Hírek


Am împlinit 245 de ani: Activități în aer liber

2017. május 25.

Ne-am străduit să oferim activități în care să fie implicați toți, indiferent de vârstă, scopul acestora fiind petrecerea unui timp de calitate. Activitățile au fost variate: de la prepararea unui gulaș delicios și a clătitelor gustoase, până la desene pe asfalt,  activități organizate de Zabhegyezo și Consiliul elevilor, concurs de mâncat clătite, expoziție de animale mici și renumitul meci de fotbal între elevi-părinți și profesori. Vă invităm să admirați imaginile de mai jos pentru a fi martorii bucuriei noastre.



245 évesek vagyunk: szabadtéri tevékenységek

2017. május 25.
Ünnepségünk során igyekeztünk mindenkit megszólítani, mindenkinek kínálni valami olyan jellegű tevékenységet, amelynek során jól érzi magát kicsi, nagy, diák, öregdiák, szülő. Így került sor gulyáskészítésre, palacsintasütésre, zabhegyezős tevékenységekre, aszfaltrajzversenyre, csoportos és egyéni játékokra a Dt szervezésében, kisállatkiállításra, palacsintaevő versenyre, sporttevékenységekre és az örökös tanár-diák-szülő focibajnokságra, ami az idén az öregdiákok csapataival is bővült. S hogy mindez hogyan sikerült, arról tanúskodjanak az alábbi képsorok.

Látogatás Legoland-ben

2017. május 25.
A Dániában megszervezett nemzetközi FLL (First Lego Leag) verseny első napján a regisztráció után meglátogattunk a billundi Legolandet.

Am împlinit 245 de ani: Finala celor 7 probe

2017. május 24.

Finala renumitului concurs ,,7 probe” a avut loc în perioada în care am sărbătorit 245 de ani de la înființarea școlii, în finală întrecându-se cele mai bune 4 echipe. Participanții au dat dovadă de mult entuziasm, pricepere și responsabilitate în timp ce se străduiau să câștige fiecare dintre cele 7 probe impuse. 



245 évesek vagyunk: a 7próba döntője

2017. május 24.
A 245 éves évfordulónk keretében zajlott le a híres adys 7próba döntője, melynek keretén belül a négy legjobb csapat vetélkedett. A 7 területet felölelő, képes, hangos, mindenkit megizzasztó 7 feladat jó hangulatot és sok izgalmat termett, melyről az alábbi képsorok is tanúskodnak.

245 évesek vagyunk: Táblaavatás és kiállításmegnyitók

2017. május 23.
Május 20-án, szombaton emléktábla avatásával kezdtük a napot. Iskolánk eddigi elnevezései vannak megörökítve rajta. Az Orsolya-rend hagyatékából rendezett ideiglenes kiállítás megnyitója volt a következő állomás, majd iskolánk médiakörének Minden, ami Ady című fotókiállítása lett ünnepélyes keretek közt megnyitva. Képes összeállításunk következik.

Școala noastră împlinește 245 de ani

2017. május 20.

Sâmbătă, 20 mai, la ora 10, vă așteptăm cu drag la sărbătorirea celor 245 de ani de la înființarea școlii. Sperăm ca activitățile să fie pe placul tuturor, fie că sunt expoziții, discuții , înmânarea de diplome foștilor elevi de 50, 60 sau 70 de ani, finala celor 7 probe, concursuri sportive, concurs de mâncat clătite, o porție bună de gulaș sau concertul elevilor. Ne întâlnim sâmbătă!



245 éves az iskolánk

2017. május 18.
Szombaton, május 20- án szeretettel várunk mindenkit az iskolánk alapításának 245 éves évfordulója alkalmából rendezett iskolanapra, mely 10 órakor kezdődik. Remélem, mindenki talál kedvére való programot, legyen az kiállítás, egy jó beszélgetés, az 50, 60 és 70 éve érettségizettek oklevelekkel való jutalmazása, a 7próba verseny döntője, sporttevékenység, gyermekfoglalkozás, palacsintaevő verseny, egy jó gulyás avagy diákkoncert. Találkozunk szombaton!

Adys sikerek az Irenaeus fizika- és találmányversenyen

2017. május 13.

Május 13-án zajlott iskolánkban a 13. alkalommal megrendezett Irenaeus fizika- és találmányverseny. Az 53 versenyző Bihar, Fehér és Maros megye tíz iskolájából jött. Diákjaink ismét remekeltek. Gratulálunk Salánki Miklósnak és Árva Norbertnek az I. díjhoz, Divin Juditnak a II., Guba Áron Máténak és Kristófi Mihálynak a III. díjhoz, Farkas Ábelnek, Takács Anna Őszikének, Kovács Sándornak és Kozma Tamásnak a dicsérethez. Bővebben...



Cambridge próbavizsga az Adyban

2017. május 12.

Amióta 3 évvel ezelőtt az Ady Endre Elméleti Líceum Cambridge próbavizsga-központ lett, azóta minden évben egyszer az angol nyelv iránt komolyan érdeklődő diákjainknak alkalmuk van felmérni tudásukat európai szinten is. Bővebben...


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad