Hírek


Partiumi Ady Endre Szavalóverseny

2016. november 18.

A nagyváradi Ady Endre Líceum 2016-ban tizenharmadik alkalommal tartotta meg immár hagyományossá vált szavalóversenyét, melynek szervezője iskolánk mellett a Partium Alapítvány.

A 2004-ben meghirdetett első rendezvényünk célja olyan megyeközi szavalóverseny megszervezése volt, mely méltó módon emlékezik meg Ady Endre életművéről. A szavalóversennyel olyan hagyományt teremtettünk, mely feléleszti és fenntartja a tanulókban az Ady költészete iránti érdeklődést. A diákok és felkészítő tanárok igényes munkájának köszönhetően az elmúlt évek során ez a megmérettetés a versmondók színvonalas találkozójává lett.



Kaláka a szülőkkel

2016. november 11.
November hónap folyamán több alkalommal találkoztak az iskola udvarán a lelkes és igen ügyes kezű, szorgos szülők. A kauflandos pályázat keretén belül közösen szépítgettük az iskolaudvar egyik felújított sarkát. 
Köszönet mindenkinek, aki segítségével hozzájárult, hogy egyre szebb, barátságosabb legyen az iskolánknak ez a sarka.
Folytatás márciusban!

Adysok az Ifjúsági Honismereti Akadémián

2016. november 08.
A magyarországi Honismereti Szövetség és a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Szövetség szervezésében tartották meg 2016. november 2-5 között a XXI. Ifjúsági Honismereti Akadémiát, Lakitelken, melyen Nagyváradról az Ady Endre Elméleti Líceumból Kusnyer Barbara és Vágó Katalin XI.A osztályos tanulók vett részt, felkészítő tanáruk Fleisz Judit. Az idei Akadémia témája: Regék, mondák, történetek lakóhelyemen. Az Adys diákok a Szent Lászlóhoz fűződő legendákat dolgozták fel a Nagyvárad Szent László vár

Ez a nap más volt, mint a többi

2016. november 03.

Műhelyfoglalkozások, interaktív előadások és nem utolsó sorban iskolán kívüli tevékenységek zajlottak a csütörtöki nap folyamán az Ady Endre Líceumban. A diákok elektronikusan regisztráltak.

http://www.erdon.ro/ez-a-nap-mas-volt-mint-a-tobbi/3252632



Halloween

2016. november 01.

Október 31-én a 8.B osztály igazi haloweeni hangulatot varázsolt a díszterembe. Számos játékkal lepték meg az alsóbb osztályosokat. Az esemény sok tánccal és jókedvvel telt.

 

 

 

 



Kaláka

2016. november 01.
Kalákára hívjuk a kedves anyukákat és apukákat XI. 4-én du. 3 órától és XI. 5-én de. 9 órától. Megérkeztek a pályázaton nyert padok, asztalok, és ezek összeszerelésében várjuk a segítséget. Jó hangulat és zsíros kenyér biztosítva. További információk a titkárságon.

Suli-buli

2016. november 01.
Szeretettel várunk minden kedves szülőt és diákot november 12-én, szombaton este egy adys suli-buliba, melyet a robotverseny nemzetközi döntőjére, Indiába kijutott diákjaink utaztatására szervezünk. Részletek az alábbi meghívón. Suli-buli meghívó

Iskola másképpen 2016

2016. november 01.
Iskola másképpen - Programok Iskola másképpen - Órarend Iskola másképpen - Programonkénti órarend Iskola másképpen - Tevékenységek, helyszínek és gyülekezőhely

Várad, a mi városunk

2016. október 31.

Az Iskola másképp héten – amely Várad, a mi városunk címet viselte – Nagyvárad kulturális és építészeti értékeivel ismerkedtünk: a város híres szülötteinek, valamikor  itt élő személyiségeinek egykori lakhelyét vagy életének fontos helyszínét kerestük fel, illetve a város szecessziós és barokk épületeit látogattuk meg, majd Dévára és Vajdahunyadra kirándultunk. A héten szerzett új ismeretekből feladatlapot állítottunk össze és plakátot készítettünk.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad