Hírek


Az Ady Endre Líceum színjátszói újból remekeltek

2016. április 10.
Az Ady Endre Líceum színjátszói újból remekeltek: ezúttal az 5-8. osztályosokból álló KisLétra harminchárom tagja látogatott el Hajdúnánásra, a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Fesztiválra Kozma Éva és Sarkadi Viktória tanárnők kíséretében. János vitéz című színdarabjukat Gergely Tamás (XI. E) rendezte, munkáját Forgács Zsombor koreográfus és Balla Tímea (X. E) jelmeztervező segítették. A színdarabot Mărcuțiu-Rácz Dóra (XII. E) írta Petőfi Sándor elbeszélő költeménye alapján.

József Attila az Ady Endre Líceumban

2016. április 08.
Tóth Péter Lóránt pályafutását tornatanárként kezdte, most pedig Radnóti- és Latinovits-díjas szavalóként járja a Kárpát-medencét. Vasútállomás című előadása a Határtalanul program keretében jutott el az Ady Endre Líceumba, Oltean Emese és András Emese tanárnők szervezésében.

Ecotic-versenyben az Ady Líceum

2016. április 07.
Több romániai oktatási intézmény is részt vesz abban a különleges szelektív hulladékgyűjtési versenyben, melynek jelen szakaszában elektronikai hulladékok begyűjtését célozzuk meg. Iskolánk természetesen azonnal bekapcsolódott ebbe a programba Ambrus L. Attila földrajztanár felügyelete mellett. Az országos verseny május végéig tart. Az az iskola nyer, amelyik a legnagyobb mennyiségű elektronikai hulladékot adja le.

Akik számára valóban édes az anyanyelv

2016. április 06.
A nagyváradi Ady Endre Líceum magyar katedrájának tanárai valamint az általuk felkészített diákok nagyon szép eredményeket értek el az idei év első három hónapjában megrendezett vetélkedőkön, versenyeken, megmérettetéseken.

Taroltak az adysok a Speak Out 2016-os angol versenyen!

2016. április 03.
A Speak out országos angol monológ- és kreativitásversenyt tizedik alkalommal rendezték meg városunkban. A versenyen román, magyar és más tagozatú iskolák diákjai mérhetik össze angol tudásukat. Iskolánk diákjai nagyon szép eredményeket értek el.

Az Adytól az Oscar-díjig

2016. március 29.
A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceum fennállása óta számos olyan diákot nevelt, aki az életbe kilépve maradandót alkotott, illetve nemzetközi szakmai megbecsülésnek örvend. A 245 éves múltra visszatekintő tanintézmény volt diákjai közül legutóbb a váradi születésű és jelenleg Budapesten élő Székely Tamásra figyelhetett fel a világ, aki tagja volt a Saul fia című magyar film többszörösen kitüntetett hangvágói stábjának. Pénteken vele beszélgetett indíttatásáról, munkájáról és az Oscar-díjig vez

Iskolánk színjátszói, a Létra csapat nagy sikerrel szerepelt a Kótsi Patkó János Minősítő Diákszínjátszó Fesztiválon

2016. március 26.
Iskolánk színjátszói, a Létra csapat nagy sikerrel szerepelt a Kótsi Patkó János Minősítő Diákszínjátszó Fesztiválon!

Nem lanyhul az adysok díjéhsége

2016. március 21.
A nagyváradi Ady Endre Líceum diákjai ismét remekül szerepeltek a különböző tantárgyversenyeken. Az alábbiakban számba veszük a legutóbbi sikereiket. 

Gazdagodik az Ady Líceum

2016. március 21.
A nagyváradi Ady Endre Líceum húszezer euróval gazdagodik a Kaufland Olimpia (Olimpiadele Kaufland) elnevezésű országos programban való sikeres részvétele nyomán. Az áruházlánc által szervezett, az egyetem előtti oktatási intéményzeket bevonó nagyszabású projektjének részleteiről Vad Márta, az Ady Líc

Vitázz másképp, vitázz az Adysokkal!

2016. március 16.
Iskolánk vitakörének tagjai rendhagyó körülmények között találkozhattak határon túli vitakörösökkel. Egy mostanában napirenden lévő témáról folyatott vitát a nagyváradi és a hajdúböszörményi csapat, szervezett keretek között. A rövid ismerkedést disputa követte. A vita tételmondata a következő állítás volt, ami mellett állító és tagadó érveket igyekezett felsorakoztatni a két fél: A nő és a férfi egyenlő az európai társadalomban. Kidolgozott beszédek, ügyes kérdések és helytálló válasz

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad