Hírek


Rajzkörös tevékenységek

2017. december 29.

A rajzkör tagjai kreatív ötleteiket változatos technikákkal és anyagokkal valósították meg az idén is: a karácsonyi ünnepek hangulatához képeslapok készítésével járultak hozzá, ruhákat terveztek, textilt festettek Klimt motívumainak felhasználásával, ezekből kollázst készítettek, a Légy kreatív címet viselő nyertes pályázat keretén belül üveget festettek, és a történelemórák témájához kapcsolódóan kartonból 3D-s totemoszlopokat készítettek.



Karácsonyi műsor

2017. december 27.

A karácsonyi szünet előtti utolsó napon verses-zenés műsorral teremtették meg a közelgő ünnep hangulatát a kis- és nagydiákok.

Az alkalomhoz illő műsorban karácsonyi kórusműveket adott elő az iskola kórusa. Az énekek között szavalatok hangzottak el, és egy betlehemest is bemutattak a diákok. A műsor legmeghittebb pillanataként az iskola tanári zenekara és kórusa közösen énekelt ismert karácsonyi dalokat, amelybe a nézők is bekapcsolódtak. Az utolsó hét így nem csak egy szokványos várakozással teli adventi hét volt, hanem egy közös, meghitt készülődés a Megváltóval való találkozásra, a szeretet és az őszinte egymásra figyelés  jegyében.

 



Mi újság, Ady?! – karácsonyi szám

2017. december 24.
A karácsonyi ünnepkör jegyében készült az iskolaújság idei utolsó száma. Mikulás-buli, az ünnepi mézeskalács eredete, karácsonyi zeneajánló, a karácsony előkészületeihez kapcsolódó vicces statisztika, illetve az ünnep hangulatához is hozzájáruló hóhullás, a hópelyhek mítosza is bekerült ebbe a számba. Az ünnepvárás témája mellett ezúttal is olvasható még interjú, valamint báli, színházi és filmes beszámoló is. A szerkesztők ezzel a számmal kívánnak minden kedves olvasónak örömteli, szép ünnepeket!

Karácsonyi bál

2017. december 21.
December 21-én került megrendezésre az iskola diáktanácsának a szervezésében a karácsonyi bál. Az utolsó 2017-es iskolai tevékenységet a diákok karácsonyi hangulatban élvezhették, melyet   a karácsonyfából és a Mikulás -sapkákból álló dekoráció biztosított. A bálon lehetőség volt társastáncra és Just dance-re is.

Colinde

2017. december 21.

Azi, 21 decembrie 2017, elevii clasei a X-a E, îndrumați de prof. Kajántó Judit și prof. Estera Durne, ne-au introdus în atmosfera sărbătorii Crăciunului, prin colindele cântate în limba română, cu mult talent și dedicare. Vocile lor s-au armonizat într-un mod deosebit, creând o stare deosebită în pragul sărbătorilor de iarnă.



Poeta faber - Concurs de crăciun

2017. december 21.

Clasele a V-a A, a VI-a A, a VI-a B si a XII-a A au participat joi, 21 decembrie 2017, la concursul de recitare si creație lirică „Poeta faber” – ediția de Crăciun, concurs organizat de prof. Estera Durne și de prof. Otilia Hercuț.



Bukarestben díjazták a nemzetközi versenyek legjobbjait - köztük adysokat is

2017. december 21.

Összesen 168 diákot hívtak meg az országból erre az eseményre, ezért vagyunk kiemelten büszkék diákjaink: Árva Norbert, Divin Judit, Kurucz Csenge és Schmidt Anita részvételére.

(A Bihari Napló beszámolója)



Olasz-francia köszöntés karácsonykor

2017. december 20.

A francia és az olasz nyelvet második idegen nyelvként tanuló kilencedikes és tizedikes diákok francia és olasz nyelvű karácsonyi dalokkal köszöntötték társaikat és tanáraikat. A dalok a nagyszünetben, az iskola folyosóján csendültek fel, megteremtve ezzel a karácsonyvárás kellemes hangulatát. 

 

 


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad