Hírek


Az Adyban működik a megye első tehetséggondozó központja

2017. január 12.

2012-ben az "eMag az Oktatásért" Alapítvány tehetséggondozó központokat indított az ország legnagyobb városaiban, hogy segítse a diákokat a tantárgyversenyekre történő felkészülésben. Jelenleg a matematika, fizika és informatika tantárgyak oktatását támogatják, és remélhetőleg – javaslatunkra –jövőre a robotikát is. A Bihar megyei fizikusok 2016-ban csatlakoztak a kezdeményezéshez, így jött létre az eMag Bihar megyei Fizika Tehetséggondozó Központja. További részletek az eMag Alapítvány honlapján.



A 12.D osztály Maturandus-ünnepsége

2017. január 12.
A D-sek nagykorúsítási műsora meglehetős öniróniával ugyan, de arról szólt, hogy bármennyi választási lehetőségünk is adott, mindig a D a helyes válasz. 

A 12.F osztály Maturandus-ünnepsége

2017. január 10.

Alig kezdődött el a 2017-es év, iskolánk újra ünneplőbe öltözött, és a díszterem zsúfolásig megtelt szülőkkel, rokonokkal, barátokkal, tanárokkal. Mindenki kíváncsian és izgatottan várta, hogy színpadra lépjenek a 12.F osztály tanulói, akik sok-sok készülődés és próba után bemutatták Maturandusz-műsorukat.



Ünnepre hangolódva

2016. december 23.
A múlt hét csütörtökén az Ady Endre Elméleti Líceum diákjai közösen hangolódtak Jézus Krisztus születésének  ünnepére.

Karácsonyi bál

2016. december 22.

A téli bál a DT egyik legszebb programja, nem is csoda, hogy minden évben ezt várják a táncosok a leginkább. Idén december 22-én délután karácsonyfával, hóemberrel, fagyönggyel és égősorokkal idéztük fel a karácsony hangulatát. 

Döntőben a Junior Freshhh versenyen

2016. december 13.
A MOL által támogatott nemzetközi Junior Freshhh természettudományi csapatversenyre idén több, mint 520 csapat jelentkezett. A diákok először egy 4 fordulós online versenyen mérhették össze tudásukat matematikából, fizikából, kémiából, biológiából és földrajzból, ami 2 és fél héten át folyt. Itt az Ady Endre Elméleti Líceum csapata, az ∫ aspiri dn, első helyen végzett, méghozzá úgy, hogy a maximum 1200 pontból 1198-at gyűjtöttek össze és meghívót kaptak a döntőbe.

Legyenek egy pár órára Önök is adysok!

2016. december 07.
Legyenek egy pár órára Önök is adysok!
Nyílt nap az Adyban
Szeretettel várjuk a IV.-es és iskolánk V.-es és IX.-es diákjainak szüleit a 2016. december 7-én, szerdán délután 17-19 óra között megszervezendő nyílt napra az Ady Endre Líceumba. Megismerhetik tanítási- nevelési tevékenységeinket, majd a pedagógusaink vezetésével végigjárhatják az iskolát. A szaktermekben beszélgetésre várjuk a szülőket, ahol egyúttal bemutatjuk azokat a felszereléseket, eszközöket, használt módszereket, melyekkel naponta dolgozunk. 
Pillantsanak bele Önök is gyermekeik, diákjaink mindennapjaiba!

Bukaresti díjkiosztón a legeredményesebb diákjaink

2016. november 28.
A román tanügyminisztérium meghívására az év végén néhány kiváló diák, tanáraik és az iskola igazgatónője Bukarestbe utazott. A minisztérium az idén is jutalmazta azokat a diákokat, felkészítő tanáraikat és iskoláikat, akik kiváló eredményeket értek el egy-egy tantárgyverseny nemzetközi szakaszán.

„Ady-sokk” a robotolimpián

2016. november 25.
Tizedik helyezést ért el az Új-Delhiben megrendezett robotolimpián az Ady Endre Középiskola 3 fős csapata: Kozma Gergő-Tamás, Kristófi János-Mihály és Papp-Bálint Gergő, XI-es diákok.

Robotverseny FLL (First Lego League)

2016. november 19.
Az Ady-SOKK csapata részt vett a Debrecenben megrendezett FLL (First Lego League) regionális robotversenyen, és elsőként jutott tovább a Közép-Európai Döntőbe.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad