Hírek


Csapatépítés a pedás osztályokban

2023. szeptember 23.

Iskolánk pedás osztályai, a IX.B és a X.B, szeptember 22-én csapatépítő tevékenységen vettek részt a Szilvásban. A hagyománynak megfelelően a XI.osztály volt a főszervező, de a végzős XII. sem maradt ki. Ismerkedős, szórakoztató játékok, vicces osztályhimnusz és osztályzászló, jó idő és jó hangulat jellemezte az együtt töltött időt.



Ünnepi tanévnyitó 2023–2024

2023. szeptember 11.
Hagyományos ünnepi megnyitóval vette kezdetét a 2023/24-es tanév iskolánkban. 

Adysok a Rákóczi-táborban

2023. szeptember 08.
Iskolánk 10 diákkal képviseltette magát a Sátoraljaújhelyen megrendezett I. Összmagyar Középiskolás táborban, június 25-30. között. A nagyváradi magyar iskolák közösen, busszal érkeztek a helyszínre, ahol nagy szeretettel fogadtak minket.  

Adysok Bécsben

2023. szeptember 08.
Július 21-23. között néhány adys diákkal meglátogatuk a csodálatos Bécs városát, valamint Kreuzenstein várát, a Melki apátságot, majd a Laxenburg-kastélyt, végigutazva az osztrák Dunakanyaron.

Tanévkezdés az Ady-líceumban

2023. szeptember 07.

Kedves diákok!

 

Az Ady Endre Elméleti Líceum ünnepi tanévnyitójára 2023. szeptember 11-én, hétfőn 10 órától kerül sor az iskola udvarán, melyre szeretettel várjuk diákjainkat és szüleiket. Kérünk minden diákot, hogy az ünnepi alkalomra fekete - fehérben, iskolai nyakkendővel jelenjen meg.

A bentlakásba való beköltözésre vasárnap, szeptember 10- én kerül sor 14 órától.

Szép évkezdést kívánunk mindenkinek!

 



A Holdvirág Néptánccsoport 1. edzőtábora Aranyoson

2023. szeptember 06.
Idén első alkalommal került megszervezésre a Holdvirág néptánccsoport edzőtábora. Piski Orsolya és Ádám Tamás Bendegúz átadták tudásukat a vajdaszentiványi tánckultúráról. Ám a szűk három nap alatt másra is jutott idő, úgy mint: csapatjátékokra, vetélkedőkre, csapatépítésre. A népi kultúrába is betekintést nyerhettek két játékos vetélkedő során. A csoport esélyt kapott az összeszokásra is, mivel először töltöttünk huzamosabb időt együtt. Ezúton is köszönjük Závodszky Tamás tanár úrnak a lehetőséget, a támogatást, és Ianc Dóra tanárnőnek, hogy velünk tartott.

TAKARÍTÓT ALKALMAZUNK

2023. szeptember 05.

A Nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum versenyvizsgát hirdet véglegesen betöltendő: TAKARÍTÓI állásra


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad