Hírek


Nyári iskola az Ady Endre Líceumban

2016. július 18.
A román és angol katedra tanárai július 18 és 22. között Nyári iskolát szerveztek az Ady Endre Líceumban, immár második alkalommal. A Nyári iskola, reméljük, hog meghatározó programjává fog válni a sokrétű nyári adys tevékenységeknek. A program célja a román és angol nyelv iskolai tanítása során megszerzett tudást alkalmazni. Ez határozta meg a nyári iskola tartalmát, erre épültek a tevékenységek. A projekt vezető tanárai Durne Estera, Tódor Éva és Butuc – Mayer Veronica tanárnők voltak.

Kirándulás Szarvasra

2016. július 12.
Az Ady Endre Líceum vezetősége a tanári karral egyetemben úgy döntött, jó volna a fáradságos, de eredményes tanévet az iskola minden alkalmazottja számára egy rövid, de annál felejthetetlenebb tanulmányi kirándulással lezárni. A Rákóczi Szövetség tavaszi, debreceni vezetőképzőjén alakult ki a szarvasi történelem szakos kollégával az ismeretség, s így első megkeresésünkre nyitottsággal és segítőkészséggel válaszolt az ötletre.

Sikeres használtolaj-gyűjtés az Adyban

2016. június 28.

A 2015/2016-os tanévben iskolánk számos környezetvédelmi, illetve "zöld" projektben vett részt, legyen az a számunkra III. helyezéssel végződő országos Kaufland-olimpia faültetési, takarítási és madárlak-készítési tevékenysége, vagy később a használt elemek, elektromos eszközök, PET-palackok szorgos gyűjtése, papírgyűjtés (megyei I. helyezés). Ezek lejártával hirdettük meg újra iskolánkban a használt sütőolaj gyűjtését április 11-től június 17-ig.

http://www.biharinaplo.ro/helyi/2016/06/30/sikeres-hasznaltolaj-gyujtes-az-ady-liceumban.biharinaplo



Az adysok a legjobb robotépítők

2016. június 13.
Első helyezést ért el az Ady Endre Középiskola csapata a World Robot Olympiad nemzetközi robotverseny országos fordulóján. A nemzetközi döntő Indiában lesz. Az elmúlt években második helyezéseket értek el, a robotok építésében szerzett többéves tapasztalatot viszont ezúttal maximálisan gyümölcsöztették: első helyen végzett a nagyváradi Ady Endre Líceum háromfős csapata a WRO országos, magyarországi fordulóján.

Az elmúlt évek ötödikes angol tételei

2016. június 09.
Angol nyelvvizsga naptár - Angol nyelvvizsga követelmények - Tételek

Irodalmi barangolások határtalanul

2016. május 23.

Az irodalom nem ismer határokat: az adysok pápai diákokkal és tanáraikkal együtt jártak be irodalmi ösvényeket Pápán és Erdélyben.
       



Életemmel védem az életet

2016. május 12.
A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum első alkalommal vett részt az Oktatási- és a Belügyminisztérium által megrendezett Életemmel védem az életet elnevezésű polgári védelmi megmérettetésen. Iskolánkat két csapat képviselte: a VII. B osztály, akik negyedik helyezést értek el, és a X. D osztály, akik megyei elsők lettek.

Diákvetélkedő 1956-ról

2016. április 25.
18. alkalommal szervezte meg a nagyváradi Ady Endre Középiskola a Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedőjét Hősiesség-Tisztesség-Méltóság, címmel, mely az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának állított emléket.

Papírgyűjtés – avagy nem babra, hanem kilóra ment a játék!

2016. április 22.
A föld napján, április 22-én került sor a Bihar megyei Tanfelügyelőség, Nagyvárad Polgármesteri Hivatala, a Környezetvédelmi Hivatal, a Környezetvédelmi Felügyelet és az Eco Bihor vállalat által szervezett papírgyűjtési verseny eredményhirdetésére. Mi is ott voltunk. Mottónk: Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

Vezetőképző

2016. április 15.
Április 15-17. között iskolánk két XI.-es diákja (Dézsi Krisztina és Németi Roland, XI.B) Takács Péter tanár úr kíséretében a Rákóczi Szövetség vezetőképzőjén vett részt Debrecenben. A központi téma: “Érték és ifjúság”. Az alkalomra Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Partiumból és az anyaországból érkeztek a résztvevők.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad