Hírek


A hétfői, április 30-i szabadnap pótlása

2018. május 02.

Diákok, szülők, tanárok figyelmébe!

Az iskola vezetőtanácsának határozata értelmében az április 30-i, hétfői szabadnap pótlása május 2. és 11. között történik, az órák után, egy speciális órarend alapján.

Az órarend elérhető iskolánk honlapján:

http://www.adyliceum.ro/hivatalos/orarend/.



Lányok az informatikában

2018. április 26.

A lányok az informatikában világnap – melyre minden év áprilisának negyedik csütörtökén kerül sor – idén április 26-ára esett, és mi, matematika-informatika szakos és pályaválasztás előtt álló tizedikes lányok együtt nézhettük és hallgathattuk meg Kéry Hajnal Bihar megyei főtanfelügyelő-helyettes asszony prezentációját a nők esélyeiről az informatika területén.

Kohán Zsófia (10.D) beszámolója



Nem mindennapi siker az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyversenyen

2018. április 23.

Idén a székelyudvarhelyi Tamási Áron Líceum adott otthont a magyar tantárgyverseny nemzetközi döntőjének. Az Ady-líceum két diákja, István Zsuzsanna (11.A) és Kurucz Csenge (10.E) az előkelő III. helyen végzett a megmérettetésen. Ezzel az utóbbi évek magyar olimpiáinak legjobb eredményét hozták, hiszen a nemzetközi döntőbe bejutni önmagában is nagyszerű eredmény. 



A föld napja

2018. április 22.

Az Ady Endre Elméleti Líceum 5-8. osztályos diákjai plakátokat készítettek a föld napja alkalmából, környezetünk védelmére szólítva fel bennünket e világnap egyik jelmondatával: Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

 



SPEAK OUT, avagy legyünk angolul (is) kreatívak!

2018. április 19.

Idén április 19-én került sor a SPEAK OUT angol nyelvű monológ- és kreativitásverseny megyei szakaszára. A helyszín, mint minden évben, a Megyei Könyvtár amfiteátruma volt. A verseny két kategóriában zajlott: kreatív írás és monológverseny, természetesen mindez angolul. Olvass tovább...



Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen

2018. április 19.
Április 19-én az Ady Endre Elméleti Líceumban két alkalommal "piknikezett" az Osonó színházműhely a díszteremben. Először öt, majd négy osztállyal, amibe a Mihai Eminescu Főgimnázium román diákjai is bekapcsolódtak, hogy közösen beszéljünk a nagyváradi román-magyar együttélésről. 

Díjakkal jöttek az irodalmi tantárgyversenyről

2018. április 18.
Nagyenyeden szervezték meg a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyversenyt, amelyen előkelő helyezéseket ért el a nagyváradi Ady Endre Líceum három diákja, illetve egy köröstárkányi kislány.

Párizs megér egy misét! Váradiak a fények városában

2018. április 17.

Párizs megért egy misét IV. Henrik francia királynak, Napóleon császár szerint a világ legszebb városa, a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum és a Mihai Eminescu Főgimnázium tanulóinak és tanárainak pedig egy életre szóló élményt nyújtott a kirándulás.

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/04/16/parizs-meger-egy-miset-varadiak-a-fenyek-varosaban.biharinaplo

 



Kiállítás és műhelymunka a magyar költészet napján

2018. április 12.
A Partiumi Keresztény Egyetem oktatói voltak vendégeink a magyar költészet napján. Dr. Balogh Andrea, dr. János Szabolcs és dr. Verók Attila látogattak el hozzánk, hogy egy rendhagyó irodalomóra keretén belül elbeszélgessenek a diákokkal az április 11-éhez köthető jeles évfordulókról, a 2017-es és 2018-as emlékévről, valamint műhelymunka során hozzák közelebb a diákokhoz a verseket.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad