Hírek


Gólyahét

2022. november 07.
Idén is megrendezésre került az Ady Endre Elméleti Líceumban a gólyahét, melyet a gólyaavató ünnepség zárt. Az eseménysor legfőbb célja a kilencedikes diákok beilleszkedése és egymással, illetve a szervezőkkel, az Ady Endre Líceum Diáktanácsának tagjaival való ismerkedés volt. 

Zabhegyezők őszi programja

2022. október 31.
Október 24-én  került sor a Zabhegyező önkéntesek által szervezett őszi programra. A program, melynek helyszíne az  Ady Endre Elméleti Líceum volt, a Coco-mesét választotta témájául. A gyerekek 10 órától 14 óráig Miguellel és barátaival aktív játékokon vehettek részt. Több mint 60 gyerek játszhatott felhőtlenül ezen a délelőttön. Arcfestést, hajbazizt, kézműves foglalkozást és csillámtetkókat is kipróbálhattak a közel 50 fős animátor csapat segítségével. A Zabhegyezők a gyerekekkel együtt élvezték minden pillanatát a "mesebeli" programnak. Köszönjük szépen az iskolának, hogy befogadta programunkat, és köszönjük az önkéntesek kitartó munkáját!

Emlékezés az 1956-os forradalom hőseire

2022. október 23.

Pénteken, nemzeti ünnepünk alkalmából, diákjaink zenés-verses összeállítással emlékeztek meg az 1956-os magyar forradalomról és szabadságharcról.  A  műsort Buna Boglárka, Kajántó Judit, Ardelean Klementina és Apáti Tímea tanárnők állították össze.

 



Szacsvay Imrére, az 1848–49-es szabadságharc vértanújára emlékeztünk

2022. október 23.

A X. A osztály diákjai és osztályfőnökük, Apáti Timea történelemtanár a mártír szobránál elhelyezett virágokkal és főhajtással tisztelegtek az elfelejtett bihar megyei vértanú emléke előtt. A diákok felidézték Szacsvay Imre életének és pályafutásának főbb mozzanatait, majd elhelyezték az emlékezés virágait a szobor talapzatánál.  
 



Gólyatábor 2022

2022. október 18.

Az idei új adysoknak tartott gólyatábor nagy sikert aratott. A tábor Kiskoh településen volt, a Medve-barlang lábánál, gyönyörű tájjal körbevéve, ahol 79 gólya és 20 felügyelő egyaránt tudott élvezni egy zökkenőmentes, jó hangulatú hétvégét.

Köszönjük a tanároknak és osztályfőnököknek is, akik részt vettek a táborunk rendezvényein.



A forgatókönyv sikere - azaz Halloween az Adyban

2022. október 16.

Hosszú kihagyás után végre újra a kezükbe vehették a szervezést a diákok és osztályfőnökeik az Ady-líceumban. A pandémia miatti kihagyás nem lankasztotta a szervezési kedvet,és idén a 8.A osztály vehette a kezébe a szervezést. Precíz készülődés, pontos forgatókönyv és tervezés után csütörtök délután került megrendezésre az általános iskolások számára a halloweeni délután.



Csapatépítő hétvége

2022. október 16.

Élménydús csapatépítő hétvégét töltöttünk együtt október 14-16. között Nagyvárad közelében, a Gondos Vendégházban.

A szállásunkon minden adott volt, amire egy ilyen hétvégén szükség van: a hangulat, a jó téma, a társaság, a technika, a kényelem...

 



Új szerverek a sulinak

2022. október 12.

Azt mint mindenki tudja és tapasztalja tanintézményünk fennállásának 250. évfordulójának alkalmából, iskolánk kívül-belül megújul, megszépül. Így új helyre kerülnek majd az informatika szaktermek, megújult bútorzattal és megújult gépparkkal.

Ennek a felújításnak köszönhetően, előkészítették már a két termet, a hátsó épületszántban, most készül a bútorzat és szeptemberben megérkezett két új szerver melyek a két szakterem gépeit  hivatottak kiszolgálni. A MAGYAR KORMÁNY TÁMOGATÁSÁBÓL melyet A BETHLEN GÁBOR ALAPON keresztül kaptunk meg, sikerült megvásárolni a két HP GEN10+INTEL XENON E-2224 16 GB 1 TB HDD típusú szervert. Ezen kívül az internetszervert is lecseréltük, ezt saját forrásból történt.

Ez úton szeretnénk kifejezni köszönetünket a támogatásért, a gyümölcsöző együttműködésért, melyet remélünk megtartani a jövőben is, reméljük a lehetőségekhez mérten továbbra is élvezni fogjuk a bizalmat és a támogatást.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad