Hírek


Kiemelkedő eredmények díjazása

2023. október 17.

Október 12-én a Polgármesteri Hivatalban jutalmazták a hivatalos nemzetközi és országos versenyeken kimagaslóan teljesítő diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat. Iskolánkat a rangos eseményen a következő diákok és tanárok képviselték:



Nagyvárad mártírjaira emlékeztünk

2023. október 12.

Nagyvárad mártírjai előtt tisztelegve, október 12- én koszorút helyeztünk el a Szent László plébániatemplom falán lévő emléktáblánál.

A megemlékezésen iskolánk képviseletében Apáti Tímea történelemtanár és a 11. A diákjai vettek részt.



Őskori lakóhely-makettek kiállítása

2023. október 10.
Minden év október első hétfője a Habitát Világnap, vagyis a lakóhelyek napja. Ennek a napnak örömére a 6.A és a 6.B osztály maketteket készített az őskori menedékekről.
 

KALANDRA FEL!

2023. október 09.

A kellemes őszi időjárást kihasználva iskolánk két nyolcadikos osztályának diákjai közösen kirándultak a margittai Freedom Adventure Parkba. A kalandpark minden elvárásunkat felülmúlta. Miután a hevedereket és védő ruházatot megkapták a diákok, illetve hasznos útmutatásokkal és tanácsokkal lettek ellátva, mindenki kedve és tudása szerint választhatott magának pályát.

 

                                                                                            



Go4Life: A gyors és hatékony segítség életet menthet!

2023. október 07.

Az idén alapításának 30. évfordulóját ünneplő Bihar megyei SMURD, a SARTISS Egyesület és a Megyei Sürgősségi Kórház együttműködésével ebben az évben is megrendezésre került a Go4Life elsősegélynyújtó tanfolyam és verseny.

A verseny eddigi fennállása során a rekordszámú, kb. 240 versenyző Nagyvárad szinte valemennyi középiskolájából, belényesi és margittai iskolákból  érkezett, hogy bebizonyítsák: az elsősegélynyújtás megtanulható.

 



Lengyel diákok Váradon, iskolánkban

2023. október 02.

Október 2-án 50 lengyel diák és három őket kísérő pedagógus érkezett iskolánkba.

A lengyel iskola (III Líceum Ogólnokształcące z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Alfreda Lityńskiego) biológia-kémia szakos hallgatói egy romániai körúton vettek részt, melynek egyik állomása Nagyvárad városa és azon belül a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum volt.

 

 



Partiumi kirándulás a Rákóczi Szövetséggel

2023. szeptember 30.

Szeptember utolsó hétvégéjén részt vehettünk a Rákóczi Szövetség által szervezett Partiumi kiránduláson.

Pénteken indultunk Nagyváradról a Kanonok- sorról, első megállónk Aradon volt. Itt elidőztünk pár órát, majd a 13 aradi vértanú emlékhelyénél csatlakoztak hozzánk magyarországi társaink, és együtt indultunk tovább Temesvár irányába.

 



Táncsuli

2023. szeptember 29.
Társastánc-tanfolyam indul IX - XII. osztályos diákok részére! Érdeklődni Buna Boglárka tanárnőnél lehet. A bemutatóval egybekötött első óra: 2023. október 3-án, kedden 15:00 órától lesz a nagy tornateremben. Elsajátítható táncok: tangó, cha-cha-cha, discofox, angol keringő, bécsi keringő, blues, polka, jive, kubai salsa és bachata. Mindenkit sok szeretettel várunk!!!

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad