Hírek


Kedves 2020-ban végzett fiatalok!

2022. május 20.

Meglehetősen nehéz időszakon vagyunk túl, ami sok mindentől megfosztott mindnyájunkat. Ennek ellenére szeretettel meghívunk benneteket egy nagy, közös ballagásra, melyet az idei végzősök mellett veletek is szeretnénk megünnepelni. Erre az alkalomra május 28-án kerül sor. Rendhagyó alkalom ez, melynek során örülnénk, ha ti is elballagnátok régi iskolátokból. Ezért kérünk benneteket, hogy ha szeretnétek élni ezzel a lehetőséggel, mindenképpen értesítsétek a volt osztályfőnökötöket.

Reméljük, hogy találkozunk, és együtt ünnepelünk!

Szeretettel,

Az Ady Endre Líceum munkaközössége.



Csörömp - búcsúznak végzős intriseink

2022. május 19.

De mit is jelent ez az iskola számára? Nekik csak részben jelent bármit is, mert a hangsúly a bentlakásos diákokon van. Ez a hagyomány több mint 30 éve nyomon követi az iskola életét, és a bentlakók, mint szorgos méhecskék szervezkednek minden év májusában.

A Csörömp ugyanis lehetőséget ad arra, hogy a bentlakásos 12.es osztály diákjait családiasabb módon elbúcsúztassuk.Hiszen a bentlakásban lévő diákok a szobatársakkal együtt töltik a napjuk egy jó idejét. Így nem csoda, hogy szoros barátságok vagy akár szerelmek is kialakulnak. Mint egy család igazítják a kicsik útját, és megtanítják őket arra, hogyan éljenek jól egy "idegenekből" kialakított közösségben.



Segítsünk Rebekának!

2022. május 19.
Vasok Rebekának, egy székelyhídi kislánynak összefogásunkra van szüksége. Ez a négy éves kislány nyitott hátgerinccel született, amelyet 1 naposan megműtöttek, hat hónaposan pedig shuntöt kapott. Rebeka a közelmúltban a magyarországi Borsóházban kezdett el egy intenzív terápiát, amelyre hosszú távon szüksége van. A kislány jelenleg járássegítővel sétál, de az ő álma, hogy megtanuljon egyedül járni, társaival játszani. Hogyan segíthetünk mi ennek kivitelezésében, és a kislány támogatásában? Nagyon egyszerűen. Gyűjtsük össze a háztartásunkban, környezetünkben használt műanyag palackok KUPAKJAIT, illetve az ALUMÍNIUM DOBOZOKAT (üdítős, sörös, stb.), majd az iskolánk kapujába kihelyezett gyűjtőpontba hozzuk el azokat. Sok kicsi sokra megy, így minden kupak, üveg és doboz számít. Hálásan köszönünk minden segítséget! “Rebeka álma” nevű Facebook csoport, ahol további információt kaphatnak a kislány hogylétéről: https://www.facebook.com/groups/407063627698708/?ref=share

Aniversarea a 250 ani de la infiintarea scolii

2022. május 18.

Liceul Teoretic „Ady Endre”, este cel mai important liceu cu predare în limba maghiară din Oradea, urmașul de drept al Școlii de Fete aparținând „Ordinului Ursulinelor”, înființată de canonicul István Szentzi, instituție care și-a început activitatea în 1772. Actualmente, liceul funcționează cu 28 de formațiuni de studiu, 8 clase la nivel gimnazial și 20 la nivel liceal, însumând  736 elevi și funcționând cu 58 cadre didactice. Liceul deservește nu numai orașul Oradea și județul Bihor, ci și  județele limitrofe, oferind elevilor cazare și masă în internatul și cantina proprii.În acest an, se sărbătoresc 250 de ani de la începutul funcționării acestei clădiri ca instituție de învățământ.



A tanítónő – óvodapedagógus és bölcsődepedagógus szakokra iratkozók számára

2022. május 17.

Várjuk szeretettel leendő diákjainkat SZERDÁN 8.15-től a földszinti 8. terembe!

A képességfelmérés beosztása:

Nr.

Képességfelmérés

Dátum

Óra

Helyszín

Megjegyzések

1.

Művészeti felmérés

18. 05. 2022

8.30

Rajzterem

rajzfelszerelés

2.

Zenei felmérés

18. 05. 2022

9.30

Rajzterem

 

3.

Interjú

18. 05. 2022

9.30

Földszint 9.terem

 

4.

Erőnléti felmérés

18. 05. 2022

11.00

Sportpálya

sportfelszerelés



ADY 250: Szülői bál

2022. május 16.

Az idei, a 23. szülői bál nemcsak azért volt különleges, mert az Ady 250 eseménysorozatának része volt, hanem azért is, mert a meghívottak között ott voltak a nyugdíjas tanáraink is, azok, akiknek munkája hozzájárult ahhoz, hogy az Ady Endre Elméleti Líceumban mindig minőségi oktatást kapjanak az ide járó diákok.



Dobogós helyen végeztek a KAV országos szakaszán diákjaink

2022. május 14.
A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő országos szakaszán képviselhette iskolánkat és a megyét a 7.B osztályos diákokból verbuválódott csapat: Baricz Maya-Helén, Babrik Viktória és Kurucz Panna. A hosszas és kemény felkészülést megillető jutalom nem is maradt el: III. helyezett lett a különleges, középkori ráolvasás-szöveget megidéző nevű csapat. Gratulálunk!

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad