Hírek


Angol nyelvű karácsonyi köszöntés

2017. december 20.
A legkisebb adysok, az 5.A és 5.B diákjai angol nyelvű karácsonyi versekkel és énekekkel kívántak örömteli ünnepeket tanáraiknak. A tanáriban verset mondó és éneklő kisdiákokat angoltanáruk, Pallai Márta tanárnő szaloncukorral jutalmazta meg. 

A szentjobbi gyermekotthon lakóinak megajándékozása

2017. december 18.

Az iskola 11.A és B osztályos tanulói, osztályfőnökeik, Pallai Márta és Cseke Sándor vezetésével ajándékcsomagokat vittek a szentjobbi gyermekotthon lakói számára. A találkozást vidámság és sok játék színesítette...



Jogi nevelés az iskolánkban

2017. december 15.

A Bihar megyei Jogtanácsosok Kollégiumának és a „VeDem Just” Egyesület együttműködésének köszönhetően az EDUIURIS - Jogi nevelés az iskolában elnevezésű projekt keretén belül  diákjaink non-formális jogi képzésben részesültek.

A képzéseket Kenéz Daniela jogtanácsos tartotta 6-11. osztályos diákok számára.



Szép eredmények a Bolyai Matematika Csapatversenyen

2017. december 13.

Az előző évekhez hasonlóan, az idei tanévben is az Ady-líceumban rendezték meg a Bolyai Matematika Csapatverseny Bihar megyei szakasza. Iskolánk diákjai újfent ügyeskedtek. A hetedikesek közül az Anyacsavar nevet viselő csapat, melynek tagjai Farkas Ábel, Kulpinszky Gergő, Molnár Dávid és Rázmán Botond 136 ponttal megyei elsők lettek, ezzel kiérdemelték a részvételt a Kárpát-medencei döntőben. Felkészítőjük Vad Márta tanárnő.

A döntőnek Budapesten a Veress Péter Gimnázium adott otthont. A november 18-án megrendezett végső fordulóban diákjaink az igen erős mezőnyben a 24. helyezést érték el. Gratulálunk fiúk, ügyesek voltatok!

 



FLL robotverseny

2017. december 09.

Az Ady-líceum két csapattal is részt vett a First Lego League robotverseny regionális döntőjén, Debrecenben nagyszerű eredménnyel!

Olvass tovább...

 



Mikulás-buli a 8.A-sokkal

2017. december 08.

A nyolcadikosok idén is megszervezték a már hagyományossá vált Mikulàs-bulit az Adyban.

Ebben az évben a 8.A osztályt érte az a megtiszteltetés, hogy igazi ünnepi hangulatot varázsolhatott az iskola 5-8.-os diákjainak körébe.

 



Nyílt nap volt a váradi Ady Endre Líceumban

2017. december 07.

Az adys ötödikes és kilencedikes, valamint Várad más tanintézményeiben tanuló negyedikes diákok szülei látogattak el a nyílt napon az iskolába, hogy közelebbről is megismerkedjenek az itt folyó oktatási-nevelési tevékenységekkel. A szülők, nagyszülők az iskola dísztermében gyűltek össze, ahol Vad Márta igazgatónő köszöntötte őket.

Bővebben



Nyílt nap az Adyban

2017. december 04.

 Az előző évek pozitív visszajelzései alapján az idén is szeretettel várjuk a negyedikes és iskolánk ötödikes és kilencedikes diákjaink szüleit a 2017. december 7-én, csütörtök délután 17-19 óra között szervezendő nyílt napra az Ady Endre Líceumba. A találkozó célja az iskolában zajló tanítási-nevelési tevékenységek megismertetése a szülőkkel, akik a pedagógusok vezetésével végigjárhatják  az iskolát. A szaktermekben beszélgetésre várják a tanárok a szülőket, ahol egyúttal bemutatásra kerülnek azok a felszerelések, tantervek, alternatív tankönyvek, amelyek eszközei, kiegészítői a mindennapi iskolai munkának.

Legyenek egy pár órára Önök is adysok!



DEIK Regionális Programozó Csapatverseny 2017

2017. december 03.
    V. lett a 01000101-es csapat a DEIK Regionális Programozó Csapatversenyen.
   2017. december 3-án, vasárnap került sor a Debreceni Egyetem Informatika Kara által szervezett DEIK Regionális Programozó Csapatversenyre, ahol három kategóriában versenyeztek a maximum három fős csapatok: középiskola (28 csapat), egyetem (22 csapat), nyílt (8 csapat).

Megyei szintű papírgyűjtési verseny

2017. november 29.

November 24-én került sor az Eco Bihor KFT, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Bihar megyei Tanfelügyelőség, a Környezetvédelmi Hivatal és a Nemzeti Környezetvédelmi Gárda Bihar megyei kirendeltsége  által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére.

Az ötödik alkalommal meghirdetett gyűjtési akció október 9. és november 17. között zajlott, célja pedig a gyermekek környezettudatos nevelésének szorgalmazása és a papírhulladékok összegyűjtése volt. Az Ady-líceumban zajló papírgyűjtési akciót Ambrus L. Attila, Puskás Ágnes és Takács Péter  tanárok koordinálták.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad