Hírek


Arany-emlékév

2017. november 26.

A Rákóczi Szövetségnek köszönhetően november 12. és 14. között az Ady-líceum diákjai is részesei lehettek az Arany-emlékév programjainak. Iskolánkat hárman képviselték: Fándly Gergő, Kovács Zoltán és Madarász Ákos.

 



Őszi bál a DT-sekkel

2017. november 24.

Pénteken este került sor Diáktanács által szervezett első zenés-táncos eseményre, a Rémek Báljára az Ady Endre Líceumban. A  résztvevők kedvük szerint beöltözhettek bárminek, és  részt vehettek a különböző páros/csoportos táncokban, mint például a Cotton Eye Joe, rock, cha-cha-cha, a Meneaito, lassú zeneszámok és még sok más, valamint kipróbálhatták magukat a just dance-ban és karaokéban is.

 



21 nap – Fekete István-vetélkedő a Tóth Árpád Gimnáziumban

2017. november 24.

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium adott otthont annak a vetélkedőnek, amelynek célja Fekete István munkássága által megszerettetni a diákokkal az irodalmat és a természetet. A szervezők az idei vetélkedő  témájának a 21 nap című kisregényt választották. 



Ady-rendezvényeink záróakkordja

2017. november 22.

Az Ady Endre emlékének adózó eseménysorozat záróakkordjaként a költő születése napján, november 22-én tartottuk meg, immár huszonhetedik alkalommal, iskolánk kilencedikes diákjainak az Ady-szavalóversenyt a könyvtár olvasótermében.



Ady 140 - rendhagyó magyaróra a 9.D-ben

2017. november 22.
November 22-én Adyra emlékezve kezdték a napot a 9.D-sek. 

XIV. Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

2017. november 18.
Az Ady Endre születésének 140. évfordulójához kapcsolódó iskolai rendezvények legrangosabbika a 14. alkalommal megrendezett Partiumi Ady Endre Szavalóverseny volt. 

Ziua Internațională a Toleranței

2017. november 16.

Ziua Internațională a Toleranței a fost sărbătorită și anul acesta, în 16. 11. 2017, la Liceul Teoretic ,,Ady Endre”. Motivaţia derulării acestei activități, coordonată de prof. Estera Durne, a fost practicarea multiculturalităţii şi a educaţiei în spiritul toleranţei. Mesajul  transmis a fost că fiecare dintre noi trebuie să contribuim la un dialog între culturi, valori şi convingeri pentru realizarea unei solidarităţi reale în diversitate.

 



Ady-rendezvények: Büszke voltam a magyarra

2017. november 16.

A nagyváradi Ady Endre Líceumban is megünneplik Ady Endre születésének 140. évfordulóját, az ünnepségsorozat megnyitójára tegnap délután került sor.

http://www.reggeliujsag.ro/felemelo-hogy-ady-nyelven-szolhatok/

https://www.biharinaplo.ro/helyi/2017/11/16/ady-monodrama-az-ady-liceumban.biharinaplo



Mi újság, Ady? Különkiadás

2017. november 14.
Az iskolában magvalósult "zöld projektről" szól a Mi újság, Ady különszáma. A projekt megvalósítási fázisairól, az ezzel járó munkákról és az eredményről számolnak be a diáktanácsosok az újság "zöld számában."

Mi újság, Ady?! – 2017. Ősz

2017. november 14.
Az iskolaújság idei első száma új szerkesztőséggel és új koncepcióval jelent meg. A szerkesztőség tagjai nagyrészt kilencedikes és tizenegyedikes diákok, akiknek nem titkolt szándékuk, hogy az évente négy alkalommal megjelenő kiadvány teljes mértékben az iskolai élet mindennapjait, a diákok változatos tevékenységeit, önálló alkotásait mutassa meg, és  újdonságként  a tanáraikat is megszólítsa. 

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad