Hírek


Mi újság, Ady?!

2017. november 14.
Az iskolaújság 2016/17-es tanévi utolsó száma tavasszal jelent meg. Mivel a szerkesztőség nagyrészt tizenkettedikesekből állt, ezért a ballagás, a bankett, az érettségire való felkészülés a szerkesztők minden idejét lefoglalta, így nyáron nem jelent meg újabb szám. A tavaszi szám főként verseket, novellákat tartalmazott, illetve a búcsúzó végzősök tanácsait az ittmaradók számára.

Író-olvasó találkozó

2017. november 09.

Különleges élményben lehetett része annak  a mintegy hatvan diáknak, aki november 9-én az Ady- líceum könyvtárában kortárs írókkal-költőkkel találkozott.

Az E-MIL (ERDÉLYI MAGYAR ÍRÓK LIGÁJA) őszi felolvasó körútjának egyik helyszíne a mi iskolánk volt. Diákjaink már elég rutinosak a klasszikusokkal való találkozásban, de a Karácsonyi Zsolt, Papp Attila Zsolt, Serestély Zalán és Goron Sándor alkotta különítményben nem volt semmi szoborszerű.

 



Tudomány és művészet a debreceni kiránduláson a 9.D-vel

2017. november 08.

 

A 9.D és a 8.A osztály idei első tanulmányi kirándulása a természettudományokhoz és a művészetekhez egyaránt kapcsolódott.



Őszi zabhegyezős találkozó

2017. november 04.

November 4-én, szombaton délelőtt került sor a Zabhegyezők által szervezett halloweeni programra az Ady-líceumban. A gyerekeket kézműves foglalkozás, arcfestés és körjáték várta, majd miután mindenben részt vettek, kezdődhetett a nagy játék a díszteremben. 

 



Iskola másként: negyedik napi programkavalkád

2017. november 02.
Az  iskola másképp-hét negyedik napja a tudomány és művészet jegyében telt. 

Iskola másként: harmadik napi gólyaforgatások

2017. november 01.
Filmeket készítettek az Iskola másképp-hét harmadik napján az adys kis- és nagydiákok. A kitétel az volt, hogy az elkészített film valamiképpen illeszkedjen a hét tematikájához, és ne haladja meg az öt percet. A kilencedikesek a gólyabálra készítették bemutatkozó osztályfilmjüket.

Vizionarea filmului Lord of The Rings

2017. november 01.

Activitatea a debutat cu o discuție pe tema genezei trilogiei lui Tolkin și a surselor de influență: credința creștina, experiența războiului, societatea în contextul industrializării... Am identificat împreuna tema centrală a trilogiei, lupta dintre bine si rău, pe plan exterior și interior deopotrivă, simbolurile centrale, elementele de mitologie scandinavă și sursele fantasticului.

 



Iskola másként: harmadik napi filmvetítések

2017. november 01.
Az Iskola másképp-hét harmadik napján a diákok az előző héten általuk kiválasztott filmeket tekintették meg. A választható filmek listája a diákok, tanárok és szülők együttes javaslataiból állt össze, és mindegyiknek nevelő célzata volt. 

Iskola másként-heti kirándulás a 9.F-ben

2017. október 31.

A hét fénypontja a  9.F osztály számára a kirándulás volt az Érdmindszent-Nagykároly-Kaplony útvonalon.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad