Hírek


A Magyar Tudomány Napja az Ady Endre Elméleti Líceumban

2013. november 06.
Az Ady Endre Líceumban immár hagyománynak számít, hogy november elején a diákok tudományos dolgozatokat mutatnak be iskolatársaiknak, így emlékezve a Magyar Tudomány Napjára.

Látogatás a nagyváradi meteorológiai állomáson

2013. november 04.
November 4-én iskolánk diákjainak kis csoportja rövid látogatást tett a nagyváradi meteorológiai állomáson. A látogatás célja a természeti kockázati tényezőkkel és katasztrófákkal kapcsolatos ismeretek bővítése. Mindez a Lego Mentor Program keretén belül történik, melyben az idei tanévtől kezdve iskolánk is részt vesz. Kísérő tanáraik voltak: Ambrus L. Attila, Ciubotariu Éva, Nandrean Enikő és Závodszky Tamás.

Ifjúsági Honismereti Akadémia Esztergomban

2013. október 26.
XVIII. alkalommal szervezte meg Esztergomban 2013. október 26-29. között a budapesti Honismereti Szövetség az Ifjúsági Honismereti Akadémiát, melynek témája: Viseletek és kiegészítőik családomban, környezetemben. A magyarországi gimnáziumok képviselői mellett részt vettek a felvidéki, délvidéki fiatalok és erdélyi iskolák képviselői is, így Kolozsvárról az Apáczai Csere János Líceum, Temesvárról a Bartók Béla Líceum, Aradról a Csíki Gergely, míg Nagyváradról az Ady Endre Líceum tanulói.

Mi volt 1956, barátom?

2013. október 22.
Adorján András verse felel erre a kérdésre: „… Elfelejtetted a Tettet? Amikor a semmiből sok ember Valamit teremtett… hogy mi volt ez a Valami: ez a szabadság…” Ezekkel a gondolatokkal készült 2013. október 22-én, a forradalom előestéjén az Ady Endre Líceum IX- XII.-es diákjainak egy csoportja, hogy közösen megemlékezzenek testvériskolájukkal, a budapesti Álmos Vezér Gimnázium tanulóival az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. 

Megérkeztek iskolánkba a National Instruments robotok

2013. október 04.
Megérkeztek iskolánkba a National Instruments NXT és EV3 programozható robotjai. 2013 október 4-én ünnepélyes átvételre került sor, melynek során diákjaink kezükbe foghatták a robotokat. Ettől a tanévtől kezdve a diákok szakkörökön ismerkedhetnek meg a robot programozással

A XV. PADIF III. helyezettje lett az Ady Endre Líceum Létra színjátszó csoportja

2013. szeptember 20.
A XV. PADIF (Partiumi Diákszínjátszó Fesztivál) III. helyezettje lett az Ady Endre Líceum Létra nevű színjátszó csoportja a Fehérlófia című darabbal, amely az ismert magyar népmese modern feldolgozása volt. Felkészítő tanárok: Demeter Emőke, Kozma Éva és Sarkadi Viktória

Bethlen Gábor fejedelem nyomában

2013. július 01.
A Festum Varadinum keretében megrendezett, Kárpát-medencei középiskolások történelmi vetélkedője címet viselő verseny díjazottjai a Rákóczi Szövetség által felajánlott különdíjnak köszönhetően tanulmányi kiránduláson vettek részt, melynek tematikája követte az idei verseny témáját, amely Erdély aranykora, azaz a XVII. század, ezen belül is Bethlen Gábor uralkodása volt.

Iskolanap az Adyban – 2013. május 24.

2013. június 06.
Csángó táncokat mutattak be a megnyitó alkalmából az ötödikesek. A táncosok ruháját az iskola pályázat útján nyerte. A táncokat Forgács Zsombor, a Nagyvárad Táncegyüttes tagja, az iskola volt diákja tanította be.

Ballagás 2013

2013. június 01.
Június 1-én elballagott az iskola hat tizenkettedik osztálya. Az ünnepség felemelő pillanatai közé tartozott a ballagók végigvonulása az iskola folyosóin, a Gaudeamus közös eléneklése az udvarra való leérkezés után, az útravalónak szánt ünnepi beszédek elhangzása, az ünnepélyes kulcsátadás, a legkiválóbbak méltatása és jutalmazása, illetve a diákok rövid verses-zenés ünnepi műsora, mellyel a ballagókat köszöntötték.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad