Hírek


Hagyományos szülői bál az Adyban

2018. január 27.

A hagyományos forgatókönyv szerint zajlott az idei, a 19.  szülői bál is. Az est első felében diákok léptek fel zenés-táncos produkcióikkal. A műsor után kezdődött az igazi báli mulatság, melyre sok szülő és néhány tanár jelmezt is öltött, és a Sanzon együttes zenéjére ropták a táncot hajnalig. Közben tombolahúzás és jelmezfelvonulás is volt, illetve meg lehetett csodálni  (és vásárolni) a szorgos anyukák tortakompozícióit. 

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2018/01/28/hagyomanyos-szuloi-bal-az-adyban.biharinaplo



Megemlékezés Ady Endre halálának évfordulóján

2018. január 26.

Halálának kilencvenkilencedik évfordulójára emlékezve rendhagyó módon idéztük meg a költőt, Ady Endrét 2018. január 26-án. Iskolánk névadóját ünnepelve életének jelentős eseményeiről, a Nagyváradon eltöltött éveiről beszélgettünk a X.F tagjaival, majd sor került a költő ifjúságot megszólító verseinek, a lázongó, újat akaró fiatalokról szóló költeményeknek a felolvasására. Az egymás után elhangzó versek meghallgatása után közösen kerestük a választ az oly sokszor feltett kérdésre: Valóban él-e az ifjú szívekben Ady?



Diákújságírók képzése

2018. január 23.

Az iskolaújság szerkesztőségének két tagja, Dézsi Kinga (9.F) és Drăgan Anna (9.D) a Mi újság, Ady?! legutóbbi, decemberi számával pályázva részvételt nyert a Teleki Oktatási Központban, Szovátán megrendezett diákújságírói szaktáborba. 

 



"Hogy a tegnapunkra emlékezve a holnapunkra is gondolhassunk" - könyvbemutató a magyar kultúra napján

2018. január 22.

A magyar kultúra napján került sor az Ady Endre Elméleti Líceum legutóbbi tíz évének eseményeit megörökítő emlékkönyv bemutatójára. Az eseményt az emlékkkönyvet összeállító Tóth Márta tanárnő köszöntő szavai nyitották meg, majd Vad Márta igazgató asszony üdvözölte az iskola „krónikájának” megjelenését. 



Himnusz - soronként - a magyar kultúra napján

2018. január 22.

A magyar kultúra ünnepe alkalmából az RMDSZ nagyváradi körzete HIMNUSZ KLUB elnevezéssel pályázatot hirdetett nagyváradi iskolák magyar tagozatai számára.

A pályázat témájának megfelelően  Kölcsey Ferenc Himnusz című költeményét adták elő a diákok oly módon, hogy minden verssort iskolánk más-más diákja mondott. Nemzeti imánkat 64 gyerek szólaltatta meg. A versenykiíráshoz igazodva az előadásról videofilm készült. 

 



Implom József helyesírási verseny

2018. január 20.

2018. január 20-án a Mihai Eminescu Főgimnázium adott otthont a középiskolásoknak szóló Implom József helyesírási verseny megyei fordulójának. A verseny tollbamondásból és helyesírási feladatlap megoldásából állt. 



Meghívás könyvbemutatóra

2018. január 17.

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én kerül sor az Ady Endre Líceum emlékkönyvének bemutatójára. A kiadvány az elmúlt tíz esztendő oktató-nevelő tevékenységét, eredményeit, az öregdiákok megemlékezéseit fűzi egybe.

A rendezvény helyszíne az iskola díszterme, időpontja délután öt óra.

    Számítunk megtisztelő jelenlétére!



A 12. A osztály Maturandus-ünnepsége

2018. január 16.

Az Ady Endre Elméleti Líceum 12.A (filológia-intenzív angol) osztályának maturanduszára 2018. jan.16-án került sor, témája pedig a horror volt. Maturanduszunk rólunk és tanárainakról szólt, arról, hogyan látta mindkét fél az elmúlt 4 évet az iskolában. A témaválasztás nem volt nehéz, mivel a 4 év alatt majdnem kikészítettük tanárainkat, így mi váltunk a rémálmukká. Az estét három műsorvezetőnk indította, ezt követték az óra-paródiák és a táncok, majd a műsor az ötödik éve generációról generációra szálló Á-s himnusszal (Cup song átírva 12. osztályos verzióra), illetve búcsúdalunkkal (Hooligans:Seholország) ért véget. Ez után következett osztályfőnökünk beszéde, majd a hagyományos kitűzőosztás, illetve az állófogadás, melyen szüleinkkel és tanárainkkal együtt vettünk részt.



Meghívó jelmezes szülői bálra

2018. január 16.

Szeretettel hívjuk-várjuk a kedves szülőket, volt diákokat és azok szüleit, valamint az iskola támogatóit a január 27-én este 8 órakor kezdődő farsangi bálra. Vidám műsorral iskolánk diákjai szolgálnak.

Akinek kedve és ötlete van, kérjük, öltözzön jelmezbe az álarcosbálra. A legleleményesebbeket, legérdekesebbeket  jutalmazzuk. Ha egy-egy osztály szülői közössége közösen talál ki és ölt jelmezt, ők külön jutalomban részesülnek.

A farsangi bálon a szülőknek tortakiállítást hirdetünk, melyre csak természetes alapanyagú, házi készítésű tortával lehet benevezni. A jutalom sem marad el: a legötletesebb tortakészítők  meglepetés-ajándékban részesülnek. Szeretettel fogadjuk, ha tombolatárgyakat küldenek be. 

Harapnivalót, ásványvizet, üdítőt, kávét biztosítunk. A jó hangulatról és zenéről a Sanzon együttes gondoskodik.

Érdeklődni és belépőt váltani január 15-e után az osztályfőnököknél és az iskola titkárságán (0259431706) lehet, naponta 8 és 16 óra között.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad