Hírek


Elsősegélynyújtó versenyen az adysok

2022. június 02.

A Bihar megyei SMURD, a SARTISS Egyesület, a Megyei Sürgősségi Kórház a Bihar megyei Tanfelügyelőség együttműködésével idén is megszervezte a GO4LIFE elsősegélynyújtó tanfolyamot és versenyt. A kurzuson 9-12. osztályos tanulók vettek részt. A diákokat orvosok és önkéntesek oktatták, és készítették fel a tanfolyamot lezáró versenyre.

A tanfolyam 2021 októberében kezdődött, ám néhány hétig tartó tanulás után a járványügyi helyzet miatt befagyasztották a képzést, és meghatározatlan időre elhalasztották a kurzust lezáró versenyt. A szervezők öt hónapos szünet után, 2022 áprilisában a tanfolyam folytatásáról és a kurzust lezáró verseny megtartásáról döntöttek.



Bambergi barátaink üzenete iskolánk alapításának 250 éves évfordulója alkalmából

2022. június 01.

250 éves a nagyváradi Ady Endre Líceum – ez igazán méltó alkalom az ünneplésre! Sajnos a mai ünnepi eseményen nem tudunk személyesen jelen lenni és Önökkel együtt ünnepelni. Ezúton küldjük szívélyes üdvözletünket és őszintén gratulálunk e nem mindennapi évforduló alkalmából!

A líceum bambergi partneriskolája, a Franz Ludwig Gimnázium teljes munkaközössége nevében köszöntöm Önöket és zavartalan, hangulatos ünneplést kívánok.



Kis művész díjazása

2022. június 01.

Szent László, a lovagkirály című rajzpályázaton képregény kategóriában első helyezést elért kis művészünk, SZABÓ SZILVIA, 7.A osztályos diákunk.

Gratulálunk az elért helyezésért!



Változás! Ötödik osztályba iratkozók figyelmébe

2022. május 30.

1. A negyedikes diákoknak szervezett angol képességfelmérésre június 18 - án, szombaton 9 órától kerül sor.

2. Beiratozni a felmérésre csak június 3 - ig lehet.

3. A felmérés kalendáriumát és annak lebonyolításáról itt lehet részletesebben olvasni.

A változásokat a frissen megváltozott törvényi háttér és módszertanok határozták meg.

Szeretettel várjuk a negyedikes diákokat!



Kis művészek díjazása

2022. május 30.
A hadtörténelmi, honvédelmi tematikájú, Kárpát-medencei jubileumi rajzpályázaton POZSÁR CYNTHIA MÉDEA (9.D), KÖVÉR SÁRA (6.B) és SZABÓ SZILVIA (7.A) diákjainkat díjazták. Gratulálunk nekik!

A vizek világában határok nélkül

2022. május 29.
2022. május 22. és 26. között az Ady Endre Líceum IX.E osztálya Vári-Nagy Enikő osztályfőnöknő és Buna Boglárka tanárnő kíséretében, a Debreceni SZC Vegyipari Technikum által kezdeményezett, A vizek világa témájú Határtalanul! projekt keretén belül 5 napos kiránduláson vett részt Debrecenben és Hajdúszoboszlón.

Elballagtak az adys diákok is

2022. május 28.
A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban a hagyományokhoz híven szombat délelőtt tartották a végzős osztályok ballagását, idén pedig nemcsak egy évfolyam ballagott el, hanem a 2020-ban végzettek is, akiknek akkor a járványhelyzet miatt nem lehetett ünnepséget szervezni.

Ballagás az Ady Endre Elméleti Líceumban | 2022 - https://youtu.be/SjJR4iVbDXY



Együtt idézték meg Petőfit a debreceni és nagyváradi versmondók

2022. május 28.

2022. május 21-én került sor a „Petőfi 200” emlékév alkalmából Nagyváradon és Debrecenben meghirdetett szavalóverseny döntőjére, a debreceni Partium Házban. A versenyen négy adys diák vett részt: Gui Vivien (X. A), Szabó Ákos (X.C), Kecse Ákos (XI.C), Szellő Nikoletta (X.D). A versenyzők az oklevelek és értékes könyvnyeremények mellett egy ingyenes táborozásra feljogosító jegyet is átvehettek.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad