Hírek


A jubileumi hét ünnepi lezárása

2022. május 13.
A 250 éves évfordulóra emlékező rendezvénysorozat méltó lezárása volt az az ünnepi alkalom, melyre hivatalosak voltak az egyházak és a különböző intézmények, szervezetek képviselői.

Mindörökké adysok: Tüzes Péter

2022. május 13.
Mert bizony csintalanok, haszontalanok voltunk mi is, kisebb-nagyobb kópéságainkért más iskolában, más osztályban, vaskalapos osztályfőnök kezében, fájó büntetést is kaphattunk volna. Kezdtünk tényleg másokká, szerencsésekké válni. Kirándulni jártunk - más osztály nem nagyon. Közmunkára mentünk - más osztály lehet ellógta, nekünk eszünkbe sem jutott. Jó móka volt, ahogy jó móka volt kigyalogolni a Félix fürdőbe, kék honvédő egyenruhánkban.

Ady 250: Sportnap az Adyban

2022. május 12.

Hatalmas technikai feladat volt megoldani a sportnap focibajnokság részét. Mindenki keményen dolgozott: Peti majdnem 3 órát állt egy helyben a napon a fő kamerával, Péter és Zsombi koordinálták a videósokat, Ferike és Boti pedig a hangulatot biztosították zenéikkel és a nekünk adott mikrofonokkal. Kommentátor társammal, Sanyival szívünket-lelkünket beleadtuk és nem hiába. Remek élmény volt és remélem, hogy jövőre is megrendezésre kerül!

Karancsi Matyi



Ady 250: Jamfest

2022. május 12.

Az iskolánk fennállásának 250 éves évfordulója alkalmából tartott eseménysorozat részeként szerda délután sor került a díszteremben megtartott Ady Jamfest koncertre. Az örömzenélés már hagyománynak számít az iskolában. Diákzenekarok, tehetséges zenészek, énekesek, meghívottak mellett a tanári együttes is színesítette a zenei palettát. A mostani alkalom is gazdag zenei kínálatot biztosított, a régi idők slágereitől a pop és rock számokon át a freestyle rapig, ami a műsor végén belecsúszott a szabad jammelésbe. Mérai Zalán volt az est házigazdája, ő konferálta fel az együtteseket. A tanárok zenekarát a diákfellépők követték: Lázár Jonatán,Gergely Tamás, Simai Mihaela, Wrepperz, Rius & Band, Mock Surprise. Az est közös jammel zárult. 

 

 



Mindörökké adysok: Szilágyi Zsolt

2022. május 12.

Kicsiben minden előfordult, ami aztán később az életben is. De itt volt valamilyen biztonság. Mert éreztük, hogy a tanárok vigyáznak ránk, vagy akarnak reánk vigyázni. Hogyan, hiszen alig ismernek?!

Meg azt is éreztük, hogy szeretik az iskolát. Áldozatot, vállalnak érte, kockáztatnak! Utólag, csak később döbbentem rá, hogy ez bizony a szeretet egy nagyon tiszta formája. Így egyszerűen.



Múlt és jelen: 250 éve iskola - Iskolatörténeti vetélkedő az Adyban

2022. május 11.

Az iskola diákjai a kerek évfordulót iskolatörténeti vetélkedővel ünnepelték. A verseny szervezői Apáti Timea és Ardelean Klementina történelemtanárok voltak.

 

 

 



Tudnivalók az előzetes felmérésről pedagógiai szakokra jelentkezőknek

2022. május 11.

Az előzetes képességfelmérés menetrendje:

· 2022. május 11–13: A saját iskola titkárságáról ki kell kérni a Beiratkozási lap mellékletét (Anexă la fișa de înscriere)

· 2022. május 16–17: beiratkozás az Ady Endre Líceum titkárságán 8 és 16 óra között (személyesen vagy a saját iskola titkárságán keresztül)

· 2022. május 18: előzetes képességfelmérés az Ady líceumban

· 2022. május 23: eredményhirdetés (Admis/Respins)

Ezután részt kell venni az országos felmérő vizsgán. Bejutás az EN eredmények sorrendjében.

képeségfelmérésre való beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

· Beiratkozási lap melléklete (anexă la fișa de înscriere, a saját iskola titkársága állítja ki)

· Beiratkozási kérvény (elérhető az Ady titkárságán vagy a honlapján)

· Orvosi igazolás a családorvostól: fizikai erőkifejtést végezhet a diák (apt pentru efort fizic)

· Másolat a születési bizonyítványról/ személyi igazolványról

A képeségfelmérésen való részvételhez  szükséges:

1. Személyi igazolvány vagy ellenőrző

2. Rajzfelszerelés (ceruza, radír)

3. Sportfelszerelés

További információk elérhetőek: itt

 

cerere_de_inscriere_clasa_IX_profil pedagogic.docx



Német tantárgyverseny a Partiumon

2022. május 11.
Április 13-án, diákok a 11 C osztályból részt vettek a Partiumon megszervezett tantargyversenyen. Kettő csapat jelentkezett a 11 C osztályból. 

A leányok csapata Fruhling: Nagy Alexandra, Zilahi Alexandra,  Kovács Ivett, Lőrincz Krisztina, Radu Vivien.

A fiúk csapata LUFTWAFFLE:

Magyari Ferencz, Kulcsár Gerzson, Antal Norbert, Várdai  Valter

Ügyesek voltak, gratulálunk nekik, szépen szerepeltek.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad