Hírek


Rendhagyó oszióra Szacsvay szobránál

2016. március 15.
Az Ady VII.A-s diákjai a március 15-i osztályfőnöki órát alkalomhoz illő helyszínen, Szacsvay Imre nagyváradi szobránál tartották. Miután rövid ismertetőt olvastak fel Szacsvay Imre 1848-as szerepéről és szobor történetéről, elhangzottak Petőfi Sándor 1848, Dicsőséges nagyurak, Feltámadott a tenger, Farkasok dala, Nemzeti dal című költeményei, illetve Kányádi Sándor Nyergestető című verse. A megemlékezés végén elhelyezték az ünnep első szál virágát a szobor talapzatán.

Dr. Károly József Irenaeus tudós váradi premontrei kananok életművéről tartottak vetélkedőt

2016. március 03.
Március 3-án, csütörtök délután dr. Károly József Irenaeus tudós fizikus premontrei kanonokra emlékeztek születésének 162. évfordulója alkalmából a nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban

Előadás az Ecotic-kamionban

2016. február 24.
Folytatódott az Ecotic-karaván nagyváradi programja: kedden az Ady Endre líceum diákjai tudhatták meg, miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés és mire kell vigyázzanak ezekkel kapcsolatban. Constantin Ghene, az Ecotic cég képviselője a teherautóban berendezett bemutatóteremben tartott előa

ECOTIC AKCIÓ

2016. február 19.
Az Ady Endre Elméleti Líceum benevezett az Ecotic Alapítvány által meghirdetett országos lakossági elektromos és elektronikai hulladékgyűjtési kampányba, amely május végéig tart. A diákok e közben számos értékes információval gazdagodnak, hiszen megtudják, milyen veszélyes anyagokat tartalmaznak ezek az elektromos és elektronikai háztartási cikkek. Ugyanakkor megismerkednek azokkal a ritka-, nemes- vagy színesfémtartalékokkal is, amelyet ezek rejtenek. A tevékenység koordinátora Ambrus L. Attila.

Adys diákok hagyományőrző gasztronómiai programon Békéscsabán

2016. február 18.
Iskolánk két diákja, Dézsi Krisztina és Kiss Beatrix Arabella, Apáti Tímea történelem tanárnő kíséretében érdekes, nemzeti hagyományőrző gasztronómiai programon vettek részt február 18-19-én Békéscsabán.

Papírgyűjtés

2016. február 16.
Úgy érzed, a nap mint nap becsületesen begyűjtött reklámújság teljesen betemet? Szörnyen eleged van az újsághegyek egyik helyről a másikra rakosgatásából? A MEGOLDÁS: AZ OTTHONI NAGYTAKARITÁS! Majd hozd el az iskolába, kizárólagosan szerdánként, és kapcsolódj be te is a gyűjtésbe február 16. és március 31. között!

Belga cserediák kapcsolat

2016. február 08.
Sokszor emlegetjük, hogy az iskola az életre kell neveljen, és az igazán értékes tudás az, amihez tapasztalatok párosulnak. Az Ady Endre Líceum ebben a tekintetben az a hely, ahol az iskolán kívüli tevékenységek nagyon sokat tesznek hozzá a diákok önmegvalósításához. Az egyik fontos tevékenység a cserediák kapcsolatokat öleli fel. Január 29. és február 5. között az adys diákok belga barátokat fogadtak.

Lakossági elektronikai hulladék gyűjtése

2016. január 14.
Kedves  Szülő!  Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét az iskolánkban zajló szelektív hulladékgyűjtési versenyre, mely keretein belül most az elektronikai hulladékok begyűjtését célozzuk meg.

Nyílt napot tartottak az Ady Endre líceumban

2015. december 10.
December 10-én nyílt napot tartottak az Ady Endre líceumban, az esemény meghívottai a kezdő (5. és 9.) osztályokba járó diákok szülei voltak. 

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad