Hírek


Angol és román előkészítő negyedikeseknek

2018. április 12.

Ezúton értesítjük a kedves szülőket, hogy iskolánk tanárai ingyenes előkészítőket tartanak angol és román nyelvből 4. osztályos diákoknak minden szombaton 10 órától, április 14-től kezdődően.

Szeretettel várjuk a diákokat!



Nagyszerű eredmények a magyar tantárgyverseny országos szakaszán

2018. április 11.

Kitűnően szerepeltek diákjaink a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán, Nagyenyeden. Az április 5.és 7. között zajló versenyen Kurucz Csenge (10.E) és  István Zsuzsa (11.A) második díjas lett, Szabó Kincső (8.B) pedig harmadik díjjal tért haza. Különdjat Rázmán Botond (7.B) és Baranyi Tünde (9.D) kapott. Felkészítő tanáraik: Ferkő Emília, Kirkósa Enikő és Sarkadi Viktória. A dobogós helyezettek egyben Románia 24 fős olimpiai csapatának tagjai is a nemzetközi döntőben.

 

http://www.erdon.ro/dijakkal-jottek-az-irodalmi-tantargyversenyrol/3833086

 



Lakossági elektronikai hulladékok gyűjtése

2018. április 10.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet az iskolánkban zajló elektronikai hulladékok  gyűjtésére. Bármilyen lakossági elektromos és elektronikai hulladékot (mosógép, hűtőszekrény, ventilátor, mosogatógép, porszívó, gyorsforraló, konyhai robotgép, kávéfőző, számítógép, nyomtató, telefonkészülék, fax, mobiltelefon, rádió, TV, hifi torony, DVD lejátszó, házimozi, elem, akku stb.) átveszünk, égők vagy izzók kivételével!

 

 



Miért gyűjtsünk szelektíven?

2018. április 10.

Azért, hogy csökkentsük a kommunális szemét mennyiségét!

 

Azért, hogy kíméljük a környezetünket, valamint a hulladék újrahasznosításával csökkentsük a pazarló anyagfelhasználást!

 

Azért, hogy csökkentsük a szemétszállítás díját!

(*http://www.kornyezetineveles.hulladekboltermek.hu/, www.onlinetabla.hu)

Segíts Te is nekünk: három kuka, háromfajta hulladék!



Papírgyűjtés

2018. április 10.
Úgy érzed, a nap mint nap becsületesen begyűjtött reklámújság teljesen betemet? Szörnyen eleged van az újsághegyek egyik helyről a másikra rakosgatásából? A MEGOLDÁS: EGY GYORS OTTHONI NAGYTAKARÍTÁS! Majd hozd el az iskolába, és kapcsolódj be Te is a gyűjtésbe, amely 2018. május 18-ig tart!

Diplomaátvételi periódus a 2017-ben végzett XII. osztályos diákok számára

2018. április 09.

A 2017-ben végzett  XII. osztályos diákok legközelebb 2018. április 23. és 26. között, naponta 12 órától 16 óráig vehetik át személyesen  az iskola titkárságán a kompetencia-  és egyéb vizsgák okleveleit. 



Húsvéti készülődés

2018. március 27.
A húsvéti készülődés jegyében 5-6. osztályos  diákjaink papírból tojáshéjakat készítettek, és gipsztojásokat festettek. Mindkettő az ünnepi asztal dísze lehet.

Cultura Nostra vetélkedő – Reflektorfényben a kiegyezés

2018. március 23.

2018. március 23–25. között rendezték meg a Cultura Nostra történelmi vetélkedő döntőjét. A versenynek a Pannonhalmi Főapátság, illetve a Bencés Gimnázium adott otthont. A téma ebben az évben a dualizmus kora volt.

A tanév elején indult vetélkedőnek három fordulója volt. A nagyváradi adysok csaknem 180 csapatból kerültek be a döntőbe. A csapat tagjai Vura János, Csomós Roland és Kádár Orsolya voltak. Ők hárman a XI. osztály matematika-informatika szakos tanulói. Felkészítő tanáruk Fazakas Gábor tanár úr. A versenyre a diákokat osztályfőnökük, Báthori Éva tanárnő kísérte el....à



Tóth Árpád szavalóverseny

2018. március 23.

Mint minden évben, az idén is a debreceni Tóth Árpád Gimnázium – a névadó költő születésnapja alkalmából – szavalóversenyt hirdetett, amelyen a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum is képviseltette magát.

 



Adys diákok az országos vallás tantárgyversenyen

2018. március 23.

Az Ady Endre Elméleti Líceumot az országos vallás tantárgyversenyen iskolánk két diákja képviseli: a református diákok közül  Szabó Zselyke, 7.B osztályos tanuló, a katolikusok közül pedig Majercsik Szilárd, 9.D-s diák lett első a tantárgyverseny megyei szakaszán. 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad