Hírek


Ki kicsoda?

2022. május 11.

Ha van kedved és időd, játssz velünk!

Próbáld összepárosítani pedagógusaink érettségi képét a nevével.

Lesz meglepetés!



Minörökké adysok: Zelina Márton - nyugalmazott tanár

2022. május 11.
„Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes”. Úgy éreztem, hogy a tapasztaltabb tanárok szeretettel és jóindulattal fogadtak és hasznos tanácsokkal láttak el. Hálás köszönet ezért Péter Sándor, Márton Péter, Kővári Emil tanár uraknak és még sokaknak.

Időutazás – kiállításmegnyitó

2022. május 10.
Ugyancsak az ADY 250 ünnepségsorozat keretén belül, Jankó-Szép Ilona tanárnő hagyatékából kiindulva, iskolánk  elmúlt pillanatait megörökítő képeket állítottunk ki egy idővonalon keresztül. A kiállítás anyagát, mely az 1940-es évektől  napjainkig  követi nyomon  a legjelentősebb  ünnepeket és a vidám hétköznapokat, Czirják Enikő rajztanár és Makai-Bölöni Judit könyvtáros állította össze több hónapos kutató-válogató munka során.

Mindörökké adysok: Finta Dorina - nyugalmazott tanár

2022. május 10.
Mert én szerettem itt tanítani. Szerettem a múltat idéző épületet, a kollégákat, akik kiváló szakemberek voltak, de mindenekelőtt az intelligens, nyiltan vélemenyt nyilvánító, mindig kész poénnal rendelkező diákokat.

Időutazás - meghívó kiállításmegnyitóra

2022. május 09.

Ugyancsak az ADY 250 ünnepségsorozat keretén belül, Jankó-Szép Ilona tanárnő hagyatékából kiindulva, iskolánk  elmúlt pillanatait megörökítő képeket állítunk ki egy idővonalon keresztül. A kiállítás anyaga az 1940-es évektől  napjainkig  követi nyomon  a legjelentősebb  ünnepeket és a vidám hétköznapokat. Szeretettel várunk mindenkit május 10-én az iskola főfolyosóján!



Időkapszula az Ady Endre Líceumban: A dolgok örök emlékezetéül

2022. május 09.
Az iskola fennállásának 250. évfordulóját ünneplő ünnepségsorozat első napján időkapszulát helyeztünk el az épület falában. Az Erdei István tanár úr ötlete nyomán készült  diófadobozba belekerültek mindazok a tárgyak, képek, üzenetek, melyekkel a ma diákjai és tanárai üzennek 50 évvel későbbi társaiknak, illetve kollégáiknak.

Mindörökké adysok: Csuzi István

2022. május 09.

...hamar felnőttünk, majd sokan a nagyvilágba szétszéledtek, de szerencsére itthon is maradtunk elegen. Örömmel mondhatjuk, (majd’) mindenki sikeresen megállta a helyét az életben és karrierjében… Bárhol légy, bármi lettél, a “mi iskolánk” akár egy szent kötelék, ott van velünk, tudjuk, hogy együvé tartozunk! És maradunk örökké, bár sokan hiányoznak már generációnkból, sajnos nem ritka egy halálhír, pótolhatatlan űr marad helyettük. Emlékük örök!



Adyli

2022. május 09.
A lap stílusa, mint általában minden diákújságé, félig komoly, félig humoros, és persze kellőképpen pimasz. Az állandó munkatársi csoport: Ferenczy Édua, Galambos Anna, Kiss Noémi, Bölöni Tibor, Freund Zsolt és Király István. Természetesen a középiskola bármely diákja írhat a lapba (sőt), hiszen az a fontos, hogy az Ady-li minél sokszínűbb és ötletesebb legyen.

Ady 250 programok

2022. május 08.
Iskolánk alapításának 250 éves évfordulója alkalmából  ünnepi hetet szervezünk. Részletes program itt 

Üzenet a jövőbe - időkapszula elhelyezése

2022. május 07.

Május 9, hétfő

13.00 ADY 250: Üzenet a jövőbe – időkapszula elhelyezése

Helyszín: Ady Endre Elméleti Líceum, Nagyvárad

Programfelelős: Ady Endre Elméleti Líceum, Vad Márta igazgató, Erdei István tanár

A 250 éves évforduló és az iskola felújításának alkalmából egy, a jelenkori Ady líceumot bemutató időkapszula kerül ünnepélyesen elhelyezésre.


Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad