Hírek


Fotópályázat

2022. április 10.
Az Egyesült Államokban élő Nagy Nándor, a nagyváradi Ady Endre Líceum volt diákja első díjat nyert egy neves fotópályázaton. Pénzjutalmát felajánlotta a lájkgyűjtéshez hozzájáruló egykori iskolájának, a 2500 lejre kiegészített összeget ma délelőtt édesapja, Nagy Sándor adta át Vad Márta igazgatónőnek.

Iskolánk régi arca az orsolyita nővérek tükrében

2022. április 08.
Az Ady 250 ünnepségsorozat keretében ma délelőtt Szabó Ervin nagyvárad-olaszi plébános tartott  érdekes múltidőző, a diákok körében nagy sikert arató interaktív előadást a nagyváradi Ady Endre Líceum dísztermében.

Angol tantárgyverseny-nyerteseink

2022. április 08.

Március 20-án rendezték meg két év után először az angol tantárgyverseny megyei szakaszát. A megye iskoláinak 485 jeles diákja mérte össze a tudását, közülük 26 adys. Talán azon kevés iskolák közé tartozunk, ahol betartottuk a szabályt, miszerint két diák vehet részt a megyei megmérettetésen osztályonként, ha teljesiti a továbbjutás feltételeit. Sajnos emiatt sok igen tehetséges diák nem tudta próbára tenni a tudását. Ennek ellenére sok nagyon szép eredménnyel tértek haza diákjaink.

 



Zabhegyezősök tavaszi programdélelőttje

2022. április 07.

A utóbbi 2 évben a Zabhegyező  még nagyobb családdá nőtte ki magát, amin még a vírushelyzet sem fogott ki, mondhatni csak még jobban összekovácsolta a társaságot. Kreatív, ambíciózus animátorok, családias hangulat, nemes célok - amelyek talán a legjobban jellemzik az egyesületet!

Ezt sok közösen eltöltött idővel, animátor-képzéssel, szabad programokkal, ötletelésekkel sikerült fenntartani, és persze hatalmas élményt és egymásra hangolódást jelentett az animátoroknak szervezett (első és reméljük nem utolsó) nyári tábor! :)

A nagy kihagyás után tavaszi programmal hozták vissza a szervezők az animátorok és persze a gyerekek életébe is az igazi zabhegyezős hangulatot, amelyen  Pán Péter világába repítették el a gyerekeket.

Ezzel kezdődött a Tavaszi Zabszezon, és még messze nincs vége! A zabisok újabb programokkal, játékokkal és meglepetésekkel készülnek a gyerekeknek, amiről nem érné meg lemaradni!



Mindörökké adysok: Pásztai Zoltán

2022. április 07.
Úgy érzem, hogy hivatásom jól végzem és mégis arra eszméltem, hogy sokak elsőszámú ellenségévé lettem, mivel a szelektív gyűjtést sokan kényelmetlennek érzik, pedig ez egy szükséges rossz ahhoz, hogy utódainknak egy tisztább, jobb világot vagy legalább olyat hagyjunk, amilyet mi kaptunk.

Olimpicii noștri

2022. április 06.

Suntem mândri de efortul, curajul și dedicarea fiecărui elev care a participat la Olimpiada naţională de limba şi literatura română pentru şcoli/secţii cu predare in limbile minorităţilor şi pentru românii din diaspora. Fiecare formă/etapă a evaluării își are locul și rolul în procesul nostru de formare, de aceea, îi felicităm pentru responsabilitate și le dorim mult succes mai departe. 

 



4/4 pentru prieteni la Liceul Ady Endre

2022. április 06.

Elevii noștri au demonstrat empatie și spirit civic, abilități de organizare, colaborativitate și dedicare într-o acțiune de voluntariat menită să sprijine refugiații din Ucraina. Inițiativa noastră este înscrisă în proiectul național 4/4 PENTRU PRIETENI derulat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education. Exemplul primilor elevi implicați în proiect a constituit o sursă de inspirație pentru colegii lor, astfel mâinile s-au unit iar binefacerile s-au înmulțit, în final reunindu-se în activitățile de voluntariat elevii și părinții acestora din clasele a IX-a D, a IX-a E, a X-a A, a X-a D și a X-a E alături de partenerul nostru, Asociația Dincolo De Noi. Speranța noastră este de a sădi pe chipul și sufletul celor întristați o rază de lumină... atât de necesară într-un „azi” nesigur, tulbure și neprietenos. Fie ca lumina noastră să fie perpetuată!

prof. Otilia Hercuț

https://americancouncils.ro/44pentruprieteni/



MIndörökké adysok: Benedek Réka

2022. április 05.
A legfontosabb, amit egy lázadozó tinédzser kaphat, az a megértés. A sok hülyeség ellenére, amit elkövettem és mondtam, az iskola valahogy mégis elfogadott olyannak, amilyen voltam. A tanárok tudták, hogy ez csak egy állapot, amiből előbb-utóbb mindenki kikecmereg.

Mindörokké adysok: Bárány Zsolt Béla

2022. április 04.
250 év. Kimondva talán nem is tűnik olyan soknak. Aztán eszembe jut, hogy 1848 mindössze 174 éve volt, vagyis a márciusi ifjak akár ezen iskola falai között is meghúzhatták volna magukat. Így már mindjárt soknak tűnik a kettőszázötven. Elképzelhetetlenül soknak.

Zöld hét


Órarend 


Ady 250


 

Egy polc, egy könyv

A könyvtáros ajánlata

"...nem is lehetünk más célra ebben az életben, mint hogy megismerjünk mindent, amennyire lehetséges: a tarka és zegzugos világot, a megbocsátandó embereket, az egymásra morgó népeket; s amikor mindent megismertünk, amennyire lehetséges, akkor visszamenjünk oda, ahol otthon lehetünk." Tamási Áron



 



 

© 2016 Ady Endre Líceum Nagyvárad