ablakok...” 

 



Kirándulás a Rákóczi Szövetséggel

2018. május 25.

A Bihar megyei iskolák közül egyedül az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai vettek részt a Rákóczi Szövetség Felvidéki Séta programján. Az adys diákoknak vajdasági, magyarországi és felvidéki társaikkal három napon keresztül tartalmas, élményekben gazdag kirándulásban volt részük.

 



Angol tábor

2018. május 24.
Itt a jó idő, jön a nyár és vele a kihagyhatatlan tábori időszak! 
Mi már teljes gőzzel készülünk arra, hogy nektek, kedves gyerekek, minél szebb élményekkel töltsük meg a nyarat! A tábor az aranyosláposi Ady-házban kerül megszervezésre június 25. – július 1. között (a 4–6. osztályosoknak) és a hamarosan vizsgázók kérésére július 17–23. között (a 7–8. osztályosoknak). 
Kezdődhet a jelentkezés!!!

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad